Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Re: Corona virus

Post od gazza »

:ovacije:

sve si super skapirao, nastavi dalje!
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

BigMazzy napisao: 25 Avg 2021, 10:07 Не знам никога у својој околини ко се вакцинисао а носи маску. Буквално фазон, вакцинисао сам се, заболе ме да носим маску.
Трипују ваљда да не могу да пренесу заразу.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Svi moji poznanici u NS, nose masku gde god je to obavezno i propisano. Iako je nas 90 posto vakcinisano. Ja isto nosim masku svuda u zatvorenom prostoru, nosio sam i na letovanju isto tako gde je propisano.

Takodje, i dalje izbegavamo svi guzve u zatvorenim, malim prostorima sa puno ljudi (eto sta jedna svadba napravi), kad smo u kaficu uvek smo napolju a i svi smo vakcinisani, takodje i druzenja su uvek na otvorenom, a po kucama i kad se nadjemo, em nas je manje, em svi vakcina.

Inace nije bas dokazano da vakcinisani prenose. Ali bas zato sto i dalje nema pravih informacija, treba primeniti neke mere u zatvorenom prostoru.

Inace, i pored delta soja, i dalje NEMA indicija da postoji zarazavanje na otvorenom ukoliko su neki normalni kontakti u pitanju, a ne velika, masovna okupljanja.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

U mom mestu više niko ne nosi maske. Ljudi ne nose na ulicama kao što je to bilo zimus. Zaposleni u marketima, na pumpama, u pošti, ih ne nose. Ljudi u marketima ih ne nose ili ih nose samo preko usta... Maske više niko neće da nosi i to je prosto tako, nemaju ljudi namere da se svakodnevno guše po 8-10 sati a pandemija se svakako neće završiti.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Preležao, vakcinisan i uvek, ali baš uvek nosim masku gde god ima znak da je obavezno nošenje.

Istina je da sam grubo u nekih 10 - 15% onih koji nose, ostatak ništa.

Samo je kod nas ustaljeno da si faca kada ne poštuješ nešto, slično kao i sa onim plastičnim umecima za pojas.

E kada se prvi put zvekneš, pa drmneš glavom o volan, onda se vezuješ i na parkingu.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

cozmo napisao: 25 Avg 2021, 11:53 Inace nije bas dokazano da vakcinisani prenose.
Nije dokazano ni suprotno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Prenose, mada ima razlike mislim da je 3 naspram 5 dana, tako nesto, bio neki tekst na tu temu.

Nego kada ce ponovo biti drustveno prihvatljivo da se kine na javnom mestu :D

Pogotovo zalim ove sto pate od alergije na ambroziju i slicno, kijaju, nateklih lica itd. A ljudi beze kao od kuge :D

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Woodoo napisao:
cozmo napisao: 25 Avg 2021, 11:53 Inace nije bas dokazano da vakcinisani prenose.
Nije dokazano ni suprotno.
Nisu istrazivanja jos na dovoljnom uzorku. Dakle, moraju se uzeti u obzir bukvalno svi parametri. Negde je radjeno istrazivanje samo na odredjenom delu populacije (starija) gde je taj nivo cestica bio isti kao kod nevakcinisanih (delta soj) ali ima ogroman pad posle 3 dana, dok kod nevakcinisanih drzi i preko 10 dana (cak je neki median 15 dana a do negativnog testa 21 dan kod njih). U situaciji kada je nepostovanje mera ogromno i kad se svi mesaju, i dalje nevakcinisani drasticno vise prenose virus ovoga soja. Opet, i to je usko istrazivanje.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ivan napisao:Prenose, mada ima razlike mislim da je 3 naspram 5 dana, tako nesto, bio neki tekst na tu temu.

Nego kada ce ponovo biti drustveno prihvatljivo da se kine na javnom mestu :D

Pogotovo zalim ove sto pate od alergije na ambroziju i slicno, kijaju, nateklih lica itd. A ljudi beze kao od kuge :D

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока
Umem ponekad da kinem Slika Mada primetio sam da vise se ljudi sklanjaju kad neko kaslje. Kijanje nije najcesci simptom, cak i delta soja, kasalj i osecaj slican prehladi jesu.

Ono sto sam provalio, dosta ljudi ne ume da provali da je neko u losijem zdravstvenom stanju. Desavalo se mnogo puta da im skrecemo paznju kad se vidi da s nekim nesto nije u redu.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Internet je xy gori nego korona.
Cudo jedno sta napravi od ljudi.

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Slažem se 101%, zamisli šta sve ljudi kače, grozno

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

@gazza , degutantno malo.

Mislim da ipak mnogo manje ljudi umre od interneta, tj. oni baš intelektualno ograničeni koji su pili varikinu i slične gluposti koje su pročitali na internetu.

https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/Pdf/G20211228.pdf
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

jeste degute, iskritikovao sam gore
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

To nije kritika. Nego idijotluk sto si postavio, najblaze receno

Gesendet von meinem Blaulaxy mit Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Alo, iskritikovao sam ovakve stvari kao dokaz da je internet xy gori od korone, čitaj šta piše. Pa nisam ja sigurno napravio to gore.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nema neke razlike u tome.
Zaključana tema