Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Corona virus

Post od Heinz »

Kirija napisao:Pegazbre,zavisi kako ti se deca hrane,kojim namirnicama,moj ti je savet imonu glukan da popije 2 bocice sad pred sezonu gripa i nemas brige
Magic Potion?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

До 10-15 септембра најдаље ће се ићи у школе нормално а онда ће кренути кризни штаб са својим заседањима итд итд, највероватније ће поново увести неке мере у вези погађања наставе.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Sto se tice skole bice raspad sistema. A decu ne mozes vakcinisati, sve i da hoces, posto prvo mora sistematski za to, dobije se potvrda, pa tek onda imunizacija. A termina za pregled ni od korova. Govorim za uzrast 12 do 16. Od 16 pa nadalje to ne treba.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da li mislite da moze doci uskoro do novog zatvaranja granica za putovanja (region i eu) kao i prosle godine ili ce vakcinisani i sa pcr i dalje imati prohod bez obzira odakle dolaze.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Meni deluje da nece, kao da su svi digli ruke od mera i pustili da se trose pare, ali ako nasi stignu do 5 000 dnevno do kraja septembra, mislim da ce pojedinacne zemlje ipak da nam udare rampu.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Kirija napisao: 27 Avg 2021, 10:13 Pegazbre,zavisi kako ti se deca hrane,kojim namirnicama,moj ti je savet imonu glukan da popije 2 bocice sad pred sezonu gripa i nemas brige
Sve oni to piju, jedu voce ali dzaba kad je najmladji krenuo sa godinu dana u vrtic u sred izbijanja zuba (a znalo je da mu izbiju 4-tiri zuba za nedelju dana) i onda se prehladi jer jos nema razvijen imunitet. Stariji je krenuo dosta kasnije sa nepune dve godine.

Evo i zena i ja smo sad prehladnjeni jer su nam oba klinca prehladjena (stariji blaza upala sinusa, mladji klasicna prehlada) nismo posteno spavali nedelju dana i zakaci i nas, mene dva dana grlo, zeni curi nos i promukla.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Prehlada ne postoji. Ili je virus ili bakterija. Pogotovo kod upale sinusa, bris, antibiotici. Idite kod ORL.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Heinz napisao:Prehlada ne postoji. Ili je virus ili bakterija. Pogotovo kod upale sinusa, bris, antibiotici. Idite kod ORL.
Како сад прехлада не постоји? Ако нпр стојиш мокар испод климе два дана и након тога те свака кост и мишић боли, шта је то? А да није корона Slika.
Ето мене то задесило и попустило након пар дана.

Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Dobio je on lokalni antibiotik za sinuse i skoro su prosli tako da to nije vise problem. Mladji ima klasicnu prehladu, curenje nosa, blago uplajeno grlo ali i to prolazi. Najgore je bilo prvih nedelju dana jer smo obadvoje neispavani i onda kad je njih krenulo na bolje, nas je zakacilo ali i nas vec prolazi.

Samo hocu da kazem da se ovo nama za pola godine vise puta desilo, ili zena ili ja zakacimo od klinaca iz vrtica i po siptomima smo svaki put mogli da se testiramo na koronu jel delta ima slicne siptome pogotovo kod vakcinisanih.

E sad zena radi od kuce, ja kombinovano po potrebi i pazimo se iako smo vakcinisani pa znamo da nije korona inace bi stalno visili u kovid centrima. Ali sta je sa ljudima koji se be paze a isto imaju klince pa kad se prehlade misle da je obicna prehlada koju klinci donesu iz vrtica i onda krenu okolo da sire virus.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

