Corona virus
Re: Corona virus
Ja koliko sam razumeo vesti, i nakon vakcinacije ima umrlih, ali neuporedivo manje nego da vakcine nema, sto je glavni benefit vakcine - ovo ne verujem da bilo ko moze da ospori.
Nadam se da se nije razumelo u gore citiranom da su hiljade ljudi umrli od (zbog) same vakcine, to bi bio spin - nusefekata sa raznim ishodima moze da ima i poznati su, kao i njihova verovatnoca, to niko ne spori.
Nadam se da se nije razumelo u gore citiranom da su hiljade ljudi umrli od (zbog) same vakcine, to bi bio spin - nusefekata sa raznim ishodima moze da ima i poznati su, kao i njihova verovatnoca, to niko ne spori.
Poslednja izmena od ikac2000 u 01 Dec 2021, 14:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Brojevi mogu da intrpreteriju na razne nacine, pa tako konj i jahac uvek u proseku imaju 3 noge....
Evo posta koji sam Gezi pomenuo....
Evo posta koji sam Gezi pomenuo....
brabonjak napisao: 12 Nov 2021, 19:27 CDC: Selected Adverse Events Reported after COVID-19 Vaccination
CDC kaže da se anafilaktički šok javlja u oko 2 - 5 ljudi na milion vakcinisanih u US. Anafilaktički šok su zdravstveni radnici koji daju vakcinu u obavezi da prijave VAERS-u (Vaccine Adverse Event Reporting System). Pretragom VAERS baze (nije moguće proslediti direktan link ka rezultatima upita, ali je prilično jednostavno napraviti isti), koja na današnji dan sadrži podatke zaključno sa 5.11., dolazim do podatka da je ukupno prijavljeno 1.079 anafilaktičkih šokova nakon prve doze Fajzerove ili Modernine vakcine. Zaključno sa tim danom, ukupan broj datih prvih doza spomenutih proizvođača je 215.74 miliona - što predstavlja učestanost od 5 na milion.Anaphylaxis, a severe type of allergic reaction, following administration of COVID-19 vaccination is rare and has occurred in approximately 2 to 5 people per million vaccinated in the United States.
Međutim, problem nastaje ukoliko pogledamo studije koje su aktivno nadgledale vakcinisane sa ciljem da otkriju učestanost javljanja akutnih alergijskih reakcija. Jedna studija je vršena nad 64.900 zaposlenih u Bostonskoj Mass General Brigham (MGB) mreži, dok druga dolazi iz Japana i obuhvata 181.184 zdravstvenih radnika.
U Bostonu je 40% primilo Fajzer, a 60% Modernu, dok je u Japanu davan isključivo Fajzer.
Rezultati prve studije kažu da se anafilaktički šok javio u 247 na milion, dok rezultati druge pokazuju nešto nižu stopu od 204.2 na milion. Razlika je mogla nastati zbog toga što u Japanu uopšte nije davana Modernina vakcina.
Pošto je među opštom populacijom u US (izbacujući J&J iz priče), udeo Fajzera i Moderne 60 naspram 40, respektivno, možemo iz te proporcije i podataka iz ove dve studije zaključiti da je incidenca javljanja anafilaktičkog šoka među opštom populacijom negde oko 232 na milion.
Ova incidenca je 46 puta veća od one prijavljene VAERS-u. Govorimo o anafilaktičkom šoku - najočiglednijoj neželjenoj reakciji koja se u proseku javlja nakon 17 minuta od vakcinacije i koja je u obavezi da se prijavi VAERS-u.
Šta onda tek da čovek misli za incidencu javljanja ostalih ozbiljnih neželjenih reakcija.
Inače, onaj ko do sada nije pretraživao VAERS bazu, posebno na ozbiljne neželjene reakcije i smrti među decom i omladinom, možda je bolje da to ni ne čini. Biće i više nego dovoljan neki sumarni pregled, koji planiram u narednim danima da napravim.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Jedno je smrt usled komplikacija nastalih zbog vakcine, a drugo smrt usled komplikacija nastalih kod vakcinisanih naknadno zaraženih covid-om.ikac2000 napisao: 01 Dec 2021, 14:22 Ja koliko sam razumeo vesti, i nakon vakcinacije ima umrlih, ali neuporedivo manje nego da vakcine nema, sto je glavni benefit vakcine - ovo ne verujem da bilo ko moze da ospori.
