FitnessGuy napisao:-
Redovno palite automobil
Meni je ovo kroz iskustvo postao aksiom i zaista tako postupam bez obzira na strucnu teoriju.

Prosle godine dok sam jos imao Punta 1.9 JTD, palio sam ga svako vece i svako jutro zimi, bez obzira da li ga vozim. Ako ga ne upalim jedan ceo dan, prekosutra nema teorije da upali. Vergla sporo i nikako da "uhvati". Problem je bio sto taj Punto ima jako mali prostor gde se moze ubaciti akumulator (po dimenzijama stane max od 55Ah), a to je slab akumulator za tolikog dizela i svakako ga je sporo anlasovao i leti. Svakodnevno paljenje je resavalo taj problem.
Slicna stvar i sa Boxsterom koji je 5x vise vremena proveo u garazi kod mene nego van nje. Ako ga ne palim recimo dve nedelje (a stoji u garazi), pocne dok anlasuje da se "smeje" pa tek nakon par sekundi uhvati. Ako ga palim redovno (na par dana), nema tih problema i hvata "na zub". Golf ista prica... Pusti ga 3 dana na -10 da ga ne palis i cetvrtog dana ces ga verovatno upaliti jedino sibicom.
BMW-u je prva zima, pa ne znam.
E sad, vadjenje akumulatora i vracanje kada zelis da vozis bi verovatno resilo problem, ali ko ce da se maje sa tim... To mi je velika akcija, narocito ako zelim negde da krenem TOG MOMENTA, a treba da se rvem sa akumulatorom.