Onda preskočiš blebetanje i ideš dalje, ima toliko tema sa malo suvišnog blebetanja...A možda, hmJi 4Tze napisao: 05 Dec 2021, 12:13 Meni je ovo sve što se u talasima piše ovde baš mnogo suvišnog blebetanja oko jedne vakcine.

Onda preskočiš blebetanje i ideš dalje, ima toliko tema sa malo suvišnog blebetanja...A možda, hmJi 4Tze napisao: 05 Dec 2021, 12:13 Meni je ovo sve što se u talasima piše ovde baš mnogo suvišnog blebetanja oko jedne vakcine.
Cherry picking-om se, nažalost, ne bavim. Deluje ti jer tek od nedavno ovde pišem. Da sam došao u januaru, nakon što sam pročitao rezultate kliničkih ispitivanja za Pfizer, Modernu i AZ, verovatno bi mi rekao da sam prvo izabrao da budem za obaveznu vakcinaciju protiv korone čitavog čovečanstva i onda tražio argumente u prilog tome.milanns napisao: 05 Dec 2021, 12:29ali malo deluje da si prvo izabrao stranu pa znacajno vise trazio argumente u prilog te, vec razvijene, teorije.
Ne znam kakve veze ima pretpostavljeni većinski vakcinalni status ekipe sa temom. Došao sam zbog preporuke za all season gume i usput video ovu temu i u njoj podatke na koje do sad u javnosti nisam nailazio (kolega Cozmo, odnosno njegov prijatelj). Odlučio sam da i ja doprinesem temi stvarima koje se na istoj ranije nisu spominjale.Jednostavno mi nije jasno zasto ovoj ekipi ovde
Podjednako nejasno kao i šta će biti ako ga preležiš 2-3 puta pre, tokom ili nakon što primiš 1, 2, 3 ili više doza.Jerbo kako je vakcina u “eksperimentalnoj” fazi, kako kazes, aludirajuci na nedovljno proteklo vreme, tako je i virus u ekspreimentalnoj fazi.Sta ako ga prelezis 2 3 puta. Sta ce biti za 5 godina.
Izgleda da smo guglali tražeći istu studiju koja ne postoji, samo sam ja, na Garaža forumu, dao svoje mišljenje uz prenošenje sirovih podataka. Toliko je malo trebalo da postanem antivakser koji je ili tendenciozan ili nema pojma ni o čemu.brabonjak napisao: 01 Dec 2021, 17:56Ako se ispostavi da i naredna doza dovodi do istog ili sličnog rizika, akumulacija rizika doprineće neodrživosti ovog stanja.
.By Reuters Wire Service Content • Nov. 27, 2021, at 11:35 p.m.
BEIJING (Reuters) - China could face more than 630,000 COVID-19 infections a day if it dropped its zero-tolerance policies by lifting travel curbs, according to a study by Peking University mathematicians.
In the report published in China CDC Weekly by the Chinese Centre for Disease Control and Prevention, the mathematicians said China could not afford to lift travel restrictions without more efficient vaccinations or specific treatments.
Using data for August from the United States, Britain, Spain, France and Israel, the mathematicians assessed the potential results if China adopted the same pandemic control tactics as those countries.
China's daily new cases would reach at least 637,155 if it adopted the United States' pandemic strategy, the report said.