Ovo drugo se opisuje efikasnošću vakcine protiv smrtnog ishoda, za koju je kroz više studija utvrđeno da opada sa vremenom od vakcinacije, i to kod svih vakcina do sada odobrenih za hitnu upotrebu. Dodatno, spomenuta švedska studija pokazuje da postoji prilična šansa da nakon 6, 7 meseci ta efikasnost bude jednaka ili čak manja od nule. Primer: "efikasnost protiv smrtnog ishoda je 80%" tumači se kao - smanjenje rizika od smrtnog ishoda za 80%, odnosno 5 puta (1 / (1 - 0.8) = 5), kod vakcinisanog u odnosu na nevakcinisanog.
Nisam siguran da iko vodi sumarnu evidenciju koliko je u svetu vakcinisanih ljudi umrlo od covid-a. Vode pojedine države donekle, ali bilo bi jako, jako teško ekstrapolirati na čitav svet.
S druge strane imamo smrt usled same vakcine, što se prijavljuje kao neželjena reakcija nadležnim organima. U SAD-u prijavljuje se VAERS-u, gde do sada imamo prijavljeno 10.128 smrtnih ishoda. S obzirom na ovo što sam pisao ranije, a što je gore citirao Bax, taj broj je sigurno veći. No, nije VAERS jedina javno dostupna baza niti je smrt jedina ozbiljna neželjena reakcija. Kao što rekoh, potrudiću se više o svemu ovome da napišem kasnije.
Hajde da pogledamo sliku u celini.
Nije mi jasna poruka koju pokusavas da kazes (ukoliko pokusavas), da li se:
1. ne treba vakcinisati zbog promila verovatnoce koju opisujes, ili
2. benefit vakcinacije daleko prevazilazi ove brojeve sto si naveo, zbog daleko vece opasnosti od posledica Covid-a (ovo je argument koji ceo svet gura, i ne verujem da nas nekoliko strucnjaka na forumu mozemo drugi zakljucak da navedemo, a da nismo teoreticari zavere).
Ili samo statisticki navodis?
Mislim da je izuzetno vazno, prilikom spominjanja ovih cifara jasno izbeci mogucnost spinovanja, koju avax zajednica sektaski prati.
Nije mi jasna poruka koju pokusavas da kazes (ukoliko pokusavas), da li se:
1. ne treba vakcinisati zbog promila verovatnoce koju opisujes, ili
2. benefit vakcinacije daleko prevazilazi ove brojeve sto si naveo, zbog daleko vece opasnosti od posledica Covid-a (ovo je argument koji ceo svet gura, i ne verujem da nas nekoliko strucnjaka na forumu mozemo drugi zakljucak da navedemo, a da nismo teoreticari zavere).
Ili samo statisticki navodis?
Mislim da je izuzetno vazno, prilikom spominjanja ovih cifara jasno izbeci mogucnost spinovanja, koju avax zajednica sektaski prati.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Zaboravio si i moguću opciju 3
- izabrati vektorsku vakcinu
- izabrati vektorsku vakcinu
ikac2000 jel si procitao gore pomenutu svedsku studiju?
Da li su ti jasne posledice zakljucaka iz studije, ako ista prodje peer review?
Da li su ti jasne posledice zakljucaka iz studije, ako ista prodje peer review?
Pokusavam da razumem poruku u celini, iskreno sumnjam da je vecina publike kapacitivna i voljna da ide u strucne detalje i analize, osim vas entuzijasta.
Kako bi sumirao sve ovo u 3 recenice?
Kako bi sumirao sve ovo u 3 recenice?
Poslednja izmena od ikac2000 u 01 Dec 2021, 16:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Da li si ti zaista na osnovu 10k prijavljenih smrtnih ishoda na VAERS-u zakljucio da generalno ima jos vise smrtnih ishoda?brabonjak napisao: 01 Dec 2021, 15:11Jedno je smrt usled komplikacija nastalih zbog vakcine, a drugo smrt usled komplikacija nastalih kod vakcinisanih naknadno zaraženih covid-om.ikac2000 napisao: 01 Dec 2021, 14:22 Ja koliko sam razumeo vesti, i nakon vakcinacije ima umrlih, ali neuporedivo manje nego da vakcine nema, sto je glavni benefit vakcine - ovo ne verujem da bilo ko moze da ospori.
Ovo drugo se opisuje efikasnošću vakcine protiv smrtnog ishoda, za koju je kroz više studija utvrđeno da opada sa vremenom od vakcinacije, i to kod svih vakcina do sada odobrenih za hitnu upotrebu. Dodatno, spomenuta švedska studija pokazuje da postoji prilična šansa da nakon 6, 7 meseci ta efikasnost bude jednaka ili čak manja od nule. Primer: "efikasnost protiv smrtnog ishoda je 80%" tumači se kao - smanjenje rizika od smrtnog ishoda za 80%, odnosno 5 puta (1 / (1 - 0.8) = 5), kod vakcinisanog u odnosu na nevakcinisanog.
