Nevezano za ovog, ljudi često krenu nizbrdo brže nego što im podloga dozvoljava da zakoče. Nema na snegu/ledu smanjenja brzine na željenu, ako se u startu pretera. Moja ulica je pod većim nagibom i ne čisti se, plus je u senci, pa ima dosta leda.
Uzbrdo mnogi ne izađu kada je sneg, kad poledi skoro niko, a nizbrdo srećom ne idu, osim nas stanara (i to samo po neki, kada je sneg).
Danas sam vozio za nekim mučenim kurirom, koji je slupao novijeg Sprinter. Izguraše ga prolaznici sa bandere, pa je krenuo i tražio mesto da stane na ravnom. Vozi polako, proklizava, šeta (verovatno nije baš iskusan), ja za njim, šta ću. Iza lik svira li svira. Kada se kombi sklonio, tj kada smo ubrzali, taj iza malo malo pa se zanese. Tu sam već odmakao, ali je na semaforu stigao iza mene. Kada smo krenuli uzbrdo, usporio je, na kraju i stao, upalio sva četiri, ne znam šta je bilo dalje, a čak nije toliko strašno bilo. Sve junaci...
-
Sada sam na mapi pogledao gde je ta ulica sa snimka, Google kaže da je na vrhu iste restoran koji je trenutno krcat (ne znam ni ko je izašao tamo, ni zašto). Srećno im bilo kada krenu odozgo.
TapaT