Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Corona virus

Post od Vladapetr »

Antivaxi u akciji: da vam iznova objasnimo kako naša logika funkcioniše, možda vam se ipak svidi

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

https://news.sky.com/story/covid-19-del ... h-12384933

The study, involving more than 700,000 randomly selected people, suggests herd immunity might be difficult to reach.

People who become infected with the Delta variant even after being fully vaccinated may still pass the virus on, undermining hopes of herd immunity, new research suggests.

Scientists at the University of Oxford found levels of the virus could be just as high in people who get COVID despite having both jabs as in those who haven't been vaccinated.

Dr Koen Pouwels, one of the lead researchers of the study, said: "The vaccines are better at preventing severe disease and are less effective at preventing transmission.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sve ukazuje na to da je vakcina bitna u smislu da zaštiti same nosioce iste, ne i širenja virusa.

Ja sam zvadio att juče, i dalje sam pun. Mojoj sestri isparilo, žena onako, upola manje nego kod mene, ali ima. Sinopharm je kod mene odreagovao izgleda odlično, drži se od Februara (revakcina).
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Izgleda da jedini ja od svih internet korisnika nisam vadio at.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Heinz napisao: 18 Avg 2021, 21:24 A taj može biti lažno negativan.
Upravo tako. Ako je to onaj isti brzi antigenski koji su proletos koristili u državnim ambulantama, onda detektuje samo kada si baš pun virusa. Početak infekcije, i kada postane bolje, ne detektuje. Ja sam morao da uradim test na IgM spike protein antitela, da bih ustanovio da zaista imam Covid (nisam hteo da dajem novac za PCR). Očekujem da svi koji su voljni i sposobni da odu na Beer Fest, budu negativni na ovakvom testu.

pedja napisao: 18 Avg 2021, 22:06 ...
Zar ne rekoše da svi mogu preneti delta soj, pa i vakcinisani? Ako imaš vakcinisane prenosioce i gomilu negativnih antigenskih, ko će da naje*e?
Tačno - i vakcinisani mogu biti prenosioci, i delta i svih ostalih sojeva. U tom smislu, ovo nisu prave, već tzv. "leaky" vakcine. Kao npr. za Marekovu bolest kod pernate živine, ili Aujeskijevu bolest kod krupne stoke. To sam već napisao pre nekoliko meseci, ali nisam dalje elaborirao šta to znači, da ne ispadne da širim paniku. Ako je vakcina "leaky" (sprečava simptome, ali ne i izlučivanje virusa), onda evolucija ide u smeru da preživljavaju najvirulentniji sojevi. Dakle obrnuto, a ne kao kod "pravih" vakcina ili kada nema vakcinacije. Neću ni sada napisati krajnji zaključak - koga zanima neka potraži sam - ali recimo da će svaki naredni soj izazivati sve teži oblik bolesti. Dr Šekler je veterinar, on zna o čemu je reč i zato je rekao da je "vakcinacija kapitulacija pred virusom".

Troše se enormna sredstva i enormni naučni potencijal da se napravi vakcina. A suštinsko istraživanje bi moralo biti: kako otkriti koga korona životno ugrožava. Jer očigledno postoji genetski ili kakav već faktor, koji utiče da neki ljudi umiru, a većina preboli koronu kao lakšu ili srednje tešku respiratornu infekciju. Ne govorim o rizičnim grupama, već o zdravim i često mladim ljudima.

BigMazzy napisao: 19 Avg 2021, 01:31 Прочитах негде, ако вирус мутира и заражава на 40 степени, нама не треба вакцина, треба нам АБХО!
A što ne bi "radio" na 40 stepeni? :) Pa temperatura ljudskog organizma je oko 37, ne smeta virusu ništa 40.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Sad sam citao oko te leaky vakcine, Snork hvala na navodu...

https://www.healthline.com/health-news/ ... ses-072715

Zanimljiva prica, naravno uzimam je sa rezervom, jer je do sada vecina pretpostvaki pala u vodu, sto govori da vise ne znamo, nego sto znamo o virusima, bar ovi TV doktori.

Ono sto sam procitao prakticno znaci da smo se "zajebali" sa vakcinacijom, jer nije bilo u planu da se prave "leaky" vakcine, nego su takve ispale u praksi.

Dalje ispada, da su nadrljali nevakcinisani, zbog vakcinisanih, jer leaky izazivaju teze verzije virusa po tom iskustvu sa pilicima i leaky vakcinama u proslosti, tj nagrabuse nevakcinisani, usled viruletnih sojeva katalizovanih polu vakcinama.

