somi-car napisao: 27 Avg 2021, 09:44
Ako je osiguran od kradje u EU ja iskreno ne vidim problem toliki....mozda lupam. jeste cimaza sa osiguranjem sigurno prilikom kradje opet si u velikoj meri pokriven.
Jedino ako ne mogu da ostvare odstetu ili su sentimentalno vezani za auto...
Pise da mu je ukraden kljuc iz apartmana i da je auto odvezen, mozda to moze biti problem za naplatu.
Jeste cimanje jer osiguranje moze da trazi dva kljuca na uvid kod kradje.
Kako da traze dva kljuca na uvid kad jedan su ukrali i sa njime oterali auto? Ne pisu valjda u ugovoru pod kojim uslovima kradje steta moze da se naplati, tipa ako ti obiju auto moze a ako te presretnu na semaforu i otmu auto onda ne moze, kradja je kradja na bilo koji nacin, jebo onda takvo osiguranje.
Pise to sve u ugovoru. Ako ti otmu auto je jedna stvar, ako ti ukradu zakljucan auto je druga stvar. U drugom slucaju ako nemas kljuc tesko da ce ti osiguranje naplatiti. Mozes osigurati i samo kljuc u slucaju gubitka i onda nadoknade izradu novog, zamene brava na vozilu, itd...
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
bez veze.....kako oni znaju koliko ja imam kljuceva od auta? ako sam imao 2 prijavim 1 prilikom sklapanja ugovora, tako da ako mi i ukradu auto sa kljucem opet mi ostaje onaj 1 koji sam prijavio i sa njim mogu da naplatim stetu
Ne može. Obavezno je slikanje vozila i tada slikaju oba ključa, bez drugog ključa ne možeš da imaš kasko, odbiju. Za neke je obaveza zaštita, za neka vozila ne, zavisi u kojoj si grupi. I ovaj Merc možeš ukrasti samo sa ključem, bez njega ne mogu ništa.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Nije isto da li su ti ukrali auto sa kljucem unutra ili pod pretnjom oruzjem pa im je opet ostao kljuc. Znam za slucaj gde kasko nije priznat jer je lik izasao iz kola da zatvori garazu al isto tako znam da bi priznali da je bilo razbojnistvo u pitanju.
E sad ovo je treci slucaj gde osiguranje moze da igra na to da je kljuc na primer bio na vidnom mestu al po meni bi morali da plate.
somi-car napisao: 27 Avg 2021, 09:44
Ako je osiguran od kradje u EU ja iskreno ne vidim problem toliki....mozda lupam. jeste cimaza sa osiguranjem sigurno prilikom kradje opet si u velikoj meri pokriven.
Jedino ako ne mogu da ostvare odstetu ili su sentimentalno vezani za auto...
Pise da mu je ukraden kljuc iz apartmana i da je auto odvezen, mozda to moze biti problem za naplatu.
Jeste cimanje jer osiguranje moze da trazi dva kljuca na uvid kod kradje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kapiram ali mi je bas bas nelogicno da apsolutno ne mozes nikakvu odstetu da dobijes u ovakvim situacijama. Nisu oni prvi kojima se desila takva kradja.
Sad sa neke strane neozbiljno je da kupis, osiguras takav auto a da ne pogledas ugovor detaljno....zvuci neozbiljno.
Smatram da bi to dobar pravnik naplatio od osiguranja 100%. Verovatno sa dosta cimanja ali opet mnogo manje nego sa ovim cimanjem pronalaska auta...
zatezu oni i za manje stvari, mozda sam ja kljuceve od auta drzao u sefu, lopovi otvorili sef i uzeli kljuceve ili se potrudili da ih nadju u kuci, sta ja kao vlasnik auta tu mogu, osigurao sam se koliko sam mogao, kako osiguranje da dokaze da su meni kljucevi bili u autu ili na stolu ili mi ispali iz dzepa u prodavnici, itd. ima tu dosta stvari za raspravu ali mislim da dobar pravnik sto kaze somi sve moze da resi.
Moze da se ide na sud za svasta, inace ima razlike izmedju kradje i neovlascenog koriscenja tudjeg vozila, a to je npr. Ako ti neko sedne u upaljen auto i odveze, tako i policija tretira.
Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56
nemam problem uvek sam najsporiji
Osiguravajuca drustva = divlji zapad. Sve mogu sto uspeju da izguraju. Ovde na zapadu su gori od mafije Malo po malo pa ispliva neka jeziva prica na temu kradje i godinama sudjenja sa osiguravajucim drustvom i ako su svi dokazi bili na strani klijenta i sl...