Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Re: Corona virus

Post od brabonjak »

The Lancet: Disentangling post-vaccination symptoms from early COVID-19
Post-vaccination symptoms per se cannot be differentiated from COVID-19 with clinical robustness, either using symptom profiles or machine-derived models. Individuals presenting with systemic symptoms post-vaccination should be tested for SARS-CoV-2 or quarantining, to prevent community spread.
Vrlo zanimljivo, do sada nisu rađene ovakve studije. Prevod njihove interpetacije: ne postoji način da se sa sigurnošću (većom od 60% - moj dodatak, iz teksta studije) razlikuju sistemske reakcije na vakcinu od infekcije covid-om i da bi svi koji razviju sistemske reakcije posle vakcinacije trebalo da se testiraju ili stave u karantin, kako bi sprečili potencijalnu transmisiju.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Findings
Differentiating post-vaccination side-effects alone from early COVID-19 was challenging, with a sensitivity in identification of individuals testing positive of 0.6 at best. Most of these individuals did not have fever, persistent cough, or anosmia/dysosmia, requisite symptoms for accessing UK testing; and many only had systemic symptoms commonly seen post-vaccination in individuals negative for SARS-CoV-2 (headache, myalgia, and fatigue)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

@brabonjak nećemo lagati da sam napisao da isključivo vakcinisani doprinose manjem širenju, ok? Hvala.

Ostalo sam saglasan sa tobom i Baxom, da postoji neki paralelni univerzum, gde ljudi šetaju pored reke 2m jedni od drugih, a nema škola, vrtića, posla, gradskog prevoza i života kakav danas živimo.

Prihvatam takođe argument da je neko izolovan, ne kontaktira da ljudima, nema nikakav uticaj na druge, ali ti se nisi vakcinisao kad si mogao iz straha po SSD, zatim si se razboleo, jer nisi bio izolovan, već si integrisan u svakodnevni život, te si bio u prilici ili više njih, možda i ostvarenih da zaraziš druge osobe. Nećeš to nikad znati, ako već ne znaš. Umanjio si performanse sistema svojim odlukama. Nije to ništa nelegalno, tvoja odluka tvoja stvar, dokle god je opciono, ali moje je da osudim takav model ponašanja negativan po sistem.

SSD : sistem = 1 : 0
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

nidza napisao: 10 Dec 2021, 11:10nećemo lagati da sam napisao da isključivo vakcinisani doprinose manjem širenju, ok? Hvala.
Ja sam samo napisao da se pitaš..
brabonjak napisao: 10 Dec 2021, 10:40Ako si pratio diskusiju, naišao bi da je @nidza prvi upotrebio sintagmu smanjenje ugrožavanja drugih, pitajući se da li isključivo vakcinisani doprinose tome (...)
..jer si se to i pitao..
nidza napisao: 08 Dec 2021, 12:26Da li se slažeš da vax vuku sav teret matematike smanjenja ugrožavanja drugih u okvirima cele populacije vax+novax?
Što se tiče ovoga..
ali ti se nisi vakcinisao kad si mogao iz straha po SSD, zatim si se razboleo, jer nisi bio izolovan, već si integrisan u svakodnevni život
..ja sam do sada dva puta već napomenuo da sam se zarazio u julu 2020. godine, pola godine pre nego što je kampanja vakcinacije počela. Ponovo problemi sa razumevanjem pročitanog.
brabonjak napisao: 05 Dec 2021, 18:55
Vladapetr napisao: 05 Dec 2021, 18:41Eto, kao da sam znao :rofl: 6 meseci nakon što je vakcinacija počela ti nisi bio vakcinisan
U julu prošle godine sam preležao, 6 meseci pre nego što su vakcine bile dostupne.
Zbog problema sa razumevanjem, ostatak tvog komentara nije relevantan, no pošto tema obiluje sličnim anegdotalnim iskustvima, evo i mog doprinosa:
Nećeš to nikad znati, ako već ne znaš.
Ni sestra ni ja nismo nikoga zarazili. Zarazili smo se sestra i ja istovremeno, a dobili simptome posle 4 dana u razmaku od par sati. Nijedna osoba sa kojom smo neposredno pre dobijanja simptoma bili u kontaktu nije razvila simptome. Čim smo dobili simptome, izolovali smo se u trajanju od 14 dana.
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

Dobro je više aman.

Svi potvrdjujemo da je vaš izbor najbolji na svetu i slažemo se da samo zli jezici mogu da pomisle da ste socijalno neodgovorna stoka.

