Corona virus
Re: Corona virus
Код мог сина у одељењу два ученика позитивна. Нико се неоглашава по том питању, све регуларно. Видећемо ових дана како ће се одвијати ситуација. Већ сам писао да типујем да ће се до 10-15 септембра ићи нормално у школе а после он лајн, видећемо.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Kod mene u familiji opet zarazeni, sve vakconisano fizerom u maju-junu. Mladji ljudi sa temperaturom.
Oko 4-5 dana inkubacija
Oko 4-5 dana inkubacija
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ne kapiram više zašto se diže ovolika tenzija oko covid-a? Ajde razumem prošle godine kada je sve bilo novo - sada apsolutno nema razloga za bilo kakvu brigu i nema razloga da ovo bude udarna vest svuda...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Druga rečenica je objašnjenje prve. Zaista ne kapiraš.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kako sto, pa vidis da su mnogi od kako se "pojavila" korona pronasli smisao zivota.dzonic87 napisao: 06 Sep 2021, 21:15 Ne kapiram više zašto se diže ovolika tenzija oko covid-a? Ajde razumem prošle godine kada je sve bilo novo - sada apsolutno nema razloga za bilo kakvu brigu i nema razloga da ovo bude udarna vest svuda...
A kod nas (NL) konstantno zaraženih i niko ne nosi nigde maske osim u javnom prevozu..
Inace i u Austriji se isto skoro nigde ne nose maske.. a u Nemackoj svuda...
Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Inace i u Austriji se isto skoro nigde ne nose maske.. a u Nemackoj svuda...
Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ma da, budale se bave koronom umesto da obogate život brojanjem rupa po ulicama ili osluškivanjem kako auto krči 

There are 10 kinds of people in the world:
ŠC Ušće, % maskiranih <20. Extra je nama sa ovih 4000 dnevno.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Inace kazu da je zastita od delte dosta bolja kada je veci razmak izmedju doza. U DE je 6 nedelja, u UK jos vise, i bilo je skoro clanak sa poredjenhem sa drugima koji su imali razmak 3 nedelje i pri cemu je razlika primetna.
Pre neki dan je vodeci u DE, Drosten, rekao da se i vakcinisani zarazavaju, ali da ih je oko 10% od svih slucajeva u DE, ako sam dobro razumeo, i to mahom starijih koji su se vakcinisali najranije.
Inace njegovo predvidjanje je da ce preci u endemsku, a da je najteze prvi put, gde se preporucuje da bude vakcina, a nakon toga se imuni sistem apdejtuje prirodnim virusom svake godine.
Gesendet von meinem SM-T510 mit Tapatalk
Pre neki dan je vodeci u DE, Drosten, rekao da se i vakcinisani zarazavaju, ali da ih je oko 10% od svih slucajeva u DE, ako sam dobro razumeo, i to mahom starijih koji su se vakcinisali najranije.
Inace njegovo predvidjanje je da ce preci u endemsku, a da je najteze prvi put, gde se preporucuje da bude vakcina, a nakon toga se imuni sistem apdejtuje prirodnim virusom svake godine.
Gesendet von meinem SM-T510 mit Tapatalk
Koga ne mrzi da čita
Why COVID-19 Is Here to Stay, and Why You Shouldn’t Worry About It
https://cspicenter.org/blog/waronscienc ... -about-it/
Why COVID-19 Is Here to Stay, and Why You Shouldn’t Worry About It
https://cspicenter.org/blog/waronscienc ... -about-it/
Upravo to - Posle delta, doći će lambda soj, nakon toga egipatski sok, pa onda mars soj... Never ending story...
Postoje vakcine, koje će se modifikovati, zna se šta i kako. Nije virus više nepoznanica
Ali ovo masovno silovanje mozga i već dve godine udarna vest - te ovoliko novo zaraženih (totalno nebitna informacija), te umrlih, te delta nije opasna - lakse slike samo se brže širi, pa onda sutradan ti serviraju priču da izaziva teže slike...
A testira se sve što mrda - pre neki dan sam išao na pregled zbog kolena. Ne možeš na pregled, ajde prvo na testiranje (iako sam vakcinisan) takav je protokol...
A ovo sa vestima i masovna histerija prave daleko veći problem psihi ljudi - ljudi sve više odlaze u aut. A svako ko ima dodira sa zdravstvom zna kakav pičvajz napravi malo jača sezona gripa (naročito po staračkim domovima) - pa ponovo u vestima bude među totalno nebitnim stvarima
Takođe sve živo poskupljuje, cene odlaze u nebo.