cozmo napisao: 25 Avg 2021, 13:15
Woodoo napisao:
cozmo napisao: 25 Avg 2021, 11:53 Inace nije bas dokazano da vakcinisani prenose.
Nije dokazano ni suprotno.
Nisu istrazivanja jos na dovoljnom uzorku. Dakle, moraju se uzeti u obzir bukvalno svi parametri. Negde je radjeno istrazivanje samo na odredjenom delu populacije (starija) gde je taj nivo cestica bio isti kao kod nevakcinisanih (delta soj) ali ima ogroman pad posle 3 dana, dok kod nevakcinisanih drzi i preko 10 dana (cak je neki median 15 dana a do negativnog testa 21 dan kod njih). U situaciji kada je nepostovanje mera ogromno i kad se svi mesaju, i dalje nevakcinisani drasticno vise prenose virus ovoga soja. Opet, i to je usko istrazivanje.
Oko toga da li vakcinisani mogu da prenose virus i u kojoj meri, premotati na 50:15, tj. na 50:28

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ovo sto sam ja napisao je iz istrazivanja u saradnji sa KCV. Zbog veoma brzog pada virusnih cestica kod vakcinisane osobe, prenos je takodje smanjen, ali moze da postoji svakako. Medjutim to je bukvalno 2 dana jer treci dan je nivo cestica nedovoljan za zarazavanje druge osobe (nagli pad zbog dejstva antitela). Dok kod nevakcinisanih ide i do 15 dana, kod delta soja. Zato u videu i kazu da je jako mala sansa, sto jeste tako, ali se desava ponekad. Sve zavisi opet od imuniteta osobe, kako reaguje na vakcinu, virus itd. Ima gomila varijabli. Ovde je samo jedna varijabla pouzdana: nema nikakve masovne vakcinacije kao sto smo videli u istoriji zaraznih bolesti. Zbog toga imamo nove sojeve, proboj infekcija, i svasta nesto.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

https://medicalxpress.com/news/2021-08- ... afety.html
"To date, one of the main drivers of vaccine hesitancy has been a lack of information regarding potential side effects of the vaccine. This careful epidemiological study provides reliable information on vaccine safety, which we hope will be helpful to those who have not yet decided about vaccination." He continued, "Those who have hesitated until now to get vaccinated due to concerns about very rare side effects—such as myocarditis—should be aware that the risks for this very same side effect are actually higher among unvaccinated infected individuals."
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

BigMazzy napisao: 27 Avg 2021, 13:03
Heinz napisao:Prehlada ne postoji. Ili je virus ili bakterija. Pogotovo kod upale sinusa, bris, antibiotici. Idite kod ORL.
Како сад прехлада не постоји? Ако нпр стојиш мокар испод климе два дана и након тога те свака кост и мишић боли, шта је то? А да није корона Slika.
Ето мене то задесило и попустило након пар дана.

To je promaja.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

lami napisao: 27 Avg 2021, 12:42 Meni deluje da nece, kao da su svi digli ruke od mera i pustili da se trose pare, ali ako nasi stignu do 5 000 dnevno do kraja septembra, mislim da ce pojedinacne zemlje ipak da nam udare rampu.
Koji crni kraj septembra, izvedi korelacioni račun na osnovu dosadašnjeg toka ovog talasa.... 10 dana maks, čak i kraće.

Otkako je počelo ovo sranje, često se sećam epidemije velikih boginja kada sam bio malo dete ali sam svejedno bio vakcinisan. Ljudi su hrlili da se vakcinišu, bukvalno. I juče konačno neko objavi cifre - SFRJ, da ne kažem Tito (ne znam da li to ime sme da se pominje ovde) je vakcinisao 18, ej 18 miliona ljudi za manje od mesec dana, ponavljam, manje od mesec dana! OK SFRJ je bila ozbiljna država za ovaj privatnički provizorijum u kome živimo, ali ovo su nestvarni podaci.

Koji je civilizacija sunovrat doživela u ovih 50 godina, nas i da ne pominjem kao jednog od lidera, uz Bugare, Ruse, Hrvate i druge iz okruženja.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Mozda ce da naprave da ne bude zvanicno 5 000. Da maksimalno ogranice broj testiranja kao sto sto je bilo kad smo imali zvanicno 8000

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Zaključana tema