Nisam siguran da iko vodi sumarnu evidenciju koliko je u svetu vakcinisanih ljudi umrlo od covid-a. Vode pojedine države donekle, ali bilo bi jako, jako teško ekstrapolirati na čitav svet.
S druge strane imamo smrt usled same vakcine, što se prijavljuje kao neželjena reakcija nadležnim organima. U SAD-u prijavljuje se VAERS-u, gde do sada imamo prijavljeno 10.128 smrtnih ishoda. S obzirom na ovo što sam pisao ranije, a što je gore citirao Bax, taj broj je sigurno veći. No, nije VAERS jedina javno dostupna baza niti je smrt jedina ozbiljna neželjena reakcija. Kao što rekoh, potrudiću se više o svemu ovome da napišem kasnije.
Taj vaers moze da popuni ko god hoce, uzevsi u obzir desavanja oko ove vakcine uopste nisam iznenadjen brojkama.
Ja se nadam da nisi napisao
"Danas znamo ..." na osnovu vaers reporta.
Ja pokusavam to da sagledam sa globalnog stanovista, jer tako nesto nisam cuo od Drostena i drugih eksperata, da je stanje katastrofa, kako ispada iz pisanja ovde. Jednostavno jedino sto imam kapacitet je da verujem preporuci vodecih strucnjaka, koja je aktuelna, a ne alternativnim tumacenjima.
Isto tako, vidim veliku opasnost u misinterpretaciji, tj spinovanju laika (gde i sebe ubrajam), i to je glavni razlog mojeg pisanija.
Isto tako, vidim veliku opasnost u misinterpretaciji, tj spinovanju laika (gde i sebe ubrajam), i to je glavni razlog mojeg pisanija.
Evo pojednostavljeno, imamo Nemacku, upravo je preskocen, prvi talas(virgin) po broju mrtvih na dan, juce je bilo 485 mrtvih u De.
A trend je da broj mrtvih ide prema MAX iz talasa prosle zime, znaci bar jos mesec dana ce broj mrtvih rasti na dnevnom nivou.
Sad znamo svasta o virusu, imamo efikasne vakcine, i vakcinisali smo ogroman procenat populacije.
Nemamo ni najmanju naznaku da je nesto bolje nego na pocetku, gore je, ako sudimo po broju mrtvih na dan.
Sta Drosten kaze, ima li sta obecavajuce, sem da se virus samoubije?
A trend je da broj mrtvih ide prema MAX iz talasa prosle zime, znaci bar jos mesec dana ce broj mrtvih rasti na dnevnom nivou.
Sad znamo svasta o virusu, imamo efikasne vakcine, i vakcinisali smo ogroman procenat populacije.
Nemamo ni najmanju naznaku da je nesto bolje nego na pocetku, gore je, ako sudimo po broju mrtvih na dan.
Sta Drosten kaze, ima li sta obecavajuce, sem da se virus samoubije?
OK, kolika je incidenca sada (420+) a kolika je bila prosle zime (~150) ? Kolika bi bila smrtnost bez vakcine prosle godine sa ovom incidencom?
Plus vremenom se gubi zastita vakcine, a najstariji su je primili pre 10+ meseci.
Sve ovo nije nista neobicno.
Poenta cele moje price je da laik, citajuci te zakljucke moze da izvuce pogresnu poruku, da je vakcina dzabe, sto je, po mom shvatanju, pogresna poruka, jer ne verujem da bi ceo zapadni svet gurao tu pricu svom narodu da je tako, samo da bi big pharma uzela neku svotu.
´Taj stav bi bio slican onom u zemlji, da ko god dodje na vlast, nista ne moze da se promeni, sto je prica koja se servira ciljano.
Plus vremenom se gubi zastita vakcine, a najstariji su je primili pre 10+ meseci.
Sve ovo nije nista neobicno.
Poenta cele moje price je da laik, citajuci te zakljucke moze da izvuce pogresnu poruku, da je vakcina dzabe, sto je, po mom shvatanju, pogresna poruka, jer ne verujem da bi ceo zapadni svet gurao tu pricu svom narodu da je tako, samo da bi big pharma uzela neku svotu.
´Taj stav bi bio slican onom u zemlji, da ko god dodje na vlast, nista ne moze da se promeni, sto je prica koja se servira ciljano.
Put do pakla je poplocan dobrim namerama...