A negde tako tumacim i insistranje Kona od pre par dana, da se mala deca obavezno vakcinisu.
Uklapa se u celu ovi pricu, izgleda da su to shvatili izmedju redova, ali ne bi bas da kazu ocekivani efekat....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Nije bas tako jednostavno. Vec sam napisao da je, bar po onome sto se vidi ovde, nagli pad virusnih cestica kod vakcinisanih vec treci dan od "primanja" istih, dok kod nevakcinisanih ostaje veliki broj istih i vise od 10 dana posle zarazavanja (delta soj). Sto znaci da vakcinisani isto izlucuju virus, ali u drasticno kracem periodu. U praksi znaci da ce vakcinisana osoba ipak preneti virus (ako dodje do toga) na mnogo manje ljudi nego nevakcinisana. Pogotovo asimptomatski nevakcinisana osoba. Nije ipak isto 3 i 10 dana, sto je itekako bitno kod ovog soja jer on ima jako visok nivo cestica pa se zadrzava i kod vakcinisanih ako dodju u kontakt (sto nije slucaj kod originalnog soja).

Elem, sto vise vakcinisanih, manje ce sojeva biti. To je poenta.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

procitaj moj link iznad, prica je potpuno drugacija, i pisana je pre korone.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ovo je dosta loša vest ako je tako. Moja predviđanja da na jesen završavamo sa koronom su se zasnivala na tome da ako imamo dovoljno vakcinisanih i onih koji su preležali - virus ne može ni da stigne do onih koji su nezaštićeni, jer ne može da preskoči kontakte koji imaju antitela. A ispada da ipak može. To povlači da i nema kolektivnog imuniteta, virus će onda stalno cirkulisati i mutirati.

Da li je infektivan period 3 ili 10 dana skoro da nije ni bitno, najbitniji su ti prvi dani kad si infektivan a nemaš nikakve simptome. Kad krene temperatura već ćeš sam da se izoluješ.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

dag81 napisao: 18 Avg 2021, 23:30 Ne radi vakcina kod svakog, ne radi ni korona svakog, jbt. Nije bilo tesko bolesno 50% stanovnistva, pa da kazes vakcina radi 90%.
Ako i dalje imamo odredjeni br.zarazenih, vecina sto su prelezali koronu je i vakcinisana(opet glupost ako se ja pitam jer ne stiti od novih sojeva,koji si se onda k i vakcinisao kad si stvrio imunitet). Trlja baba lan, pouzdanost informacija nagadjanje. E da nije primio vakcinu umro bi. Pa mozda i bi a mozda i ne bi.
Eto poslednjih par meseci se zivi full, sve otvoreno, sve radi, povecava se br. kao i kad se zatvaralo sve, ide se ka piku, posle krene da pada. Da li je moguce da se opterecujete medijima toliko, manite ih u k, samo nas sapunjaju. Kakva WHO sve mafija korumpirana i onda slusaj njih. Ljudi su otisli u k, samo interes radi, sto bi oni nama zeleli dobro za koronu, a za ostale bolesti i trovanja jbe im se.
Uvek se iz svega moze naci pozitivan zakljucak i voditi jedna teorija, ali i suprotna. Jer kovid i vakcina je jedna velika teorija bez pravog odgovora za sad.

-1

antivaksersko bauljanje.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dobar je članak, ali nisam siguran da je matematički primenljiv u poređenju farme pilića i ljudi. Takođe na kraju članka upravo opisuje situaciju u kojoj je čovečanstvo trenutno, da je efektna upotreba leaky vakcina sa nekim drugim sredstvom za smanjenje zaraze. Na snazi su razne kombinacije faktora, što lične, što sistemske, koje smanjuju verovatnoću prenošenja virusa, a vakcine su komplementarne u paketu.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ни вакцинисани ни невакцинисани које знам не носе маске а и једни и други су преносиоци! Немојте ми само приче како то није истина.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja sam lepo napisao sta je utvrdjeno ovde, bar u NS, da vakcinisani vec treci dan gube svojstvo da emituju kolicinu cestica dovoljnu za zarazavanje, dok je kod nevakcinisanih to 10 dana i DUZE. I to je samo za delta soj jer ima ogromnu kolicinu virusnih cestica, mnogo vecu nego kod varicela naprimer.

Nije sve crno belo bas. Sto vise ljudi s vakcinom i transmisija ce drasticno da opadne.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

to što su ljudi prestali da nose maske je jedan od uzroka aktuelnog problema i eksplozije novog talasa. imamo novi soj koji je 3x viralniji od prethodnih a maske kojima su se ljudi štitili ranije su ćao zdravo. narod mozga bez.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mislim da je sad momenat za "test inteligencije" kako društva, tako i pojedinaca. Bojim se da smo loše startovali, i da sad ide već pun gas.
Meni lično bilo neprijatno na jednom dečijem rođendanu na otvorenom, mogu da zamislim kako izgledaju proslave 18. rođendana po restoranima, a klinci spoje po 2 rođendana za vikend.
Zaključana tema