Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Corona virus

Post od trojanac »

Računam lakši slučajevi ako su vakcinisani plus preležali?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Za sada svi lakši, al rano je još, sveži su skoro svi sem njih 2-3 koji su na 10-om danu recimo
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pominjao sam ove iz CG koji su pre dve nedelje fasovali, bez obzira što su svi prethodno preležali i/ili vakcinisani. Svi su prošli lagano, sa kratkotrajnom temperaturom, eventualno sa malo kašlja. Uključujući i taštu od 84 godine, koja je prošle zime bila u bolnici. Premali je uzorak ali ovo obećava da ide u smeru obične prehlade, bar za ljude čiji je imuni sistem već upoznat sa virusom, na ovaj ili onaj način.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Moja koleginica pre 3 nedelje dete joj imalo koronu ona ga cuvala i bila sa njim sve vreme i nije pokupila koronu, pre 4 dana potvrdjen novi soj… Vakcinisana pfiserom… Pokupila ga na bozicnjoj zurci sa DJom ;)

Inace kod nas (NL) upravo slusam na radiju uz maksimalni skok najmanja popunjenost bolnica jos od kraja oktobra…
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

U DE je Drosten to i rekao, kada se postigne inicijalni imunitet, kroz prelezanu koronu ili vakcinu, virus sa kojim ce se svi sresti zbog velike zaraznosti, posle samo updejtuje imuni sistem, i to je endemsko stanje. Situacija u UK, Juznoj Africi i Izraelu je takva.

E sada taj bazni imunitet je ono sto treba dobiti bez posledica, to je idealno stanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Deluje da ide u dobrom pravcu. Samo da ne dođe do nekog preokreta. No svakako ne treba se opuštatinu fazonu to je to. Nije gotovo.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Mene brine sto su se ljudi maksimalno opustili ali maksimalno, do te mere da se ljubakaju kad se pozdravljaju, a u zatvorenom vise niko masku ne nosi niti se uopste ljudi paze (govorim na osnovu ljudi sa posla, pretezno mladji, 25-35 godina).

Zasto me ovo brine? Pa i ako Omikron deluje blazi sto se tice klinicke slike, on se dosta lakse prenosi uporedjujuci sa Deltom a vakcine slabije deluju na njega sto ce rezultivati velikim brojem zarazenih i pitanje je kakva ce sledeca mutacija biti. Po nepisanom pravilu, trebao bi da jos vise oslabi i to bi bilo to, ponasao bi se kao klasicna prehlada, lako se prenosi a skoro svako moze na nogama da prelezi. Medjutim sta ako skrene u drugom smeru?
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

U CG svi zivi podobijali koronu, bar kako cujem.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

U Izraelu našli #flurona tj. grip+covid

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kojom brzinom se siri korona (NL), nije normalno. Mojoj firmi nije ni prisla za ovih 1,5 godine, a zadnjih par dan vec 40% firme zakacilo ili bilo u kontaktu sa nekim. Svi u izolaciji... Kao ubrzani film... Skoro niko nema cak ni temperaturu, ali su pozitivni... i naravno vecina radi samo od kuce.

PS: Niko je nije dobio kontaktom u firmi...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Poslednjih nekoliko dana je koroniralo dosta ljudi koje znam, ili koje znaju meni bliski ljudi. Kažu da se u kovid ambulantama čeka oko 3h, što nije uobičajeno u vreme praznika.

Svi zaraženi su imali kontakt sa drugim zaraženim u poslednja 2-3 dana, odnosno dosta brzo se ispoljilo. Srećom, svi su sa dosta blagim simptomima, ili su ranije prrležali ili su vakcinisani.

TapaT

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Bilo proslava, podolazilo dosta rodjaka gastarbajtera... Znam za slucaj gde je coveku dosla familija iz Engleske, pa se zarazili.
Najzesce mi, juce prolazim i dve devojke se izljubise i nakon sto zavrsile, ova jedna kaze drugoj da joj brat i snaja zakacili koronu. Ja bih bukvalno tukao takvu osobu

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ne znam za BG, u NS se Miseluk potpuno ispraznio, a dnevno nema ni 30-40 slucajeva sad za praznike, nigde nikog. Zanimljivo. Ili je protrcalo kroz narod pre praznika, ili u BGD drasticno veca fluktuacija virusa.

Videcemo narednih 10 dana posle praznika kako ce biti. Uglavnom, ovde nema ni O od omikrona, sve je i dalje delta, mozda zato, svi preboleli ili vakcinisani.

Tj, dosta ljudi koje znam ili su skoro prelezali ili su busterovani, tako da i to mozda ima uticaj.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

ljuba napisao:Kojom brzinom se siri korona (NL), nije normalno. Mojoj firmi nije ni prisla za ovih 1,5 godine, a zadnjih par dan vec 40% firme zakacilo ili bilo u kontaktu sa nekim. Svi u izolaciji... Kao ubrzani film... Skoro niko nema cak ni temperaturu, ali su pozitivni... i naravno vecina radi samo od kuce.

PS: Niko je nije dobio kontaktom u firmi...
Drugarica nam bila pre par dana u Amsterdamu, medicinska sestra iz DE, i cudila se koliko de maske ne nose, navikla na DE, tako da je to verovatno razlog sto je u DE malo odlozen talas.

Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

cozmo napisao: 04 Jan 2022, 09:35 Ne znam za BG, u NS se Miseluk potpuno ispraznio, a dnevno nema ni 30-40 slucajeva sad za praznike, nigde nikog. Zanimljivo. Ili je protrcalo kroz narod pre praznika, ili u BGD drasticno veca fluktuacija virusa.

Videcemo narednih 10 dana posle praznika kako ce biti. Uglavnom, ovde nema ni O od omikrona, sve je i dalje delta, mozda zato, svi preboleli ili vakcinisani.

Tj, dosta ljudi koje znam ili su skoro prelezali ili su busterovani, tako da i to mozda ima uticaj.
Prema poslednjem preseku u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 5.224 osobe.
Za par dana probijamo rekord.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zaključana tema