Elektronska naplata putarine

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Elektronska naplata putarine

Post od trojanac »

Pratiš sajt ENpay. Imaju akcije, da ti ispadne tag besplatno. Ili u pola cene. I ne razmišljaš da li imaš para kod sebe samo voziš. Kroz par dana stigne mail i sms. Uplatiš na karticu ukoliko nema sredstava. Oni lepo skinu. Gospodski.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ispratiću to, hvala, vidim da su i drugi pominjali. Već je i 1000 dinara za tag znatno razlika - već i tako deluje znatno prihvatljivije.

A što se tiče tog lepljenja i kačenja na vrh šoferke, jel radi neko od vas i to nekako drugačije - bez lepljenja? Onaj vakum što se nakači na staklo bi mi bio mnogo srećnije rešenje, pa da mogu da prebacim tag iz auta u auto lakše, šteta što nisu tako nešto napravili. Pada mi na pamet, mogao bi to ja sa držačem za telefon da izvedem: za staklo se hvata vakuumom, a telefon hvata kao štipaljka, steže ga s bočnih strana, trebalo bi da taj može da drži i tag skroz kako treba.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Jako je prosto. Dokupiš za 150 din. još jedan držač i seliš ga normalno iz jednog u drugi auto.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jednom kad prodjes bez cekanja a ostali cekaju u redu, isplati se. Al kao sto rece trojanac, cesto budu akcije preko enpaya, ja sam uzeo za dzabe tj. platio sam postarinu samo.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Gazu napisao:Ispratiću to, hvala, vidim da su i drugi pominjali. Već je i 1000 dinara za tag znatno razlika - već i tako deluje znatno prihvatljivije.

A što se tiče tog lepljenja i kačenja na vrh šoferke, jel radi neko od vas i to nekako drugačije - bez lepljenja? Onaj vakum što se nakači na staklo bi mi bio mnogo srećnije rešenje, pa da mogu da prebacim tag iz auta u auto lakše, šteta što nisu tako nešto napravili. Pada mi na pamet, mogao bi to ja sa držačem za telefon da izvedem: za staklo se hvata vakuumom, a telefon hvata kao štipaljka, steže ga s bočnih strana, trebalo bi da taj može da drži i tag skroz kako treba.
Mozes da probas sa folijom za mobilni, ili ne moras ni da lepis. Ja sam godinu dana koristio tag bez drzaca, dok se nisam smorio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Hvala na predlozima!

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mozes sa zadnje strane retrovizora da ga zalepis. Ja ga retko koristim pa samo tako nalepim kad mi treba.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kondo
Banned
Reactions:
Pridružio se: 02 Mar 2022, 17:29

Post od Kondo »

jel to neki novitet da tag mora da bude zalepljen? još prošle godine sam koristio drugaricin tag kad smo zajedno išli mojim kolima van grada.
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Post od pigeon »

Ja ga uopšte ne lepim, već ga samo stavim ispod vetrobranskog stakla okrenutog kao da je zalepljen i prolazim bez problema. Kad prođem, opet ga vratim u pretinac ispod odmorišta za ruku :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne smara vas da razmišljate o tome svaki put kad prolazite kroz rampu? Ja sam ovaj zalepio pre n godina i uopšte ne razmišljam o tome. Za drugi auto sam ćapio još jedan kad je bila akcija i sad ne prebacujemo, stoji gore u ćošku iznad retrovizora na tačkastom delu šoferke, gde nema nikakvih EM premaza (ako ih uopšte na Škodi ima).
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

pigeon napisao: 29 Mar 2022, 10:24 Ja ga uopšte ne lepim, već ga samo stavim ispod vetrobranskog stakla okrenutog kao da je zalepljen i prolazim bez problema. Kad prođem, opet ga vratim u pretinac ispod odmorišta za ruku :)
Znači, samo ga položiš na pult ispod šoferke?

Kako on radi uopšte? Ja ranije nisam imao predstavu da je kod njega bitno kako je okrenut, mislio sam da se baš tako tutne na pult, i ništa više. A sad ovih dana kad sam čitao uputstvo za ENPay i šta ste vi ovde pisali, vidim da to ipak ima neka kamera, a ne neki senzor kome je potreban vizuelni kontakt ili šta već...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ma kakva kamera, ima rfid antenu kojoj je optimalan polozaj belo ka stacionarnoj anteni pre rampe. EMT se odbija i dođe do antene kako god, ali svaka prepreka smanjuje domet i povećava rizik da se rampa ne otvori.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Gazu napisao:
pigeon napisao: 29 Mar 2022, 10:24 Ja ga uopšte ne lepim, već ga samo stavim ispod vetrobranskog stakla okrenutog kao da je zalepljen i prolazim bez problema. Kad prođem, opet ga vratim u pretinac ispod odmorišta za ruku :)
Znači, samo ga položiš na pult ispod šoferke?

Kako on radi uopšte? Ja ranije nisam imao predstavu da je kod njega bitno kako je okrenut, mislio sam da se baš tako tutne na pult, i ništa više. A sad ovih dana kad sam čitao uputstvo za ENPay i šta ste vi ovde pisali, vidim da to ipak ima neka kamera, a ne neki senzor kome je potreban vizuelni kontakt ili šta već...
To sa stavljanjem na tablu može da bude problematično. Lepi se na tačkasti deo ispred retrovizora jer je na tom mestu šoferka predviđena za njega. Na drugim mestima može da ima problem sa signalom.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sa table može da sklizne, odleti levo ili desno. Smaralo me to pa sam zalepio, ali tad smo još imali 1 tag na 2 vozila.
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Ne ostavljajte tag na tabli. Sada moj auto vredi nekih 10.000 dinara više (if you know what I mean).

Zapao mi tag napred između šoferke i table, ne može da se izvadi bez kupusanja svega.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Odgovori