Kvar na vozilu u garanciji

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Kvar na vozilu u garanciji

Post od grujicd »

Neka uzme nešto iz Japana, ne računajući Nisan :)

Drugaru je crkao 1.2 motor na QQ, kupljen doduše polovan ali ne previše star. A kumu su u garanciji menjali taj 1.2 motor na 50-60k, isto Qashqai samo kupljen nov, nije crkao ali je krenuo da troši ulje, i pripadao je seriji koju je Nisan priznao za problematičnu.
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Za škodu tj VW se valjda zna za problem sa vodenom pumpom na 2.0TDI, jako često je crkavala od 50-100 hiljada, ali nisam čuo za neke ozbiljnije probleme. @Vladapetr Da li je u Kodiaq-u DSG 7, koji je valjda i u ostalim škodama? Znam da je ranije bilo razlike uz različite motore, te suvi te mokri DSG, ima li toga i sada?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Jeste, to je isti menjač koji ide u automatike VW grupacije sa ovim motorom. DSG sa suvim kvačilom ide na motore manje snage, najčešće benzince.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Kad te zadese ovako kvarovi kao Milan111 I to u garanciji, tačno da ti se zgadi ceo brend.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Manja je verovatnoca da ce ti se to isto ponoviti sa istim brendom opet, nego sa nekim drugim :)
dispy
Reactions:

Post od dispy »

Vladapetr napisao:Jeste, to je isti menjač koji ide u automatike VW grupacije sa ovim motorom. DSG sa suvim kvačilom ide na motore manje snage, najčešće benzince.

Znaš li da li ide isti menjač u tsi 150?

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ne znam, ali sumnjam da je isti. Nemoj se tripovati bezveze, nije to epidemija pa da gledaš kako da se spaseš.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

U Kodi ne ide DSG menjač sa suvim kvačilima, bez obzira na motorizaciju.

U ostale automobile na 1.5 TSI ide suvi DSG, odnosno u sve motore do 250Nm obrtnog momenta.

DQ200 je suvi, inicijalno je pravio puno problema, danas je već to dosta bolje, bez obzira na budžet izvedbu
DQ381 je (relativno) novi 7brzinski menjač. Vremenom će stići pouzdanost svog prethodnika, možda ga i prevazići, što je potpuno normalno.

Ovakve stvari kad se pokvare su neprijatne, ali moguće. ZF8 je u početku takođe imao svakakve probleme, pa se sad svi kunu u njega. Ružni počeci se uvek lako zaborave, ako usledi popravak i napredak.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pouzdanost treba zameniti sa raspoloživost. Ostati na Manjači s vukovima i ispred TC Piramida nije isto

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Nije isto iz tvoje perspektive, autu je svejedno.

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Od prosle godine i u 1.5TSI ide menjac sa hidraulikom, kako sam procitao.

Moj DSG je sa vlaznim kvacilom, na 60k ide zamena ulja.

Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U isti koš "velika razlika gde se desi" idu i oni kitovi za popravku gume, umesto da imaš rezervni točak, makar i manjih dimenzija. Tog ko je to smislio bi jednom nedeljno odvodio van dometa signala i tamo mu bušio gumu pa nek razmišlja o uštedi koju je napravio.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

I ZF 6HP i ZF 4HP su imali probleme i neki problemi su ostali nerešivi odnosno vršena je komplet zamena novim (pod)modelom menjača sa doradama u konstrukciji, tako da ZF nije baš primer za uzor po pitanju pouzdanosti

Kvarovi u garanciji se naravno dešavaju svim brendovima, razlike su u učestalosti
Informacije o DSG samo prenosim, bez komentara.

https://kinergo.eu/product/remkomplekt- ... -7-dq200/

https://mlfree.com/dsg-menjac-kupovian- ... -menjacem/
Verovatnoća kvarova u slučaju DSG menjača je prilično visoka i na osnovu iskustva može se pretpostaviti da će se desiti neki nedostaci, ali pitanje je samo kada. Obično u rasponu od oko 50.000 km.
https://scootforward.ru/bs/scher-khan/v ... -slozhnoe/
Nakon 2013. godine, VAG je pristojno nadogradio svoje robotske mjenjače. DQ250 se više ne smatra nepouzdanim. DQ200 ga sa sigurnošću sustiže. Nijemci neprestano rade na greškama, provodeći stalnu analizu statistike kvara. Uz pomoć provedenog istraživanja bilo je moguće postići početnu pouzdanost mjenjača DQ500 (DL501), koji je počeo da se instalira 2014. godine na mnogo veći broj koncernskih automobila nego ranije.

Statistika pokazuje da se ne više od 5% kupaca bavi DSG greškama tokom garantnog perioda. Ali brojevi se razlikuju od salona do salona. Dakle, u nekim kompanijama takve žalbe uopće nisu zabilježene. A najčešće su problemi povezani s nepravilnim radom kutije.

Nedvosmisleno se može reći da su gotovo svi problemi, čak i sa DSG-7, gotovi. Ne biste ga trebali izbjegavati, posebno kada kupujete novi automobil. Ako kupujete vlasničku kopiju s ovom vrstom kutije, ne biste trebali previše brinuti. Ako je automobil proizveden nakon 2013. godine, tada će sigurno biti s moderniziranim DSG-om. Ali vlasnik, a posebno njegov stil vožnje, trebali bi postati predmetom proučavanja za vas. Ako je ovo ljubitelj "potapanja", onda je bolje odbiti ovu opciju. U suprotnom, samo dijagnosticirajte automobil kod prodavca prije kupovine.
dispy
Reactions:

Post od dispy »

Vladapetr napisao: 15 Jul 2021, 10:38 Ne znam, ali sumnjam da je isti. Nemoj se tripovati bezveze, nije to epidemija pa da gledaš kako da se spaseš.

Ma naravno, garancija je tu, ali ako se zna da je jedan drastično bolji od drugog (na tipa 1.5tsi i 2.0tdi) značila bi mi ta informacija da se odlučim za jedan ili drugi.

Kad smo već kod ove teme, imao sam kvar na astri, srećom nedaleko od vikendice. Ispostavilo se da je crkla jedna dizna. Auto nije mogao da upali, a srećom imao sam Flex care koji predviđa besplatan šlep i zamenski auto. Na nesreću, najbliži ovlašćeni je bio AC Brajić u Šapcu, za koje ne mogu reći ništa lepo. Sve u svemu, oko 25 dana sam bio bez auta, a zamenski sam dobio na 4 :) (iako mi prilikom kupovine nisu rekli za ovo ograničenje, no dobro). I njega sam lepo izgazio, prešao za ta 4 dana oko 1000km, u pitanju je bio Hyundai i20, koji ne mogu preporučiti apsolutno nikome, naročito za put na otvorenom.

Astra sad radi kako treba, prešao sam oko 1000km od tad i sve je ok.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Koji je menjač bolji nećeš saznati na forumu, štaviše veća je šansa da dobiješ pogrešan info. Forumi su veoma male i specifične kategorije korisnika, na žalost i ostrašćene u značajnom procentu.
Sa druge strane, ja auto biram prema svojim vozačkim afinitetima i to je primarni uslov. Ne bih uzeo 1.5TSI za glavni auto sve i da su mu delovi izradjeni od titanijuma. Patnju zbog slabijih performansi ne bi mogla da nadomesti činjenica (sve i da postoji, a realno ne postoji) da su manje šanse da ću morati na intervenciju tokom garantnog perioda.

Odgovori