Stigla zima...
Re: Stigla zima...
Grejače prskalica sam imao i na Fabiji, to je doplata od tipa 20 EUR.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Grejace prskalica ima i nesrecni BMW.dzonic87 napisao: 12 Jan 2022, 13:05 Meni se sviđaju Volvo rešenja (imaju već dugi niz godina), gde u "zimskom" paketu imas i grejače prskalica (vrh stvar) i dodatne grejače kabine - ali sve je to dobro kada se vozi na duže rute (mada oni su i ispraksovani da dopunjuju akumulatore kući)![]()
Grejane soferke nema u ponudi, sto me cudi. Fin nacin da maznu jos 1000 evra, a nije da su gadljivi na pare.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Nadovezao sam se - meni je to bilo interesantno pre 20ak godina 
Inače i sada je retkost na polovnin kolima iz uvoza, a da nisu došla iz skandinavije
Druga stvar je kada sam biraš na novim automobilima

Inače i sada je retkost na polovnin kolima iz uvoza, a da nisu došla iz skandinavije
Druga stvar je kada sam biraš na novim automobilima
Kako, zašto? Jel to često kod njih?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
S vremena na vreme čujem za to, za neka kola znam da je bilo simptomatično, nmg se setim za koja.
A sa foruma se sećam da Jumbo imao isto na Accentu
A sa foruma se sećam da Jumbo imao isto na Accentu
Prvo treba skinuti sneg sa krova, pa upaliti grejače
Vidiš da on ima spojler, on ne mora. 

Nema tu snega, sve zaledilo bilo, a naravno da ocistim ceo auto uvek, pogotovo Mini, krov mi ispod miske 
Najcrnje je sto je ovo 10ak min nakon paljenja auta, parkiram se kod Doma Zdravlja i bum, kao da je neko kamen grunuo, eksplodirala u param parcad
Evo ga krov, i dalje ima malcice zaledjenog snega

A da zabavi nema kraja, ovo je nakon sto mi je cale cistio auto spatulom za led...

Najcrnje je sto je ovo 10ak min nakon paljenja auta, parkiram se kod Doma Zdravlja i bum, kao da je neko kamen grunuo, eksplodirala u param parcad

Evo ga krov, i dalje ima malcice zaledjenog snega

A da zabavi nema kraja, ovo je nakon sto mi je cale cistio auto spatulom za led...

Poslednja izmena od Xepoj87 u 12 Jan 2022, 16:16, izmenjeno 3 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Sad imaš full zatamnjenu zadnju šoferku 

Ma jok, zamenio odnah danas...i odmah zazalio, vise ne cujem izduv i rokanje kokica
vise nema ratatatatata kada pustim gas...plakyy
Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Kako bre da čovek ovoliko izgrebe auto? Da li je moguće da toliko ne zna? 

- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Dobro je da nema brusilicu... sta napravi...
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Možda osvetljenje i ugao pojačavaju utisak 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Mini?
kad, kako, koji, gde je tema?
kad, kako, koji, gde je tema?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Čuo sam za to ali i delja ne razumem zašto, i šta da se krivi.lami napisao: 12 Jan 2022, 12:17Kod pravog automatika, ne znam kako je kod DSG-a, preporucljivo je kad parkiras pod nagibom da rucna uhvati kad je u N, pa tek onda prebacis u P. Nesto sa krivljenjem te osovinice ili cega vec.ikac2000 napisao:A sa automatikom u P, pretpostavljam da je isto kao da je ubacen u brzinu dok je parkiran, tockovi su blokirani?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prilikom ubacivanja u P se aktivira, pomeri mehanički, jedan debeli klin koji upadne u takodje masivni žljeb u izlaznoj osovini i time blokira (na RWD) mehanički kardan od okretanja.
Sad će 20 godina kako vozim Aisinov automatik a ručnu ne povlačim skoro nikada, ni po ravnom ni po nagibu do 20tak procenata i nikada nikakav problem. Samo pustim da se oseti da klin sklizne i zabravi se.
Na ručnoj pri tim jačim nagibima hoće da "prokliza" i krene a ovako u P do sada nijednom ni da mrdne kada zakvači klin (to se fino oseti).
Ručna, pogotovu ona sa disk sistemom izgleda kao igračka u odnosu na taj klin u automatiku , koliko je tanak klin i ona polugica na klještima koja ga pomera. (Fiat, Alfa, Pežo, Reno, Audi, VW, Škoda, Citroen, Opel, Ford, Mazda, Volvo...za te ručne kočnice znam jer su potpuno ista i klješta i taj mehanizam ručne u njima a radio sam remonte istih).
Ne kažem da nije poželjno ručna pre stavljanja u P ali eto moje iskustvo je da može i bez ručne i ništa se nije pokrivilo još za tolike godine.