Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Re: Grčka

Post od programer »

stefanan napisao: 10 Jul 2021, 19:53 Za parking je tad (2018) bilo super i ja sam bio bas pozitivno iznenađen, jer sam vozio spusten bravo koji je po Beogradu svuda kacio, tamo sam normalno išao do plaža.
Konkretno se za plaže ne sećam, devojaka je bila zadužena za to ali mi smo svaki dan negde cunjali, u suštini za sat vremena ti odeš sa kraja na kraj. Reče mi sad koleginica da pored orange beach ima neka nova top, zove se na M

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Super, bitno da moze relativno blizu plaze da se parkira, da ne moram da pesacim pa najvecem suncu i prasini. Jednom se na Lefkadi zeznuh i odlucih da idem autom do agiofili plaze, parkiram prerano auto, jer sam poceo da primecujem kratere po putu, a i nisam video druga auta da prolaze dalje. Najgorih 20-30minuta pesacenja u zivotu, sa sve rucnim friziderom, prostirkama i ostalim glupostima.

Uroš S. napisao: 10 Jul 2021, 20:06 Nama se baš svidela Klimatarija i tamo smo često išli. Agios Nikolaos ili tako nešto slično.

Moje mišljenje je da ti je glupo na Sitoniji da sediš na jednoj plaži. Priroda je lepa. Ima svašta. Jedino ako baš nećeš da voziš, ali meni je to bilo baš lepo, ranojutarnja vožnja sa otvorenim šiberom i prozorima, uveče u sumrak isto. Krivudav lep put sa lepim pejzažima. To mi pola doživljaja.

Toroni je lep bili smo jedan dan, Porto Koufo, ima ih tu još.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Na kojoj plazi vam je bila najlepsa boja vode po vama? Ne bih bas bio samo na jednoj plazi, ali ne bih ni da vozim svaki dan kao na Lefkadi, bas zbog te ranojutarnje voznje koju spominjes. Volim na letovanju da spavam do 10, pa dok jedemo, krenemo, plus voznja od 50min...
grujicd napisao: 10 Jul 2021, 20:14 I najvažnije, ne parkiraj se tamo gde bi mogla da bude bujica ako ljusne kiša :)
Jbg, to ne znam kako bih ocenio. :) Kad sam gledao one snimke kad je bilo bujica, ono nosi sve zivo, gde god se parkirao.

I da, hvala jos jednom svima na preporukama.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ne parkiras se u kanale izmedju kuća,koji vode ka moru. Za svaki slučaj, mada sad je jul teško da će budu neke obilne padavine.

Orange i kalamici mislim da imaju baš lepo more

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

programer napisao: 11 Jul 2021, 12:34Na kojoj plazi vam je bila najlepsa boja vode po vama?
Tourkolimnionas - slična kao Klimataria, ali manja gužva, ima par stena zanimljivih za decu može i da se skače u vodu, Tigania, Kalamitsi, Valti, čak i Sykia plaža nije loša, ali kada ne duva vetar, Kriaritsi...

Ima na Sitoniji puno lepih plaža, ovo su samo par koje su južno od Sartija.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

stefanan napisao:Ne parkiras se u kanale izmedju kuća,koji vode ka moru. Za svaki slučaj, mada sad je jul teško da će budu neke obilne padavine.

Orange i kalamici mislim da imaju baš lepo more

Jul isto često bude sa nepogodama.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ako izadjem sa MK autoputa i platim kesom, da li cu posle imati dovoljno do izlaza iz MK, isto vazii i za povratak?
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Uh baš puno dobrih informacija za Sitoniju, mi smo uplatili Tasos ali ćemo izgleda silom prilike uleteti u termin devojkinih roditelja u Nikiti pošto je njima nešto iskrslo.
Mi imamo free cancelation, a oni ne...

