Corona virus
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Corona virus
Računam lakši slučajevi ako su vakcinisani plus preležali?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Za sada svi lakši, al rano je još, sveži su skoro svi sem njih 2-3 koji su na 10-om danu recimo
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pominjao sam ove iz CG koji su pre dve nedelje fasovali, bez obzira što su svi prethodno preležali i/ili vakcinisani. Svi su prošli lagano, sa kratkotrajnom temperaturom, eventualno sa malo kašlja. Uključujući i taštu od 84 godine, koja je prošle zime bila u bolnici. Premali je uzorak ali ovo obećava da ide u smeru obične prehlade, bar za ljude čiji je imuni sistem već upoznat sa virusom, na ovaj ili onaj način.
Moja koleginica pre 3 nedelje dete joj imalo koronu ona ga cuvala i bila sa njim sve vreme i nije pokupila koronu, pre 4 dana potvrdjen novi soj… Vakcinisana pfiserom… Pokupila ga na bozicnjoj zurci sa DJom 
Inace kod nas (NL) upravo slusam na radiju uz maksimalni skok najmanja popunjenost bolnica jos od kraja oktobra…

Inace kod nas (NL) upravo slusam na radiju uz maksimalni skok najmanja popunjenost bolnica jos od kraja oktobra…
U DE je Drosten to i rekao, kada se postigne inicijalni imunitet, kroz prelezanu koronu ili vakcinu, virus sa kojim ce se svi sresti zbog velike zaraznosti, posle samo updejtuje imuni sistem, i to je endemsko stanje. Situacija u UK, Juznoj Africi i Izraelu je takva.
E sada taj bazni imunitet je ono sto treba dobiti bez posledica, to je idealno stanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
E sada taj bazni imunitet je ono sto treba dobiti bez posledica, to je idealno stanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Deluje da ide u dobrom pravcu. Samo da ne dođe do nekog preokreta. No svakako ne treba se opuštatinu fazonu to je to. Nije gotovo.
Posetite www.garaza.rs !
- pegazbre
- Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
- Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp
Mene brine sto su se ljudi maksimalno opustili ali maksimalno, do te mere da se ljubakaju kad se pozdravljaju, a u zatvorenom vise niko masku ne nosi niti se uopste ljudi paze (govorim na osnovu ljudi sa posla, pretezno mladji, 25-35 godina).
Zasto me ovo brine? Pa i ako Omikron deluje blazi sto se tice klinicke slike, on se dosta lakse prenosi uporedjujuci sa Deltom a vakcine slabije deluju na njega sto ce rezultivati velikim brojem zarazenih i pitanje je kakva ce sledeca mutacija biti. Po nepisanom pravilu, trebao bi da jos vise oslabi i to bi bilo to, ponasao bi se kao klasicna prehlada, lako se prenosi a skoro svako moze na nogama da prelezi. Medjutim sta ako skrene u drugom smeru?
Zasto me ovo brine? Pa i ako Omikron deluje blazi sto se tice klinicke slike, on se dosta lakse prenosi uporedjujuci sa Deltom a vakcine slabije deluju na njega sto ce rezultivati velikim brojem zarazenih i pitanje je kakva ce sledeca mutacija biti. Po nepisanom pravilu, trebao bi da jos vise oslabi i to bi bilo to, ponasao bi se kao klasicna prehlada, lako se prenosi a skoro svako moze na nogama da prelezi. Medjutim sta ako skrene u drugom smeru?
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
U CG svi zivi podobijali koronu, bar kako cujem.
U Izraelu našli #flurona tj. grip+covid
Kojom brzinom se siri korona (NL), nije normalno. Mojoj firmi nije ni prisla za ovih 1,5 godine, a zadnjih par dan vec 40% firme zakacilo ili bilo u kontaktu sa nekim. Svi u izolaciji... Kao ubrzani film... Skoro niko nema cak ni temperaturu, ali su pozitivni... i naravno vecina radi samo od kuce.
PS: Niko je nije dobio kontaktom u firmi...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Poslednjih nekoliko dana je koroniralo dosta ljudi koje znam, ili koje znaju meni bliski ljudi. Kažu da se u kovid ambulantama čeka oko 3h, što nije uobičajeno u vreme praznika.
Svi zaraženi su imali kontakt sa drugim zaraženim u poslednja 2-3 dana, odnosno dosta brzo se ispoljilo. Srećom, svi su sa dosta blagim simptomima, ili su ranije prrležali ili su vakcinisani.
TapaT
Svi zaraženi su imali kontakt sa drugim zaraženim u poslednja 2-3 dana, odnosno dosta brzo se ispoljilo. Srećom, svi su sa dosta blagim simptomima, ili su ranije prrležali ili su vakcinisani.
TapaT
Bilo proslava, podolazilo dosta rodjaka gastarbajtera... Znam za slucaj gde je coveku dosla familija iz Engleske, pa se zarazili.
Najzesce mi, juce prolazim i dve devojke se izljubise i nakon sto zavrsile, ova jedna kaze drugoj da joj brat i snaja zakacili koronu. Ja bih bukvalno tukao takvu osobu
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Najzesce mi, juce prolazim i dve devojke se izljubise i nakon sto zavrsile, ova jedna kaze drugoj da joj brat i snaja zakacili koronu. Ja bih bukvalno tukao takvu osobu

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Ne znam za BG, u NS se Miseluk potpuno ispraznio, a dnevno nema ni 30-40 slucajeva sad za praznike, nigde nikog. Zanimljivo. Ili je protrcalo kroz narod pre praznika, ili u BGD drasticno veca fluktuacija virusa.
Videcemo narednih 10 dana posle praznika kako ce biti. Uglavnom, ovde nema ni O od omikrona, sve je i dalje delta, mozda zato, svi preboleli ili vakcinisani.
Tj, dosta ljudi koje znam ili su skoro prelezali ili su busterovani, tako da i to mozda ima uticaj.
Videcemo narednih 10 dana posle praznika kako ce biti. Uglavnom, ovde nema ni O od omikrona, sve je i dalje delta, mozda zato, svi preboleli ili vakcinisani.
Tj, dosta ljudi koje znam ili su skoro prelezali ili su busterovani, tako da i to mozda ima uticaj.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Drugarica nam bila pre par dana u Amsterdamu, medicinska sestra iz DE, i cudila se koliko de maske ne nose, navikla na DE, tako da je to verovatno razlog sto je u DE malo odlozen talas.ljuba napisao:Kojom brzinom se siri korona (NL), nije normalno. Mojoj firmi nije ni prisla za ovih 1,5 godine, a zadnjih par dan vec 40% firme zakacilo ili bilo u kontaktu sa nekim. Svi u izolaciji... Kao ubrzani film... Skoro niko nema cak ni temperaturu, ali su pozitivni... i naravno vecina radi samo od kuce.
Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk
cozmo napisao: 04 Jan 2022, 09:35 Ne znam za BG, u NS se Miseluk potpuno ispraznio, a dnevno nema ni 30-40 slucajeva sad za praznike, nigde nikog. Zanimljivo. Ili je protrcalo kroz narod pre praznika, ili u BGD drasticno veca fluktuacija virusa.
Za par dana probijamo rekord.Prema poslednjem preseku u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 5.224 osobe.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.