Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Corona virus

Post od BigMazzy »

Код мог сина у одељењу два ученика позитивна. Нико се неоглашава по том питању, све регуларно. Видећемо ових дана како ће се одвијати ситуација. Већ сам писао да типујем да ће се до 10-15 септембра ићи нормално у школе а после он лајн, видећемо.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Kod mene u familiji opet zarazeni, sve vakconisano fizerom u maju-junu. Mladji ljudi sa temperaturom.
Oko 4-5 dana inkubacija
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Ne kapiram više zašto se diže ovolika tenzija oko covid-a? Ajde razumem prošle godine kada je sve bilo novo - sada apsolutno nema razloga za bilo kakvu brigu i nema razloga da ovo bude udarna vest svuda...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Druga rečenica je objašnjenje prve. Zaista ne kapiraš.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

dzonic87 napisao: 06 Sep 2021, 21:15 Ne kapiram više zašto se diže ovolika tenzija oko covid-a? Ajde razumem prošle godine kada je sve bilo novo - sada apsolutno nema razloga za bilo kakvu brigu i nema razloga da ovo bude udarna vest svuda...
Kako sto, pa vidis da su mnogi od kako se "pojavila" korona pronasli smisao zivota.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A kod nas (NL) konstantno zaraženih i niko ne nosi nigde maske osim u javnom prevozu..

Inace i u Austriji se isto skoro nigde ne nose maske.. a u Nemackoj svuda...

Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ma da, budale se bave koronom umesto da obogate život brojanjem rupa po ulicama ili osluškivanjem kako auto krči

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

ŠC Ušće, % maskiranih <20. Extra je nama sa ovih 4000 dnevno.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Inace kazu da je zastita od delte dosta bolja kada je veci razmak izmedju doza. U DE je 6 nedelja, u UK jos vise, i bilo je skoro clanak sa poredjenhem sa drugima koji su imali razmak 3 nedelje i pri cemu je razlika primetna.

Pre neki dan je vodeci u DE, Drosten, rekao da se i vakcinisani zarazavaju, ali da ih je oko 10% od svih slucajeva u DE, ako sam dobro razumeo, i to mahom starijih koji su se vakcinisali najranije.

Inace njegovo predvidjanje je da ce preci u endemsku, a da je najteze prvi put, gde se preporucuje da bude vakcina, a nakon toga se imuni sistem apdejtuje prirodnim virusom svake godine.

Gesendet von meinem SM-T510 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Koga ne mrzi da čita

Why COVID-19 Is Here to Stay, and Why You Shouldn’t Worry About It

https://cspicenter.org/blog/waronscienc ... -about-it/

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Upravo to - Posle delta, doći će lambda soj, nakon toga egipatski sok, pa onda mars soj... Never ending story...

Postoje vakcine, koje će se modifikovati, zna se šta i kako. Nije virus više nepoznanica

Ali ovo masovno silovanje mozga i već dve godine udarna vest - te ovoliko novo zaraženih (totalno nebitna informacija), te umrlih, te delta nije opasna - lakse slike samo se brže širi, pa onda sutradan ti serviraju priču da izaziva teže slike...
A testira se sve što mrda - pre neki dan sam išao na pregled zbog kolena. Ne možeš na pregled, ajde prvo na testiranje (iako sam vakcinisan) takav je protokol...

A ovo sa vestima i masovna histerija prave daleko veći problem psihi ljudi - ljudi sve više odlaze u aut. A svako ko ima dodira sa zdravstvom zna kakav pičvajz napravi malo jača sezona gripa (naročito po staračkim domovima) - pa ponovo u vestima bude među totalno nebitnim stvarima
Takođe sve živo poskupljuje, cene odlaze u nebo.

Razumem ja virus i sve (nisam antivakser, vakcinisan sam), ali ovu medijsku histeriju uopšte ne razumem i apsolutno sam protiv bilo kakvih mera - jer su se pokazale da izazivaju više štete nego koristi (zbog ovog stanja, ljudi sa drugim bolestima itekako ispaštaju)
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

:doubleup:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

dzonic87 napisao: 07 Sep 2021, 07:08 te ovoliko novo zaraženih (totalno nebitna informacija)
Nije nebitna informacija, pokazuje ti stepen rizika. Npr. da li trenutno ići kod roditelja sa školskom decom ili ne. Da li ići u bioskop. Da li praviti svadbu.
Ne možeš na pregled, ajde prvo na testiranje (iako sam vakcinisan) takav je protokol...
Da pratiš video bi da vakcine nisu zaštita od zaražavanja za Delta soj i da možeš da budeš prenosilac.
apsolutno sam protiv bilo kakvih mera - jer su se pokazale da izazivaju više štete nego koristi (zbog ovog stanja, ljudi sa drugim bolestima itekako ispaštaju)
Ok bi ti bilo da ležiš u bolnici zbog nekog drugog problema, i onda prime i pacijenta sa Covid jer ga nisu testirali? I zarazi sve vas koji ste u tom trenutku veoma rizična grupa? To bi ti bilo ok?

Ako sa jedne strane imaš medijsku histeriju (što je sad način rada skoro svih medija - pravo novinarsto je na umoru. Nije vezano samo za koronu), ne znači da treba da ideš u drugu krajnjost i poričeš da se bilo šta dešava. Slažem se da nije lako doći do informacija koje su bitne.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

ikac2000 napisao: 06 Sep 2021, 22:11 Inace kazu da je zastita od delte dosta bolja kada je veci razmak izmedju doza. U DE je 6 nedelja, u UK jos vise, i bilo je skoro clanak sa poredjenhem sa drugima koji su imali razmak 3 nedelje i pri cemu je razlika primetna.

AZ 12 nedelja i zato je zanemarljiv procenat oblelih posle par meseci od druge doze.

Medjutim sada svi smanjuju na 6 nedelja da ubrzaju proces vakcinacije.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Po krivi rasta po kojoj trenutno idemo, biće blizu 10,000 za malo jače od 2 nedelje. Koji nam je rekord za sada?

Inače korona na stranu, puno sreće svima kojima bude trebao ozbiljan lekar i ozbiljna institucija dok ovo ne prođe. Ja sam imao dosta sreće što su me takva stanja zadesila ove godine u vreme kada je bilo malo minulo, ili su me slali u bolnice koje se nisu raspale jer nisu bile u kovid sistemu (VMA).
Zaključana tema