Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od kod »

i u bugarskoj se mezi salata uz rakiju.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

shandu90 napisao:Mi tako u Mudanji redovno, uz nezaobilazni cipuro.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Gde svraćate, u koje kafane/kafiće? Koju bi preporučio što se tiče hrane?

Nikako da se poklopimo da u istom periodu budemo u Mudanji. Slika

Sent from my LE2120 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Spartamo svuda, ali moji favoriti su alati i piperi, varelakia za giros i sl. i ona koliba na pristanistu. Picu sam inace dosta smanjio, ranije sam bio u onoj koja je u istoj ulici gde je i varelakia, deo prema trgicu. Sto se tice cuge, gust mi je top lokal.

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Giros takođe jedem samo tamo, u Giotis, a bio sam i u Gust, koji je super, a u ove dve navedene kafane nisam bio.

Sent from my LE2120 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od shandu90 »

Alati i piperi je stvarno ok sa cenama, prvi put probao hobotnicu tamo i onako :D Nije bila losa ali ja te morske plodove jedem da osaram malo jelovnik. Srecom imaju i plodove tora, uzeo sam neku piletinu i bila je bas dobra. Onaj limani kod pristanista nije jeftin, ako se malo opustis ode cifra fino.

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Vodio poslovno ove nedelje na vecere kolege Saran i Langustu. Bas je prijala malo promena sa tovljenja prasetinom i jagnjetinom.
Mislim da je Grdoba bila u miksevima u oba restorana i bas je bila ukusna.
Sama prica sa gangovima u Langusti se svidela svima, iako bih ja recimo mogao jos da pojedem, ali daleko od toga da je neko ostao gladan.
Par slika odatle.SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Danas probah picu u Pietri (Kumanovska, Beograd).

Iako se testo na prvi pogled učinilo hlebastim, ispostavilo se dobrim. Sve na pici je bilo dobrog kvaliteta i mere. Baš mi je legla, kao nekada u Tratoriji Kampanja, dok se ne pokvariše (ne katastrofalno, ali više to nije ono što je bilo)

Jeo sam pršuta/burata picu.

Što se samog mesta tiče: veoma je nekomforno i malo. Lokal je OK, sređen, ali mali je po kvadraturi i sto za dvoje je smešno mali, već za dva tanjira i piće, a kamoli za nešto više. Na spratu (tj galeriji) je nizak plafon.

Postoji veći sto/šank za visoko sedenje za šestoro, kao i neki šank uz izlog, i gore možda jedan za četvoro. Verujem da je bolji ugođaj kafa radi bašta, ali su stolovi verovatno i dalje oni mali.

Džabe i dobre pice, usluga, kokteli, lepa vinska karta, kada nemaš volju da sediš i trošiš, već da pojedeš i ideš. Posmatram ženu, sedi nekako u grču, zbog malog prostora, a čak i ne udara glavom u plafon kada ustane, kao ja :D

Inače je fino, čisto, nož za picu je odličan... Nemaju litarsku (ili 0,7) vodu, samo 0.25 Aqua Panna ili San Pellegrino (260,00 dindži, ako se ne varam).

TapaT

Kondo
Banned
Reactions:
Pridružio se: 02 Mar 2022, 17:29

Post od Kondo »

Čestitke na izboru za Langust, po meni najbolji restoran u Srbiji i jedini koji zaslužuje Tigar Pirot zvezdicu od svih kojima su udelili ovo što su im dali.

Doduše poslednji put tamo sam bio pre korone, pa me zanima koliko sada košta ovaj full riblji komplet sa gangovima?
lami napisao: 11 Mar 2022, 10:51 Vodio poslovno ove nedelje na vecere kolege Saran i Langustu. Bas je prijala malo promena sa tovljenja prasetinom i jagnjetinom.
Mislim da je Grdoba bila u miksevima u oba restorana i bas je bila ukusna.
Sama prica sa gangovima u Langusti se svidela svima, iako bih ja recimo mogao jos da pojedem, ali daleko od toga da je neko ostao gladan.
Par slika odatle.SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Niko nije dobio zvezdicu za sad, samo tigar preporuku :)
lami
Reactions:

Post od lami »

Zdravo, tkzv mediteranski meni je 7600.
Mesni meni su odvojeno fakturisali - pate od guscije dzigerice, rib eye stek sa guscjom dzigericom i biftek.
Pored toga su bili neki kolacici i sitna predjela pre ovq tri ganga..
Pica su im generalno malo skuplja.
Zanimljivo je otici, probati nesto drugacije, ali sam ipak vise za klasicniju varijantu restorana. Fora je sto sam pre 5 godine, maltene u dan, bio u Gustima mora na veceri dobrodoslice u firmu, pa sam razmatrao i njih, ali bi kod njih ceh bio sigurno preko hiljadarke.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Kondo
Banned
Reactions:
Pridružio se: 02 Mar 2022, 17:29

Post od Kondo »

Daj reci mi molim te koja to firma vodi zaposlene u Gušte Mora i Langust, čisto da pratim njihove oglase za posao ;)

Svaka čast različitim ukusima i uz ogradu da sigurno 5 godina nisam bio u Guštima, otkad sam tamo video prvu garnituru SPS u društvu hostesa koje su kasnije našle uhljeb u MIP u doba Dačićevog ministrovanja, ali meni je Langust par klasa iznad Gušti koje su više seljački utovar dobrom hranom (ništa protiv toga) nego vrhunski, sofisticirani moderni restoran.
lami
Reactions:

Post od lami »

Eeee.
Najzesce je sto tad zvanicno nisam ni bio zaposlen, samo sam prihvatio ponudu, a i nisam bas cenio ribu i morske plodove, tako da se nisam odusevio. Tek par godina kasnije sam poceo da se otvaram malo i ka tom jelovniku.
Sto se tice atmosfere, slazem se, ne mogu se porediti, Langouste na Kosancicevom vencu, lep pogled, Gusti mora otprilike pored nekog vulkanizera, ali na oba mesta kvalitetna hrana.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Danas sam bio u Piano Loco u Vojvode Stepe i baš razočaranje sa picom. Ne znam da li se zadesio kiks ali u Di Napoliju je tri puta lepše bez obzira što je različiti tip pice u pitanju.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Koje su vam najbolje mesare u BG?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Slika

Da li imate preporuku za klopu u ovom reonu iznad? Vidim da ima bas puno kafana. Neko mi je preporucio restoran Čačanin…
Odgovori