Razumem ja virus i sve (nisam antivakser, vakcinisan sam), ali ovu medijsku histeriju uopšte ne razumem i apsolutno sam protiv bilo kakvih mera - jer su se pokazale da izazivaju više štete nego koristi (zbog ovog stanja, ljudi sa drugim bolestima itekako ispaštaju)
Postoje vakcine, koje će se modifikovati, zna se šta i kako. Nije virus više nepoznanica
Ali ovo masovno silovanje mozga i već dve godine udarna vest - te ovoliko novo zaraženih (totalno nebitna informacija), te umrlih, te delta nije opasna - lakse slike samo se brže širi, pa onda sutradan ti serviraju priču da izaziva teže slike...
A testira se sve što mrda - pre neki dan sam išao na pregled zbog kolena. Ne možeš na pregled, ajde prvo na testiranje (iako sam vakcinisan) takav je protokol...
A ovo sa vestima i masovna histerija prave daleko veći problem psihi ljudi - ljudi sve više odlaze u aut. A svako ko ima dodira sa zdravstvom zna kakav pičvajz napravi malo jača sezona gripa (naročito po staračkim domovima) - pa ponovo u vestima bude među totalno nebitnim stvarima
Takođe sve živo poskupljuje, cene odlaze u nebo.
Razumem ja virus i sve (nisam antivakser, vakcinisan sam), ali ovu medijsku histeriju uopšte ne razumem i apsolutno sam protiv bilo kakvih mera - jer su se pokazale da izazivaju više štete nego koristi (zbog ovog stanja, ljudi sa drugim bolestima itekako ispaštaju)
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nije nebitna informacija, pokazuje ti stepen rizika. Npr. da li trenutno ići kod roditelja sa školskom decom ili ne. Da li ići u bioskop. Da li praviti svadbu.
Da pratiš video bi da vakcine nisu zaštita od zaražavanja za Delta soj i da možeš da budeš prenosilac.Ne možeš na pregled, ajde prvo na testiranje (iako sam vakcinisan) takav je protokol...
Ok bi ti bilo da ležiš u bolnici zbog nekog drugog problema, i onda prime i pacijenta sa Covid jer ga nisu testirali? I zarazi sve vas koji ste u tom trenutku veoma rizična grupa? To bi ti bilo ok?apsolutno sam protiv bilo kakvih mera - jer su se pokazale da izazivaju više štete nego koristi (zbog ovog stanja, ljudi sa drugim bolestima itekako ispaštaju)
Ako sa jedne strane imaš medijsku histeriju (što je sad način rada skoro svih medija - pravo novinarsto je na umoru. Nije vezano samo za koronu), ne znači da treba da ideš u drugu krajnjost i poričeš da se bilo šta dešava. Slažem se da nije lako doći do informacija koje su bitne.
ikac2000 napisao: 06 Sep 2021, 22:11 Inace kazu da je zastita od delte dosta bolja kada je veci razmak izmedju doza. U DE je 6 nedelja, u UK jos vise, i bilo je skoro clanak sa poredjenhem sa drugima koji su imali razmak 3 nedelje i pri cemu je razlika primetna.
AZ 12 nedelja i zato je zanemarljiv procenat oblelih posle par meseci od druge doze.
Medjutim sada svi smanjuju na 6 nedelja da ubrzaju proces vakcinacije.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Po krivi rasta po kojoj trenutno idemo, biće blizu 10,000 za malo jače od 2 nedelje. Koji nam je rekord za sada?
Inače korona na stranu, puno sreće svima kojima bude trebao ozbiljan lekar i ozbiljna institucija dok ovo ne prođe. Ja sam imao dosta sreće što su me takva stanja zadesila ove godine u vreme kada je bilo malo minulo, ili su me slali u bolnice koje se nisu raspale jer nisu bile u kovid sistemu (VMA).
Inače korona na stranu, puno sreće svima kojima bude trebao ozbiljan lekar i ozbiljna institucija dok ovo ne prođe. Ja sam imao dosta sreće što su me takva stanja zadesila ove godine u vreme kada je bilo malo minulo, ili su me slali u bolnice koje se nisu raspale jer nisu bile u kovid sistemu (VMA).