Ako je Fajzer folirao tokom 3 faze svojih klinicikih ispitivanja vakcine, sto je izasao onaj zvizdac pre par nedelja, moguce da su svoje odluke donosili na osnovu polovicnih informacija?
Uglavnom ako je svedska studija tacna, imali bi mozda manje mrtvih da se niste vakcinisali, eto prosto ko pasulj. Zato se studije i rade.
Ako je Fajzer folirao tokom 3 faze svojih klinicikih ispitivanja vakcine, sto je izasao onaj zvizdac pre par nedelja, moguce da su svoje odluke donosili na osnovu polovicnih informacija?
Uglavnom ako je svedska studija tacna, imali bi mozda manje mrtvih da se niste vakcinisali, eto prosto ko pasulj. Zato se studije i rade.
I dalje ne verujem da bi UK, US, DE, Izrael ili slicni i dalje i dan danas boldovali znacaj vakcinacije da postoje bilo kakve naznake za takve veoma ozbiljne sumnje.
A cela prica u ovoj temi mi upravo lici na podgrevanje negativizma, inace ne bih se ni javljao.
Uostalom, ima na desetine hiljada raznih studija, stvar je prilicno dinamicna, pa da vidimo...Ja licno pratim Drostena i ekipu iz DE za savet, jer sam nekompetentan da tumacim sam sve ovo.
A cela prica u ovoj temi mi upravo lici na podgrevanje negativizma, inace ne bih se ni javljao.
Uostalom, ima na desetine hiljada raznih studija, stvar je prilicno dinamicna, pa da vidimo...Ja licno pratim Drostena i ekipu iz DE za savet, jer sam nekompetentan da tumacim sam sve ovo.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Zar za ovoliko forumaškog života nisi naučio da ti kompetencije nisu potrebne, formalno znanje i iskustvo još manje? Ništa lakše, čitaš brojke i tumačiš kako ti se to čini (čitaj: tumačiš u skladu sa mantrom koju si usvojio i pre nego što si išta pročitao) 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Pošto je ovo trka sa vremenom koju gubimo, da je meni nešto jasno iz svega ovoga, ja sigurno ne bih blejao ovde. Sad bez zezanja, trenutno sam najbliži sledećoj misli:ikac2000 napisao: 01 Dec 2021, 15:50 Hajde da pogledamo sliku u celini.
Nije mi jasna poruka koju pokusavas da kazes (ukoliko pokusavas)
Ovakvo stanje nije održivo. Postojeće vakcine, iako ne sprečavaju transmisiju, solidno štite od smrtnog ishoda, ali nažalost to rade vrlo kratko vreme. Iako nose rizike, rizik je u globalu višestruko veći kod same infekcije. Ako se ispostavi da i naredna doza dovodi do istog ili sličnog rizika, akumulacija rizika doprineće neodrživosti ovog stanja.
Stoga, ako virus sam od sebe ne iščezne, jedini način kako ovo svesti na nivo nekog gripa bila bi vakcina koja zapravo sprečava transmisiju. Koliko mi je poznato, Rusi se zezaju sa tim, možda im uspe.
Ne, nego na osnovu sledećeg - incidence prijavljivanja anafilaktičkog šoku VAERS-u, koja se odmah javlja i koja je u obavezi da se prijavi, a koja je oko 46 puta manje prijavljivana nego što bi trebalo.tlazar napisao: 01 Dec 2021, 16:01 Da li si ti zaista na osnovu 10k prijavljenih smrtnih ishoda na VAERS-u zakljucio da generalno ima jos vise smrtnih ishoda?
Osim što je tako nešto kažnjivom novčanom kaznom ili kaznom zatvora, CDC aktivno nadgleda sve izveštaje i uklanja takve izveštaje iz baze. Trenutno postoji 10.128 neuklonjenih koji stoje na web stranici CDC-ja, pri čemu se ograđuju da "ne mora nužno da znači da je vakcina dovela do problema". S druge strane, imajući u vidu slabu incidencu prijavljivanja anafilaktičkog šoka, postavlja se pitanje kolika je stvarna incidenca neželjenih reakcija sa smrtnim ishodom.Taj vaers moze da popuni ko god hoce, uzevsi u obzir desavanja oko ove vakcine uopste nisam iznenadjen brojkama.
VAERS je samo jedna od baza. Druga baza sa isto tako ogromnom količinom podataka je baza EU. Gledao sam i bazu UK, takođe. Incidenca neželjenih reakcija sa fatalnim ishodom u sve tri je slična - pa da, najverovatnije su se samo avaxi dogovorili da nameštaju fatalne ishode u sve tri istovremeno..Ja se nadam da nisi napisao
"Danas znamo ..." na osnovu vaers reporta.