Najbolje sazetoljuba napisao:Svaki statisticar je kao politicar, osvetljava onaj deo koji zeli /koji mu odgovara / koji su mu nalozili. Zato su suvi podaci najbolji, tumaci ih ko kako zeli (ako je sposoban), a niko nije sposoban (ni profesionalini statisticar / matematicar) da sustinu (za onoga koji pomatra analizu) izvuce na iole kompleksnijem modelu…
PS: A posebna rana statistike je kolicina podataka, sto je u slucaju vakcina ultra izrazeno… Tipa ja ti garantujem se ne vazi…
Antivakser si postao onda kad si odlučio da se ne vakcinišeš, i pored sve ove frke koja traje evo skoro dve godine. Da se ne lažemo, nazovimo stvari pravim imenom.brabonjak napisao: S druge strane, šta je @Vladapetr hteo da kaže ostaje mi nepoznanica, s obzirom da sam akumulaciju rizika spomenuo samo jednom, i to na sledeći način:
Izgleda da smo guglali tražeći istu studiju koja ne postoji, samo sam ja, na Garaža forumu, dao svoje mišljenje uz prenošenje sirovih podataka. Toliko je malo trebalo da postanem antivakser koji je ili tendenciozan ili nema pojma ni o čemu.brabonjak napisao: 01 Dec 2021, 17:56Ako se ispostavi da i naredna doza dovodi do istog ili sličnog rizika, akumulacija rizika doprineće neodrživosti ovog stanja.
Antivakserima etiketiraš i ljude koji su preležali, a još nisu vakcinisani? Sjajno. U čemu je tačno bolje po ovu frku što si ti vakcinisan, a ja preležao, a nisam vakcinisan?Vladapetr napisao: 05 Dec 2021, 16:28Antivakser si postao onda kad si odlučio da se ne vakcinišeš, i pored sve ove frke koja traje evo skoro dve godine. Da se ne lažemo, nazovimo stvari pravim imenom.
Slučajno si zaboravio da preneseš da takvi koleždi obavezuju studente i zaposlene da prime i covid vakcinu i vakcinu protiv gripa?Da na tren zanemarimo procenat vakcinisanih po zemljama, pogledaš spisak najboljih univerziteta na svetskoj rang listi i vidiš da je prvih 15 u USA. Nijedan od tih koledža nema manje od 96-97% vakcinisanih studenata.
Ajao, ma zar zbog covid vakcine da takva glava propusti šansu da sutra vlada svetom?Cenim da je mnogo jak osećaj kad toliki broj glava koje će sutra vladati svetom i rukovoditi najvećim multinacionalnim kompanijama, ne ume da postavi ovakav upit i dobije tako "očigledne" rezultate, a jedan informatičar u Beogradu to protumači bez problema.
Pa to i kažem, primaju kao da je džabe a niko nema dovoljno pismenosti i dobre volje kao naš kolega informatičar forumaš, pa da pošalje upit i pročita tako očigledne podatke.brabonjak napisao: 05 Dec 2021, 17:18Slučajno si zaboravio da preneseš da takvi koleždi obavezuju studente i zaposlene da prime i covid vakcinu i vakcinu protiv gripa?Da na tren zanemarimo procenat vakcinisanih po zemljama, pogledaš spisak najboljih univerziteta na svetskoj rang listi i vidiš da je prvih 15 u USA. Nijedan od tih koledža nema manje od 96-97% vakcinisanih studenata.
Šta se smatra pod "6 meseci imuniteta" i koja studija je izvor tvojih tvrdnji? Podsećam i da duguješ odgovor na pitanje u čemu je tačno bolje po pandemiju što si ti vakcinisan, a ja preležao.Vladapetr napisao: 05 Dec 2021, 17:33Vakcine su dostupne skoro godinu dana, kad preležiš imaš imunitet nekih 6 meseci. Priča ti je super, samo se činjenice ne uklapaju![]()
Pošto su bili u obavezi da je prime da bi možda vladali svetom, nejasan je cilj poređenja sa mnom koji nisam u obavezi da je primim.Pa to i kažem, primaju kao da je džabe a niko nema dovoljno pismenosti i dobre volje kao naš kolega informatičar forumaš, pa da pošalje upit i pročita tako očigledne podatke.
Ovo zapravo nije tačno sem ako se nisi sam vakcinisao i revakcinisao. Tačno je da si manje opteretio sistem.Vladapetr napisao: 05 Dec 2021, 17:59
Po pandemiju je bolje što sam ja vakcinisan jer ni na koji način nisam opteretio zdravstveni sistem koji je svakako pred pucanjem.