Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Re: Corona virus

Post od brabonjak »

pegazbre napisao: 14 Jan 2022, 15:25Vec odavno znamo da on izvlaci iz jednog konteksta (ono sto mu koristi, naravno) i ubacuje u svoj da bi opravdao to sto nije primio vakcinu i sto nece da je primi.
Jeste, ja se sve vreme pokušavam da se pravdam vama na ovom forumu o svom sopstvenom izboru u vezi sa svojim zdravljem. Meni je zaista stalo do mišljenja o mom zdravlju od strane funkcionalno nepismenih pojedinaca, šta je tu čudno?
Bax napisao: 14 Jan 2022, 15:35Uzgred ovde skoro niko ne ulazi dublje u tekstov studija koje kaci
I meni se čini da je tako. No, nema veze, ne mogu reći da nije presmešan circle jerk na ovoj temi.
Vladapetr napisao: 14 Jan 2022, 15:39Ni izbliza nije tako tekla diskusija, ali si fundamentalno nesposoban da shvatiš poentu. Nisam komentarisao podatke koje si tada komentarisao jer me to zaista ne interesuje, tako da mi nisi mogao ništa ni objasniti.
Nije mi teško da te podsetim, komentarisao si tada sledeće:
Vladapetr napisao: 23 Dec 2021, 17:43Postoji posebna kolona u izveštaju gde se navode oni koji su umrli a primili jednu dozu vakcine pre manje od 21 dan, posebna kolona za nevakcinisane. Ali, pošto se konačan rezultat ne uklapa u tvoju mantru zaključio si da se oni sprdaju i falsifikuju podatke, trpaju sve u istu kolonu. Pa LOL samo takav :rofl:
Potom sam ti objasnio sledeće:
brabonjak napisao: 23 Dec 2021, 18:21Naravno da postoji. Samo je problem što su ti <21 days mortality rates preniski, značajno niži i od vakcinisanih u globalu pa nisam hteo njih da iznosim već ove koji su malčice bliži realnosti.
Da sam u inicijalnom komentaru upoređivao <21 days mortaility rates sa nevakcinisanima, razlika u non-covid mortaility rates bila bi još veća, tj. još neprirodnija, pa bi mi iznošenje toga (ako ćemo se spuštati na tvoj nivo) išlo u prilog. Ti si napisao da se to ne uklapa u moju mantru (?!). Dodatno, da sam inicijalno napisao za <21 days, našao bi se neki drugi dežurni pljuvač poput tebe (al zapravo sa nekim znanjem) da me podseti da sam iskoristio baš to jer mi baš to ide u prilog. Ceo rad sam tad linkovao, celu tabelu stavio ovde, džabe, niko ušao nije.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Aman, besmisleno je analizirati podatke dobijene iz izvora kojem osporavaš istinitost za drugi set podataka. Bukvalno kao da gledaš u sat za koji tvrdiš da je netačan, pa komentarišeš "sad ovoliko kasni, a jutros MISLIM (jer ne možeš da proveriš) da nije kasnio".
I onda ti nekome spominješ funkcionalnu nepismenost

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Grujic napisao: 14 Jan 2022, 16:26 Iako je omikron slabiji, broj hospitalizovanih raste tempom od oko 30ak dnevno, a to se odnosi na inficirane pre eksplozije od 10+ hiljada, bice veselo....
Brat mi je pozitivan, 7 dana nakon pojave simptoma. Rekli mu u labu bar 10 da prođe do negativnog. A imao je samo 2 dana temperaturu, mogao je da šeta slobodno sve vreme, nema drugih simptoma. Pa puta N hiljada ljudi...
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

ONS je samo deo onih koji umru u roku od 21 dan od primanja vakcine zaveo kao nevakcinisane. Čitav preostali dataset je dobar. Treba li da naglašavam o čemu sve ONS vodi evidenciju, a u vezi je sa COVID-19?

ONS odgovara autorima studije govoreći da je u pitanju tzv. healthy vaccinee effect, koji se javlja jer je određeni broj ljudi na samrti, odnosno previše su bolesni da bi se vakcinisali, pa pošto oni ubrzo i umiru, tako povećavaju mortalitet nevakcinisanoj grupi. Da bi potkrepili tvrdnju, ONS je objavio novi dataset koji čine osobe starosti 70-79 godina u "veoma lošem" zdravstvenom stanju. Međutim, ispostavlja se (na osnovu, ponavljam - njihovih, ONS podataka) da populacija vakcinisanih sadrži primetno veći procenat tih koji su u veoma lošem zdravstvenom stanju.

Ponovo se, iz istog dataset-a, uočava da smrtnost od ne-covid uzroka ima skokove neposredno nakon početka kampanje vakcinacije date starosne grupe, kao i da ostaje značajno veća nego kod vakcinisanih, što je nekima, izgleda, sasvim očekivano:
Prikačeni fajlovi
ons.jpg
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Šuma reči, pustinja misli...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Da nije Stevina reinkarnacoja :-)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ako mislis na Brabonjak, ne verujem, meni je Stevina logika bila strana oko pandemije, ovaj momak, ima dobar tok misli.
Tako da no way Pedro.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

Ma Nikola Tesla junior :-)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Mnogo se ovde teoretiše, a za to vreme mi neki se i bockamo i preležavamo :kezo:
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

Нове одлуке Кризног штаба
- Између друге и треће (бустер) дозе вакцине је довољно да прође три месеца.
- Скраћује се време периода изолације заражених пацијената са десет на седам дана.
- Смањује се цена ПЦР теста на соствени захтев са 9.000 на 6.000 динара, а антигенског теста са 3.500 динара на 1.800 динара.
3 meseca za booster, 7 dana za izolaciju. Prate se ti divni trendovi.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Grujicd, Neko mora da probije led.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Meni je neverovatno da se neko registruje na auto forum i od 147 postova 137 mu je u temi o koroni. Postoje li neki medicinski forumi da se proba tamo sa statistikom?

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pa javila se i jedna zena koja je pitala kako da joj pomognemo oko supruga, vezano za ddimer.

A brabinjak je odabrao nadimak kome se veruje :)
Poslednja izmena od Bax u 14 Jan 2022, 19:02, izmenjeno 1 put ukupno.
brabonjak
Reactions:

Post od brabonjak »

Pisao sam već, došao zbog preporuke za all season gume, a ostao jer me je zaveo Cozmo time što je imao informacije koje ja nisam imao. Naknadno sam shvatio koliki je zapravo circle jerk ova tema, a pošto takve teme obožavam.. tu sam i dalje. No, svakako bih rado da čujem postoji li kakav domaći medicinski forum gde se piše o covid-19, kapiram da bi tamo moglo biti više od jedne osobe koja bi me mogla zavesti.
ikac2000
Reactions:

Corona virus

Post od ikac2000 »

Kod AV ili ludog raduleta bi bio odlican talenat u najavi :-) , imaju i akademiju za takve.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zaključana tema