Sent from my AC2003 using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Nemoj, ako nisi bio na Tasosu vec... nije uporedivo.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nikiti je ok sto se tice smestaja, vecinom su nove vile ali je mesto sranje, tj selendra sa tavernama i to je to.
Nista interesantno.
Neos Marmaros je za nijansu bolji uvece za setnju al nista spec.

Nisam bio u Sartiju al svi kazu da je najlepsi.

Plaza ima lepih, ali posle Kefalonije su sve smesne jbga.

Mi u avgustu odosmo na Tasos. Jedva cekam.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Bili smo na Tasosu pre dve godine , bilo nam je prelepo pa smo hteli da se vratimo , No videćemo još, možda ipak bude Tasos :)

Sent from my AC2003 using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

bordo ili tako neka boja fabia KG table u mirini na limnosu, pecaroš, neka se javi ako je sa foruma - kafa, uzo, vino, ručak, večera, šta god, dobrodošao!
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Meni su Tasos i Sitonija nekako dosta slični što se tiče plaža. Ima dobrih na oba mesta.

Sarti je baš dobar, obišli smo čitavu Sitoniju par puta.

Naravno da su Kefalonija, a meni i Lefkada i Pelion neuporedivi i imaju još lepše plaže i prirodu.

Juče smo se baš i vratili sa Sitonije, ove godine je ona bila izbor zbog blizine i eventualnih problema sa koronom.

Bili smešteni kod Sykia-e, iznad taverne 5 steps in the sand.

Slika
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Ogi napisao: 11 Jul 2021, 13:57 Ako izadjem sa MK autoputa i platim kesom, da li cu posle imati dovoljno do izlaza iz MK, isto vazii i za povratak?
Meni i mojim prijateljima su preporučili da silazak sa auto puta kao i ponovni ulazak platimo drugim načinom (ne tom karticom što smo dobili)jer u protivnom nećemo imati dovoljno "kredita" za povratak.Silazili smo zbog prenoćišta u Skopje i taj silazak sa auto puta kao i ponovni ulazak smo platili u evrima.U povratku smo imali dovoljno kredita za naplatne rampe.
Sačuvajte karticu,jer može da se dopuni sledeće godine i ponovo koristi.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Jedno pitanje, da li je moguće naći smeštaj na licu mesta na Sitoniji krajem jula, početkom avgusta, konkretno Nikiti ili Neos Marmaras? Nikada nisam išao tako na bum, što se kaže, uvek sam imao obezbeđen smeštaj unapred. Sada je problem što ne znam tačan datum kada bih mogao da krenem, da ne objašnjavam zbog čega i bukvalno ću znati danas za sutra. Imam u okruženju ljude koji tako idu godinama, bez problema, do duše niko od njih nije išao tako na Sitoniju(uglavnom Kasandra, Tasos, Olim. regija), ali svi do jednog mi kažu da bukvalno za maksimum pola sata nađu smeštaj. Mogao bih da odložim sve za početak septembra, ali iskreno plašim se da ne dođe do nekog zatvaranja.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

sada može sve. kvalitet smeštaja i cena su nešto drugo.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

pankoz napisao: 11 Jul 2021, 23:17
Ogi napisao: 11 Jul 2021, 13:57 Ako izadjem sa MK autoputa i platim kesom, da li cu posle imati dovoljno do izlaza iz MK, isto vazii i za povratak?
Meni i mojim prijateljima su preporučili da silazak sa auto puta kao i ponovni ulazak platimo drugim načinom (ne tom karticom što smo dobili)jer u protivnom nećemo imati dovoljno "kredita" za povratak.Silazili smo zbog prenoćišta u Skopje i taj silazak sa auto puta kao i ponovni ulazak smo platili u evrima.U povratku smo imali dovoljno kredita za naplatne rampe.
Sačuvajte karticu,jer može da se dopuni sledeće godine i ponovo koristi.
E to, hvala, znaci i taj ulaz ponovni da platim kesom... pa da, to sam mogao i sam da zakljucim buduci da ta rampa ne spada u redovne. :)
Odgovori