Samo više prestanite da smarate i smirujete svoju savest izvlačenjem podataka iz konteksta molim vas.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

@brabonjak ok, izvinjavam se za jul 2020, samim tim cela dalja moja argumentacija nije validna u vezi tvog primera, ali ovo ostalo se nadam sa se slažemo.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

brabonjak napisao:Ako bismo malo da konkretizujemo priču - spominjana UK studija kaže da je u istim uslovima otprilike 30% manja šansa da vakcinisani zarazi vakcinisanog nego nevakcinisani nevakcinisanog. Ako svaki vakcinisani u proseku svakog dana bude u bliskom kontaktu sa 3 vakcinisane osobe, a svaki nevakcinisani u istim uslovima sa 2 nevakcinisane osobe, ne postoji smanjenje ugrožavanja drugih.
Doktore, na ovu moju težinu koliko bih trebao biti visok a da to skladno izgleda?
- Negde oko 3 metra.
Eto, ja svima kažem da sam samo nizak, a oni mi govore da sam svinja debela Slika

Eto, tolika je vrednost tvojih "analiza". Bukvalno brabonjak Slika

Tvrdite da Porsche 911 nije brži od Fiat Punta?
- Pa ako Porsche vozi samo u prvoj brzini i ne dodaje gas na maximum, onda su očigledno isti. Evo i studija o tome Slika
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

nidza napisao: 10 Dec 2021, 12:07ali ovo ostalo se nadam sa se slažemo.
Ponašanje ljudi u ozbiljnom procentu diktiraju vladine mere, posebno u onim državama u kojima se zaista kažnjavaju oni koji ih ne poštuju. Pošto mere favorizuju vakcinisane mislim da nije potrebno zamišljati paralelni univerzum kako bismo ostvarili onaj moj primer sa 3 vs 2 bliska kontakta dnevno.

@Vladapetr Samo je potrebno da daš neki argument u prilog tome da, u proseku, ako nevakcinisani ostvari blizak kontakt sa 2 nevakcinisane osobe, da će vakcinisani ostvariti blizak kontakt sa manje od 3 vakcinisane. Očajne analogije ili ad hominem nisu validni argumenti.
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

Nije potreban nikakav argument potpuno si u pravu samo prestani da smaras molimo te svi.

Nisi neodgovorna stoka sve je u redu savest moze da ti bude mirna.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Argument da ako se porede dve pojave ili šta god, da se to radi poredeći ih u identičnim ili dovoljno sličnim uslovima? Ne, taj argument nemam jer je to naprosto jedan od osnovnih preduslova za uporedjivanje, da se koristi ista metrika čudno da se to ne uči na informatici, zaista neobično.

I taj podatak od 30% manjeg procenta zaražavanja koji koristiš, dobijen je poređenjem istih uzoraka u istom okruženju. Bez toga bi naprosto bio besmislen.

Daj mi argument da će se pri merenju max brzine Porsche voziti u brzini iznad prve i max gasom. Ako ga nemaš, ostaje moja tvrdnja da, u uslovima koje sam napisao, Porsche i Fiat Punto imaju istu max. brzinu. Prava brabonjak analiza
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

Ne doprinosi se diskusiji ignorisanjem. Govorimo o jednostavnom primeru pa ako misliš da nije ostvariv, voleo bih da čujem zašto.

Druge aktuelnosti:

Direktor Gamaleya instituta kaže da nema neželjenih reakcija nakon upotrebe nazalne vakcine, a da efikasnost tek treba da se dokaže.

BioNTech CEO nakon preliminarnih rezultata laboratorijskih ispitivanja kaže da dve doze Pfizer vakcine ne štite od infekcije omikronom i da su za zaštitu od infekcije potrebne tri doze vakcine, pri čemu bi na leto bila potrebna i četvrta. Ta četvrta bi mogla biti vakcina prilagođena baš omikronu. Takođe kaže da bi imalo smisla ponuditi treću dozu nakon samo 3 meseca.

Južna Koreja kreće sa davanjem treće doze Pfizer vakcine nakon 3 meseca.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Nije to rekao CEO Fajzera, vec da ne pruza punu (sufficient) zastitu. Tako je bilo i sa delta sojem, zato je uveden buster.

A za cetrvtu se samo razmislja, i sve zavisi od podataka.

Iz Izraela kazu da buster stiti od omikrona.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

"sufficient protection" , ne znaci "puna zastita".

Pazljivo oni biraju reci.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

To je razgovor na nemačkom sa BioNTech CEO-om od juče, nije sa Pfizer CEO-om od pre neki dan. Ovaj je samo bio precizniji.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Sad je prilika da Sinopharm zabriljira. :kezo:
Zaključana tema