Ji 4Tze napisao: 03 Dec 2021, 22:48Zašto to misliš?
Napisao sam
ovde. Tada sam stavio statistiku neželjenih reakcija sa smrtnim ishodom, što je samo jedna varijabla koja može da se posmatra.
Evo prijava po starosnim kategorijama za neželjene reakcije koje su završile hospitalizacijom, za
sve non-covid vakcine unazad 20 godina, kao i
za Pfizer/Moderna/J&J covid vakcine. 42 hiljade za covid naspram 24 hiljada za sve non-covid tokom 20 godina. Uspeo sam da linkujem izveštaj direktno koristeći url shortener, drugačije nije moglo.
Od tih 24 hiljade tokom ovih 20 uobičajenih godina, u pitanju je 7 hiljada hospitalizacija beba i male dece sa ispod 3 godine starosti. Pošto njima još covid vakcine nisu davane (jedino slučajno umesto druge vakcine - pretragom baze može se, nažalost, i na to naići), imamo 17 hiljada hospitalizacija osoba starosti 3 ili više godina.
Ako neko želi po prijavljenim simptomima, uočena je značajno veća incidenca sledećeg (soritano prema uvećanju incidence u odnosu na uobičajene godine, opadajuće):
Polymenorrhoea, Postmenopausal haemorrhage, Cerebral thrombosis, Intermenstrual bleeding, Heavy menstrual bleeding, Cerebral venous sinus thrombosis, Menstrual disorder, Dysmenorrhoea, Pulmonary thrombosis, Hypomenorrhoea, Superficial vein thrombosis, Pulmonary embolism, Cardiac failure acute, Oligomenorrhoea, Pulmonary hypertension, Deep vein thrombosis, Left ventricular hypertrophy, Internal haemorrhage, Acute myocardial infarction, Carditis, Thrombosis, Peripheral artery thrombosis, Acute respiratory failure, Bell's palsy, Transverse sinus thrombosis, Hemorrhagic stroke, Cerebellar stroke, Myocardial ischaemia, Jugular vein thrombosis, Renal infarct...
Prvi simptom na listi uvećan je 197 puta u odnosu na incidencu uobičajenih godina, a poslednji 15 puta. Ostavio sam i neke neželjene reakcije koje nisu životno ugrožavajuće, čisto da se spomenu i stvari sa kojima ne može da ima problem 99% članova foruma.
Lista je
značajno duža, al ja ni želje ni vremena nemam da to prenosim ovde. Mislio sam da će mi oduzimati manje vremena, pa sam hteo isto ovo i za YellowCard i EudraVigilance da uradim.. no koga zanima, pogledaće i sam.
Još jednom - samo prenosim šta vidim, do suštine se na forumu ne dolazi.