dispy napisao: 30 Jun 2021, 12:15
ljubitelj napisao:dispy napisao: 30 Jun 2021, 09:10
Jel misliš da je normalno da se uguraš između dva auta u pokretu gde ima jedva dovoljno prostora za auto koji se ubacuje? Ali ozbiljno?
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Jel od juče voziš u beskrajnim sporim gradskim kolonama gde se auti vuku u prvoj ili drugoj? Ali ozbiljno da li misliš da prostor koji si ostavio ispred sebe nije pokazivanje namere da omogućiš taj manevar? Koliko bi ti eventualno čekao da se gužva rasčisti da bi se prestrojio?
Kako se ti uključuješ na Gazelu sa bočnih ulaza, čekaš da prestane kolona 30m, 50 m, koliko je tebi dovoljno prostora da se ubaciš?
Ja sam pričao o kolonama koje se kreću nekakvom brzinom, na auto putu 50-60 recimo, ne stani-kreni prva-druga. Svakako ne ostavljam 30m rastojanja dok stojim u mestu. Ali se ni ne primičem na pola metra kako neki imaju običaj.
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
A mi smo pričali o zagušenom saobraćaju, 50-60 brzine su retko dostižne u Bgd u takvim kolonama, a ako već može tako brzo da se vozi to znači da saobraćaj tečno ide. Ne znam da neko upada u 5,5m kako si ti opisao.
Ako voziš 50 na sat zašto se tako zalepiš za auto ispred tebe? Tih 5,5m je debelo premalo rastojanje da bi uopšte stigao da reaguješ. Uzmi u obzir da je 48km/h ekvivalent da predješ 15m za jednu sekundu.
Tih tvojih 5,5, je tek 0,3-0,4 sekunde, manje od prosečnog vremena reakcije.
U praksi, to znači da ćeš napraviti sudar ako onaj ispred tebe zakoči usled tako malog odstojanja.
Zato ni ne pomišljam kako si povezao kretanje 50-60 sa tako malih 5,5m prostora koji ti formiraš, a još manje da ikome padne na pamet da u tih 0,3 sekunde obavi manevar koji si opisao. Mislim da ti ne štima postavka problema koji si opisao.