Zdravlje
Re: Dobro veče
Pa rade se (navodno) i tumor markeri, i uz abdomena, za žene ginekološki pregled, spirometrija, i šta ti ja znam šta sve. A ako ne mogu da otkriju karcinom u toliko odmaklom stadijumu, meni se čini da i nema neke svrhe tim sistematskim pregledima.
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Re: Dobro veče
Mi radimo u ST Medicini u Novom Sadu preglede, i uključen je urolog/ginekolog, uz abdomena, pregled štitne žležde, kardiolog i laboratorija. MIslim da nisam ništa preskočio. Podsetiću se sad u decembru kada mi je novi pregled.
Prošle godine sam imao povišene enzime ALT i AST, i odmah su me alarmirali, tražili dodatne analize, konsultovali i doktore koji nisu njihovi zaposleni, tako da stvarno sve pohvale za angažovanost kada se naiđe na tako nešto.
Prošle godine sam imao povišene enzime ALT i AST, i odmah su me alarmirali, tražili dodatne analize, konsultovali i doktore koji nisu njihovi zaposleni, tako da stvarno sve pohvale za angažovanost kada se naiđe na tako nešto.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Zdravlje
DukeNS napisao: 20 Okt 2021, 13:20 Je l’ imao neko mozda mononukleozu? Poslednja dva meseca sam u 4 navrata imao temperaturu po par dana, a zadnji put je bilo povezano i sa nekim stomacnim virusom. Nista strasno, ali sam se vec zabrinuo sta mi se desava, pa sam otisao kod lekara i odradio opsirne analize krvi i urina. Na kraju mi je infektolog ustanovio da sam imao mononukleozu i to je dovelo do izuzetno slabog imuniteta i kacio sam sve na cega sam naisao. Rezultati kazuju i da je jetra ostecena, tako da moram da korigujem ishranu. Lekar mi je rekao da ne jedem slano, masno i suhomesnato, a kako je bio stur, malo sam istrazivao po netu i video da jos dosta stvari ne bih smeo. Poceo sam da pijem domacu koziju surutku i to je pakao koji ne bih ni najgorem neprijatelju pozeleo, ali sta cu, moram. Trebalo bi i da mirujem, ali je to sa dvoje dece i poslovnim obavezama nemoguca misija. Ako bih se pridrzavao svega, mesec dana promenjenog rezima bi moralo odraditi posao i vratiti stvari u normalu, a onda jos 6 meseci bez sportskih aktivnosti.
Tu se vracam na pitanje s pocetka ovog posta, pa ako je neko imao iskustva, da napise neki korisni savet…
Nakon desetak dana pijanja surutke i posebnog rezima ishrane su mi se svi parametri vratili u okvire normale. Doktor se bas iznenadio i rekao da nije ocekivao da se tako brzo u potpunosti oporavim. Rekao mi je da se jos mesec dana pridrzavam mirovanja, a da ishranu vratim na staro, pa da za mesec dana dodjem na kontrolu sa rezultatima, kako bismo videli kako organizam reaguje.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Iz Sremskih Karlovaca. Dobio sam čvrstu preporuku za čoveka koji uzgaja koze.
Imate kozje mleko/sir/sirutka i u Veterniku. Pretpostavljam da je to bolja opcija nego cimanje do Karlovaca.
Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока
Послато са M2101K7AG помоћу Тапатока
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Mislis blize 5km. 
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Odavno se kanim, a onda se u par dana desi da @trojanac i moj tast otkriju na kontroli potencijalno ozbiljan problem, pa sam okrenuo Euromedic i danas odradio sistematski.
Pre svega pohvala za organizaciju u Euromedicu, sve ide kao podmazano uz laku i prijatnu asistenciju sestara. Odradio sam sve sa spiska osim fizijatra koji mi ne treba jer jednog imam maltene na plati zadnja 2 meseca
pa su mi ponudili drugi pregled umesto tog, izabrao sam endokrinologa.
Nalazi su mi dobri, štaviše mnogo bolji nego što sam očekivao. Dobio sam par jako dobrih saveta od kardiologa i dermatologa, sve u svemu nameravam da ovo pretvorim u redovnu godišnju rutinu.
Pre svega pohvala za organizaciju u Euromedicu, sve ide kao podmazano uz laku i prijatnu asistenciju sestara. Odradio sam sve sa spiska osim fizijatra koji mi ne treba jer jednog imam maltene na plati zadnja 2 meseca

Nalazi su mi dobri, štaviše mnogo bolji nego što sam očekivao. Dobio sam par jako dobrih saveta od kardiologa i dermatologa, sve u svemu nameravam da ovo pretvorim u redovnu godišnju rutinu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pametno. 14000 nije mala cifra ali jednom godišnje može se izdvojiti.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pogotovo ako se plaća sa firminog računa 

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nisam znao da mogu firmu time da opteretim, interesantna ideja 

There are 10 kinds of people in the world:
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nikakav problem, samo se donese odluka na nivou firme i placaju se troskovi zdr. pregleda.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Samo nisam siguran da takve stvari možeš da platiš samo sebi, a da ne ponudiš i svim ostalim zaposlenima. Pitaj knjigovođu.
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
U firmi u kojoj sam radio do pre nekoliko godina su imali politiku: mlađi od 40 godina imaju plaćen sistematski svake druge godine, stariji svake godine. Imali smo i neko baš osnovno osiguranje, a kad su me unapredili, dobio sam bolji paket koji više pokriva.
Dakle, verovatno ne mora svima sve isto, nego se donese neki pravilnik sa kriterijumom ko ima koje beneficije...
Dakle, verovatno ne mora svima sve isto, nego se donese neki pravilnik sa kriterijumom ko ima koje beneficije...