Corona virus
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Corona virus
Gde god se krećem, maske se nose u zatvorenom. Mislim na BG.
U CG samo u Idei i Okovu videh
TapaT
U CG samo u Idei i Okovu videh
TapaT
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ušao sam juče u Lidl bez maske i samo čekam da me neko naskočiGrujic napisao: 27 Jun 2021, 21:38 U Bg redovno opominju u prodavnicama, cak u malim ako je vise ljudi opominju da se saceka ispred
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

U drugoj radnji su mi rekli da moj digitalni zeleni sertifikat ne znači i da opet mora maska.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Da, ne moze ni u NS nekad da se udje, recimo Shop and Go, mesare... ne pustaju. Isto i za manje prodavnice. Ali ovo u Pazovi je ludilo, nema nigde nijedne jedine mere, ni ogranicenja. A i za vreme zabrane rada, kafici su tamo sljakali sasvim normalno.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
To i govorim sve vreme, uđeš na 10 min u prodavnicu, gde je nikakva šansa da se zaraziš, nosiš masku, a onda odeš u kafanu, restoran, gde je 50x veća šansa i ne nosiš.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Ti si spominjao avion. Zer nisu tamo svi PCR-?
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
U avion ne mere, bez antigenskog ili pcr + ffp2 maska tokom leta
Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk
Avion je zanimljiva priča, i s'obzirom da ponovo intenzivno putujemo po svim mogućim lokacijama na planeti (službeno), svodi se na to da mora PCR-, sve ostalo je rizik. Npr, odlazak u Južnoafričku republiku, mora PCR- za ulaz u zemlju, bez obzira na vakcinaciju - OK, prihvatamo, testiramo se, traže PCR- na check-in na aerodromu ovde, traže PCR- na ulasku u JAR. Usput ne, presedao sam u Dohi.
Zatim, povratak, zvanična informacija države JAR je da ne treba nikakav test za izlazak iz zemlje, isto piše na zvaničnom sajtu aerodroma u JB. Mi smo se testirali jer smo usmenu informaciju imali da treba test, što se i ispostavilo. Možeš da se natežeš tamo do sutra da'l si u pravu ili ne, ode avion na letu kog nema svaki dan, a nekad ne polete, jer Turkish ukine ceo let kad ne može da napuni avion, pa se ti češi još 2-3 dana.
S'obzirom na trajanje leta od 9,5 punog do poslednjeg mesta, meni je drago da su (najverovatnije) svi putnici PCR-. Iskreno. I ne samo to, mere temperaturu na sve strane, tako da bi verovatno sklonili putnika koji je bolestani od drugih stvari.
U Srbiji na aerodromu ne traže ništa. Većina nosi maske što se šeta po aerodromu, ali ne svi.
Zatim, povratak, zvanična informacija države JAR je da ne treba nikakav test za izlazak iz zemlje, isto piše na zvaničnom sajtu aerodroma u JB. Mi smo se testirali jer smo usmenu informaciju imali da treba test, što se i ispostavilo. Možeš da se natežeš tamo do sutra da'l si u pravu ili ne, ode avion na letu kog nema svaki dan, a nekad ne polete, jer Turkish ukine ceo let kad ne može da napuni avion, pa se ti češi još 2-3 dana.
S'obzirom na trajanje leta od 9,5 punog do poslednjeg mesta, meni je drago da su (najverovatnije) svi putnici PCR-. Iskreno. I ne samo to, mere temperaturu na sve strane, tako da bi verovatno sklonili putnika koji je bolestani od drugih stvari.
U Srbiji na aerodromu ne traže ništa. Većina nosi maske što se šeta po aerodromu, ali ne svi.
Pa nije da je nikakva, ja znam za slucaj gde je covek zarazio druge osobe za 15 minuta sto je bio u istoj prostoriji i to povelikoj. Dodatno sto neretko ti stojis u redu da platis, nekad i po 10 minuta, zavisi od guzve. U svakom slucaju nasih 10 minuta znace 8 sati za radnike u tim objektima.nidza napisao:To i govorim sve vreme, uđeš na 10 min u prodavnicu, gde je nikakva šansa da se zaraziš, nosiš masku, a onda odeš u kafanu, restoran, gde je 50x veća šansa i ne nosiš.
Za aerodrom, nisam bio skoro, ali neko kacio slike iz Beograda i bas su ogromne guzve. Ne znam, ja za sada, iako je trenutno smanjen rizik, izbegavam letenje - za bliza turisticka odredista je sam let 2-3 sata, plus cekas u njemu jedno 20-30 minuta, plus red za cekiranje.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
To je poseban hit. Da li nam je u genetskom kodu zapisano da trebaš da se pribiješ onom ispred. Kao da će ti neko upasti u red, ako malo odstupiš.lami napisao: Dodatno sto neretko ti stojis u redu da platis, nekad i po 10 minuta, zavisi od guzve.
TapaT
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kolica uvek ispred
Posetite www.garaza.rs !
Radi boljeg konteksta, grafikon UK uporedo sa skorasnjim pikom u Indiji u relativnim ciframa.
Neuki posmatrac bi rekao, da je uticaj vakcina premali na tok stvari.

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk
Neuki posmatrac bi rekao, da je uticaj vakcina premali na tok stvari.

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Vidis, mojoj zeni i klincu su u petak pri sletanju u BG-u na aerodromu trazili test. Samo tu i nigde drugde.nidza napisao:Avion je zanimljiva priča, i s'obzirom da ponovo intenzivno putujemo po svim mogućim lokacijama na planeti (službeno), svodi se na to da mora PCR-, sve ostalo je rizik. Npr, odlazak u Južnoafričku republiku, mora PCR- za ulaz u zemlju, bez obzira na vakcinaciju - OK, prihvatamo, testiramo se, traže PCR- na check-in na aerodromu ovde, traže PCR- na ulasku u JAR. Usput ne, presedao sam u Dohi.
Izgleda kako koga zalomi...
Vracali su se iz juznoafricke republike?
Mislim za svaku zemlju vaze razliciti uslovi, ne kapiram kakve veze ima avion sa bilo cim.
https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/put ... -putovanje
Mislim za svaku zemlju vaze razliciti uslovi, ne kapiram kakve veze ima avion sa bilo cim.
https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/put ... -putovanje
Nema granična policija na aerodromu podatak iz koje zemlje dolaziš, sem ako te ne pitaju, a nisu. Nije do toga što misliš, iako ima smisla, jednostavno mi nisu tražili. Nisam primetio da su ikome tražili sa našim pasošem.
edit: ovo ti nije dobar link iznad, tiče se ulaska naših državljana u druge zemlje, a mi gore opisujemo slučaj povratka i ulaska u zemlju.
edit: ovo ti nije dobar link iznad, tiče se ulaska naših državljana u druge zemlje, a mi gore opisujemo slučaj povratka i ulaska u zemlju.
Pa naravno da moraju da znaju odakle dolazis, kako zamisljas da traze PCR nekom ko se vraca iz CG na primer?