Elektronska naplata putarine
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Elektronska naplata putarine
Pratiš sajt ENpay. Imaju akcije, da ti ispadne tag besplatno. Ili u pola cene. I ne razmišljaš da li imaš para kod sebe samo voziš. Kroz par dana stigne mail i sms. Uplatiš na karticu ukoliko nema sredstava. Oni lepo skinu. Gospodski.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ispratiću to, hvala, vidim da su i drugi pominjali. Već je i 1000 dinara za tag znatno razlika - već i tako deluje znatno prihvatljivije.
A što se tiče tog lepljenja i kačenja na vrh šoferke, jel radi neko od vas i to nekako drugačije - bez lepljenja? Onaj vakum što se nakači na staklo bi mi bio mnogo srećnije rešenje, pa da mogu da prebacim tag iz auta u auto lakše, šteta što nisu tako nešto napravili. Pada mi na pamet, mogao bi to ja sa držačem za telefon da izvedem: za staklo se hvata vakuumom, a telefon hvata kao štipaljka, steže ga s bočnih strana, trebalo bi da taj može da drži i tag skroz kako treba.
A što se tiče tog lepljenja i kačenja na vrh šoferke, jel radi neko od vas i to nekako drugačije - bez lepljenja? Onaj vakum što se nakači na staklo bi mi bio mnogo srećnije rešenje, pa da mogu da prebacim tag iz auta u auto lakše, šteta što nisu tako nešto napravili. Pada mi na pamet, mogao bi to ja sa držačem za telefon da izvedem: za staklo se hvata vakuumom, a telefon hvata kao štipaljka, steže ga s bočnih strana, trebalo bi da taj može da drži i tag skroz kako treba.
Jako je prosto. Dokupiš za 150 din. još jedan držač i seliš ga normalno iz jednog u drugi auto.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Jednom kad prodjes bez cekanja a ostali cekaju u redu, isplati se. Al kao sto rece trojanac, cesto budu akcije preko enpaya, ja sam uzeo za dzabe tj. platio sam postarinu samo.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mozes da probas sa folijom za mobilni, ili ne moras ni da lepis. Ja sam godinu dana koristio tag bez drzaca, dok se nisam smorio.Gazu napisao:Ispratiću to, hvala, vidim da su i drugi pominjali. Već je i 1000 dinara za tag znatno razlika - već i tako deluje znatno prihvatljivije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gazu
Hvala na predlozima! 
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mozes sa zadnje strane retrovizora da ga zalepis. Ja ga retko koristim pa samo tako nalepim kad mi treba.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
jel to neki novitet da tag mora da bude zalepljen? još prošle godine sam koristio drugaricin tag kad smo zajedno išli mojim kolima van grada.
- pigeon
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
- Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500
Ja ga uopšte ne lepim, već ga samo stavim ispod vetrobranskog stakla okrenutog kao da je zalepljen i prolazim bez problema. Kad prođem, opet ga vratim u pretinac ispod odmorišta za ruku 

Ne smara vas da razmišljate o tome svaki put kad prolazite kroz rampu? Ja sam ovaj zalepio pre n godina i uopšte ne razmišljam o tome. Za drugi auto sam ćapio još jedan kad je bila akcija i sad ne prebacujemo, stoji gore u ćošku iznad retrovizora na tačkastom delu šoferke, gde nema nikakvih EM premaza (ako ih uopšte na Škodi ima).
- Gazu
Znači, samo ga položiš na pult ispod šoferke?pigeon napisao: 29 Mar 2022, 10:24 Ja ga uopšte ne lepim, već ga samo stavim ispod vetrobranskog stakla okrenutog kao da je zalepljen i prolazim bez problema. Kad prođem, opet ga vratim u pretinac ispod odmorišta za ruku![]()
Kako on radi uopšte? Ja ranije nisam imao predstavu da je kod njega bitno kako je okrenut, mislio sam da se baš tako tutne na pult, i ništa više. A sad ovih dana kad sam čitao uputstvo za ENPay i šta ste vi ovde pisali, vidim da to ipak ima neka kamera, a ne neki senzor kome je potreban vizuelni kontakt ili šta već...
Ma kakva kamera, ima rfid antenu kojoj je optimalan polozaj belo ka stacionarnoj anteni pre rampe. EMT se odbija i dođe do antene kako god, ali svaka prepreka smanjuje domet i povećava rizik da se rampa ne otvori.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
To sa stavljanjem na tablu može da bude problematično. Lepi se na tačkasti deo ispred retrovizora jer je na tom mestu šoferka predviđena za njega. Na drugim mestima može da ima problem sa signalom.Gazu napisao:Znači, samo ga položiš na pult ispod šoferke?pigeon napisao: 29 Mar 2022, 10:24 Ja ga uopšte ne lepim, već ga samo stavim ispod vetrobranskog stakla okrenutog kao da je zalepljen i prolazim bez problema. Kad prođem, opet ga vratim u pretinac ispod odmorišta za ruku![]()
Kako on radi uopšte? Ja ranije nisam imao predstavu da je kod njega bitno kako je okrenut, mislio sam da se baš tako tutne na pult, i ništa više. A sad ovih dana kad sam čitao uputstvo za ENPay i šta ste vi ovde pisali, vidim da to ipak ima neka kamera, a ne neki senzor kome je potreban vizuelni kontakt ili šta već...
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Sa table može da sklizne, odleti levo ili desno. Smaralo me to pa sam zalepio, ali tad smo još imali 1 tag na 2 vozila.
Ne ostavljajte tag na tabli. Sada moj auto vredi nekih 10.000 dinara više (if you know what I mean).
Zapao mi tag napred između šoferke i table, ne može da se izvadi bez kupusanja svega.
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
Zapao mi tag napred između šoferke i table, ne može da se izvadi bez kupusanja svega.
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk