Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Stigla zima!

Post od NexT »

Rakhil napisao:Malopre pogledam kroz prozor, likovi okacili sanke o Golfa i vuku se po Grckoj ulici. Reko, aj dobro, bar ne vuku decu.
10 minuta kasnije, prolazi Pezo i vuce lika na snowboard-u. Tu sam vec krenuo da se pitam WTF.
Jos 10 minuta kasnije, gorespomenuti Golf je otkacio sanke, zakacio sediste iz auta i jurca vukuci njih dvojicu :shock:
pa ja sam se tad zajebavao tu :D

A lik na bordu je kraljina :D jbt, ovaj ga je vukao 60-70 na sat, a lik samo sparta levo-desno :D

Prosla i pandurska 308ica, nista im nisu rekli xD
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nisu mogli da ukoče inače bi im rekli koju.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

FitnessGuy napisao:- Redovno palite automobil :D
Meni je ovo kroz iskustvo postao aksiom i zaista tako postupam bez obzira na strucnu teoriju. :P Prosle godine dok sam jos imao Punta 1.9 JTD, palio sam ga svako vece i svako jutro zimi, bez obzira da li ga vozim. Ako ga ne upalim jedan ceo dan, prekosutra nema teorije da upali. Vergla sporo i nikako da "uhvati". Problem je bio sto taj Punto ima jako mali prostor gde se moze ubaciti akumulator (po dimenzijama stane max od 55Ah), a to je slab akumulator za tolikog dizela i svakako ga je sporo anlasovao i leti. Svakodnevno paljenje je resavalo taj problem.

Slicna stvar i sa Boxsterom koji je 5x vise vremena proveo u garazi kod mene nego van nje. Ako ga ne palim recimo dve nedelje (a stoji u garazi), pocne dok anlasuje da se "smeje" pa tek nakon par sekundi uhvati. Ako ga palim redovno (na par dana), nema tih problema i hvata "na zub". Golf ista prica... Pusti ga 3 dana na -10 da ga ne palis i cetvrtog dana ces ga verovatno upaliti jedino sibicom.
BMW-u je prva zima, pa ne znam.

E sad, vadjenje akumulatora i vracanje kada zelis da vozis bi verovatno resilo problem, ali ko ce da se maje sa tim... To mi je velika akcija, narocito ako zelim negde da krenem TOG MOMENTA, a treba da se rvem sa akumulatorom.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

Evo, ja neću paliti auto najmanje 4 dana, a vrlo verovatno i svih 7, pa ćemo videti kako će i da li će upaliti. :)

Black Horse akumulator, nemam pojma koliko je star. U sredu sam ga palio poslednji put i malo je lenjo zaverglao prve 2 sekunde, a onda upalio. Kod mene može biti otežavajući faktor taj što sam imao problem sa alternatorom(nije dobro punio), pa sam dva dana bukvalno samo trošio akumulator. Nakon što sam ga zamenio u utorak, nisam stigao da provozam auto na otvoreno i malo ga dopunim. :S
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dobra vest: Stao je!

Nadam se da će zastati dovoljno dugo da se putari mogu posvetiti i ulicama 2. i 3. prioriteta jer sam siguran da u mnogim delovima grada ljudi imaju ogromne probleme, a putari nikako da stignu do tih ulica.

Evo situacije od jutros. Zabeleženo u 05.30, okolina Zemun Polja.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

E 75 očišćen sasvim solidno. Batajnički drum i ulice kroz Zemun Polje kuda idu autobusi su raščišćene, ne tako dobro kao autoputa, ali dovoljno dobro za nesmetano odvijanje saobraćaja. Kako izgledaju ostale ulice vidi se sa slika, kao i moj parking. No bez obzira što nije raščišćeno, prolazim bez ikakvih problema svuda. Zimske gume su u ovom trenutku "must have" i sad mi je drago da sam ih kupio. Dobra stvar je što je sneg suv. Da je vlažan verovatno da bi situacija bila nešto teža.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

FitnessGuy napisao:
A, baš sada čitam u Press-u:

- Redovno palite automobil :D
(http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... +dana.html)

Ipak više verujem stručnom forumu, plus što mi je ovo tvoje objašnjenje sasvim logično.
Otvorio sam link i ne mogu da verujem kakvi saveti!

• Vožnja po snegu
    - Očistite sva stakla kako biste imali dobru preglednost
    - Veoma je važno da očistite farove i štop-svetla da bi drugi vozači mogli da vide kako se krećete
    - Odlepite brisače od stakla jer ako su zalepljeni, može doći do pregorevanja motora
    - Kada uđete u auto zagrejte motor 10-15 minuta, kako ne biste imali veliki broj obrtaja i potrošnju
    - Dizelaši u toku vožnje ne treba da povećavaju broj obrtaja motora, dok kod benzinaca treba promeniti svećice
    - Vozite maksimalno 30 na sat u gradskim uslovima
    - Nemojte naglo dodavati gas i nemojte naglo skretati jer može doći do proklizavanja
    - Nemojte naglo kočiti jer je po snegu zaustavni put četiri puta duži nego na suvom
    - Ispod snega se može naći led koji se ne vidi, zbog čega treba voziti veoma oprezno
    - Stavite u automobil manju lopatu jer sneg može praviti problem čak i na parkingu

Ala su ga objasnili, svaka im čast!
Ovo za brisače je u redu, ali ne pregoreva motor već elektromotor!
Čuj, 10-15 minuta zagrevanja motora, pa za to vreme stignem na odredište, a da ne spominjem što je rad u mestu štetan.
Za broj obrtaja i potrošnju tek ne razumem, šta je pisac hteo da kaže?
Tek za dizelaše i za benzince mi ništa nije jasno. Sumnjam da je ovo pisao vozač.
Sjajno objašnjenje zašto ne kočiti naglo na snegu!

Bravo za autora teksta! :kuku:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Лопатао сам цео дан, као онај из Канаде, само нигде нисам видео грталцу.
Успео сам да не заглавим нигде, а излазио 5 пута од куће до града.
Исто сам имао проблем са метлицама. Већ након пар минута што угасим кола, деломично
се ледила шоферка и гумице на метлицама и то је онда мрљање. Док не очистим комплетно лед
нема кретања.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

:doubleup:
SuperB
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 09:44

Post od SuperB »

Za 30 min vožnje naleteo na 3 "čukanja" automobila.... izgleda da se mnogi ne snalaze "na snegu".... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Planiram da ne vozim auto danas :mrgreen: vreme kao stvoreno za ucenje :P

Stvarno, sad sam ga video, ima pola metra snega na njemu.

Dogovorili smo se da vozimo svi Skodu.

ABS, ESP, kasko, tatino gorivo...
Slika
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Pre podne sam malo zujao po gradu i moram primetiti vozaci se slabo znalaze po snegu. :ccc: Mnogi voze sa letnjim gumama (gledao sam kako se covek muci da isparkira RAV4 4x4 sa letnjim gumama) ne odrzavaju propisno rastojanje,naglo koce i skrecu. Pesaci samo odmazu,jer jos nisu shvatili da po ovakvim uslovima ni jedan automobil ne moze momentalno zakociti. :besan:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Sad sam malo vozio Skodilaka. Sta znam, nije bas ko Polo, jeste da ima ESP i ABS, ali zamalo da se zaglavim tamo gde sam sa Polom opusteno prosao. Gime su Winter1, 195-65-15, a i ovo im je treca sezona, pa su mozda zbog toga malo "propale"...

Inace danas nisam primetio nesto mnogo njih za letnjim gumama, izgleda da su se juce opametili...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja ću biti verovatno jedini koji će biti zadovoljan radom "Beograd put"-a :driving:

Ulice su u dobrom stanju kada se uzme u obzir koliko ima snega i koliko dugo pada
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sinoc su (grtalica) cak prosli kroz moju ulicu, koja nije u prioritetnim. TJ, gradski prevoz ne ide kroz nju.
Istina, mozda vozac (ili mu svalerka) zivi tu negde, ali je ipak lep potez na sav ovaj haos koji je nastao u gradu.
Odgovori