Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Corona virus

Post od pedja »

Gde god se krećem, maske se nose u zatvorenom. Mislim na BG.

U CG samo u Idei i Okovu videh

TapaT

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Grujic napisao: 27 Jun 2021, 21:38 U Bg redovno opominju u prodavnicama, cak u malim ako je vise ljudi opominju da se saceka ispred

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Ušao sam juče u Lidl bez maske i samo čekam da me neko naskoči :mrgreen: , video još par ljudi inače svi nose.
U drugoj radnji su mi rekli da moj digitalni zeleni sertifikat ne znači i da opet mora maska.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Da, ne moze ni u NS nekad da se udje, recimo Shop and Go, mesare... ne pustaju. Isto i za manje prodavnice. Ali ovo u Pazovi je ludilo, nema nigde nijedne jedine mere, ni ogranicenja. A i za vreme zabrane rada, kafici su tamo sljakali sasvim normalno.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

To i govorim sve vreme, uđeš na 10 min u prodavnicu, gde je nikakva šansa da se zaraziš, nosiš masku, a onda odeš u kafanu, restoran, gde je 50x veća šansa i ne nosiš.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ti si spominjao avion. Zer nisu tamo svi PCR-?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

U avion ne mere, bez antigenskog ili pcr + ffp2 maska tokom leta

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Avion je zanimljiva priča, i s'obzirom da ponovo intenzivno putujemo po svim mogućim lokacijama na planeti (službeno), svodi se na to da mora PCR-, sve ostalo je rizik. Npr, odlazak u Južnoafričku republiku, mora PCR- za ulaz u zemlju, bez obzira na vakcinaciju - OK, prihvatamo, testiramo se, traže PCR- na check-in na aerodromu ovde, traže PCR- na ulasku u JAR. Usput ne, presedao sam u Dohi.

Zatim, povratak, zvanična informacija države JAR je da ne treba nikakav test za izlazak iz zemlje, isto piše na zvaničnom sajtu aerodroma u JB. Mi smo se testirali jer smo usmenu informaciju imali da treba test, što se i ispostavilo. Možeš da se natežeš tamo do sutra da'l si u pravu ili ne, ode avion na letu kog nema svaki dan, a nekad ne polete, jer Turkish ukine ceo let kad ne može da napuni avion, pa se ti češi još 2-3 dana.

S'obzirom na trajanje leta od 9,5 punog do poslednjeg mesta, meni je drago da su (najverovatnije) svi putnici PCR-. Iskreno. I ne samo to, mere temperaturu na sve strane, tako da bi verovatno sklonili putnika koji je bolestani od drugih stvari.

U Srbiji na aerodromu ne traže ništa. Većina nosi maske što se šeta po aerodromu, ali ne svi.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

nidza napisao:To i govorim sve vreme, uđeš na 10 min u prodavnicu, gde je nikakva šansa da se zaraziš, nosiš masku, a onda odeš u kafanu, restoran, gde je 50x veća šansa i ne nosiš.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Pa nije da je nikakva, ja znam za slucaj gde je covek zarazio druge osobe za 15 minuta sto je bio u istoj prostoriji i to povelikoj. Dodatno sto neretko ti stojis u redu da platis, nekad i po 10 minuta, zavisi od guzve. U svakom slucaju nasih 10 minuta znace 8 sati za radnike u tim objektima.
Za aerodrom, nisam bio skoro, ali neko kacio slike iz Beograda i bas su ogromne guzve. Ne znam, ja za sada, iako je trenutno smanjen rizik, izbegavam letenje - za bliza turisticka odredista je sam let 2-3 sata, plus cekas u njemu jedno 20-30 minuta, plus red za cekiranje.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

lami napisao: Dodatno sto neretko ti stojis u redu da platis, nekad i po 10 minuta, zavisi od guzve.
To je poseban hit. Da li nam je u genetskom kodu zapisano da trebaš da se pribiješ onom ispred. Kao da će ti neko upasti u red, ako malo odstupiš.

TapaT

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kolica uvek ispred

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Radi boljeg konteksta, grafikon UK uporedo sa skorasnjim pikom u Indiji u relativnim ciframa.

Neuki posmatrac bi rekao, da je uticaj vakcina premali na tok stvari.
Slika

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

nidza napisao:Avion je zanimljiva priča, i s'obzirom da ponovo intenzivno putujemo po svim mogućim lokacijama na planeti (službeno), svodi se na to da mora PCR-, sve ostalo je rizik. Npr, odlazak u Južnoafričku republiku, mora PCR- za ulaz u zemlju, bez obzira na vakcinaciju - OK, prihvatamo, testiramo se, traže PCR- na check-in na aerodromu ovde, traže PCR- na ulasku u JAR. Usput ne, presedao sam u Dohi.

Zatim, povratak, zvanična informacija države JAR je da ne treba nikakav test za izlazak iz zemlje, isto piše na zvaničnom sajtu aerodroma u JB. Mi smo se testirali jer smo usmenu informaciju imali da treba test, što se i ispostavilo. Možeš da se natežeš tamo do sutra da'l si u pravu ili ne, ode avion na letu kog nema svaki dan, a nekad ne polete, jer Turkish ukine ceo let kad ne može da napuni avion, pa se ti češi još 2-3 dana.

S'obzirom na trajanje leta od 9,5 punog do poslednjeg mesta, meni je drago da su (najverovatnije) svi putnici PCR-. Iskreno. I ne samo to, mere temperaturu na sve strane, tako da bi verovatno sklonili putnika koji je bolestani od drugih stvari.

U Srbiji na aerodromu ne traže ništa. Većina nosi maske što se šeta po aerodromu, ali ne svi.
Vidis, mojoj zeni i klincu su u petak pri sletanju u BG-u na aerodromu trazili test. Samo tu i nigde drugde.
Izgleda kako koga zalomi...

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Vracali su se iz juznoafricke republike?

Mislim za svaku zemlju vaze razliciti uslovi, ne kapiram kakve veze ima avion sa bilo cim.

https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/put ... -putovanje
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nema granična policija na aerodromu podatak iz koje zemlje dolaziš, sem ako te ne pitaju, a nisu. Nije do toga što misliš, iako ima smisla, jednostavno mi nisu tražili. Nisam primetio da su ikome tražili sa našim pasošem.

edit: ovo ti nije dobar link iznad, tiče se ulaska naših državljana u druge zemlje, a mi gore opisujemo slučaj povratka i ulaska u zemlju.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa naravno da moraju da znaju odakle dolazis, kako zamisljas da traze PCR nekom ko se vraca iz CG na primer?
Zaključana tema