Juče promenjena tečnost i sipana ATE SL DOT4.
Kočnica je maltene kao i pre zamene, primećujem možda malu promenu na bolje. I dalje dobro koči da ne bude zabune i mekana je kočnica, hvata lepo a na polovini papučice prilikom naglog kočenja, kao i ranije. U par situacija mi se ranije palio ABS, sad to nisam pokušavao da simuliram.
E sad, auto ima ABS, da li sam trebao sipati ATE SL.6 ko će ga znati, za nju piše da je manje viskoznosti (700 mm2/s a SL je 1400mm2/s) i piše da je ”for electronic braking systems”. U prodavnici su mi preporučili SL, a ja sam ovo kasnije saznao. Ako neko ima iskustva i zna neka me uputi, da ponovo zamenim?
Što se tiče ove druge stvari vezane za kvačilo, pre 10-ak dana sam menjao glavni cilindar kvačila (zbog seger osigurača do papučice koji je pukao i koji nisam mogao da nađem). U radnji gde sam kupio cilindar sam tražio i tečnost za cilindar i preporučili su mi TEXTAR DOT4. Promenio sam cilindar i dolio tečnost u posudu, sve je radilo ok i nisam menjao u celom sistemu.
Proverio sam posle dan, dva tečnost je bila je dosta tamnija (prljava), izvukao sam ponovo iz posude i dolio novu tečnost. Juče posle zamene u kočionom sistemu, ponovo pogledan tečnost za kvačilo i vidim da je opet dosta crna.
Planiram da je promenim sad za vikend pa želim da pitam da li mogu da da sipam ovu ATE SL i za kvačilo (pošto mi je ostalo oko 0,3l) ili da kupujem drugu? Da li ova tečnost odgovara za za kvačilo?
Hvala na brzim odgovorima