Meni na AP nizbrdo na tempomatu bogami ugasi motor.
Koliko troši?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Koliko troši?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Koliko troši?
Pa formalno sada i gasi (motor) svima, čim je aktivan cut off režim nema sagorevanja u motoru, klipovi se kreću ali pogon dolazi od točkova. No to je kontrolisano gašenje, električni sistemi automobila i svi agregati motora rade, nemaš isključivanje recimo električnog servo volana, kočnice su i dalje u full funkciji itd. Na Puntu ili nekom starijem automobilu (te generacije, od sredine devedesetih pa na ovamo) to da uradiš odmah imaš otežan volan kao na FAP-u, izgubio si servo asistenciju kočenja a njegov sistem nije projektovan da radi punom snagom bez te asistencije i onda imaš možda 20-30% sile kočenja i u velikoj si opasnosti. Isto je čak i na Yugu (sem pominjane 45-ice) ali ti bar volan radi kako treba jer on nema servo. Ovo opet sve pišem zbog razumevanja A170T kako to funkcioniše. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

-
- Pridružio se: 08 Nov 2020, 19:11
Zadnjih 20 godina visim po autoforumima i mislim da je ovo najglupsa i najopasnija stvar koju sam procitao. 0% logike i razmisljanja.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Nemaština je nažalost najrasprostranjenija bolest kod nas, i ljudi se dovijaju na razne načine...
Ali A170T je na forumu dobru deceniju, imao je kad da nauči nešto, pa i iz ove sfere uštede na raznim poljima, koja mu je očigledno bitna, i to sa razlogom. Ler nije najjeftiniji (pluz je kamikaza mod) nacin voznje. Filter klime nije "lifetime".
Opravdanje "tako svi to rade kod nas", ne pije vodu. Think!
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Ali A170T je na forumu dobru deceniju, imao je kad da nauči nešto, pa i iz ove sfere uštede na raznim poljima, koja mu je očigledno bitna, i to sa razlogom. Ler nije najjeftiniji (pluz je kamikaza mod) nacin voznje. Filter klime nije "lifetime".
Opravdanje "tako svi to rade kod nas", ne pije vodu. Think!
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Hah, filter klime sam menjao pre 11 meseci. Izguraće još koju godinu 
Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Bar ti je vazduh cistiji
Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Nije džaba kod nas Alan Ford bio onoliko popularan.A170T napisao: 27 Avg 2022, 14:55 Vožnja na ler je jako dobra stvar, samo su je malo obesmislili pojavom servo volana. Ugasiš motor i auto se kotrlja maltene besplatno.
Moja rodbina je imala auto pre mene/moje porodice i od kako znam za sebe vozilo se na ler, gde god je teren dovoljno nagnut da bi se točkovi mogli kotrljati bez motora auto se obavezno gasio. Koliko puta se dešavalo da auto stane i da ne bi opet palio motor izilazili smo iz auta da malo poguramo dok dobije zalet i utrčavali opet unutra. Možda će neko misliti da izmišljam, ali tako se živelo. Nije bilo para za mirišljavu jelkicu, već bi pokupili neku bačenu pored puta da bi stojala na retrovizoru radi reda (da ne idem u offtopic).
Sad da se vratim na ovo "Ne bih vozio auto ako sam tolika sirotinja razmišljam o vožnji na ler" (ako sam te dobro razumeo). Mnogi od nas nemaju taj luksuz da se prosto otarase auta tek tako. Postoje roditelji koji zavise od tebe, što za golu egzistenciju što zbog zdravstvenih potreba. Bez tog jednog automobila život bi prosto prestao da funkcioniše normalno. Glupo je osuđivati na daljinu, što se kaže dok ne obuješ nečije cipele i lično osetiš kako živi.
Skroz se slažem sa tobom. Nekako me podseća i na ono "kad je neko toliko siromašan, što i ima decu". Ne želim da preterujem s poređenjima, ali to mi je asocijacija.
I mala primedba. Meni se čini da i sam A170T kaže da s novim automobilima vožnja s ugašenim motorom nije izvodljiva. Kod starijih auta mi se čini da je kod takve vožnje jedina opasnost da se ne pregreju kočnice, i da kod njih od motora nije zavisilo ništa sem da se auto "kotrlja"?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Gasi motor znaci 0 obtaja. Naravno ovo je za automatski menjac, na manuelnom ne ide tako.Saša napisao: 28 Avg 2022, 06:50 Pa formalno sada i gasi (motor) svima, čim je aktivan cut off režim nema sagorevanja u motoru, klipovi se kreću ali pogon dolazi od točkova. No to je kontrolisano gašenje, električni sistemi automobila i svi agregati motora rade, nemaš isključivanje recimo električnog servo volana, kočnice su i dalje u full funkciji itd. Na Puntu ili nekom starijem automobilu (te generacije, od sredine devedesetih pa na ovamo) to da uradiš odmah imaš otežan volan kao na FAP-u, izgubio si servo asistenciju kočenja a njegov sistem nije projektovan da radi punom snagom bez te asistencije i onda imaš možda 20-30% sile kočenja i u velikoj si opasnosti. Isto je čak i na Yugu (sem pominjane 45-ice) ali ti bar volan radi kako treba jer on nema servo. Ovo opet sve pišem zbog razumevanja A170T kako to funkcioniše.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ako su odvojili sve sisteme da rade nezavisno od motora, odnosno sve je na struju i ima je pritom dovoljno - što da ne. Bitno je da ti radi i volan i kočnice.
Da, pojavom volana sa servo/elektro pomagalima vožnja sa ugašenim motorom u saobraćaju više nije moguća. Moguća je ako je u pitanju neka vuča do majstora, ali tada se auto tek kotrlja i moguće je na vreme manevrisati.Gazu napisao:Nije džaba kod nas Alan Ford bio onoliko popularan.A170T napisao: 27 Avg 2022, 14:55 Vožnja na ler je jako dobra stvar, samo su je malo obesmislili pojavom servo volana. Ugasiš motor i auto se kotrlja maltene besplatno.
Moja rodbina je imala auto pre mene/moje porodice i od kako znam za sebe vozilo se na ler, gde god je teren dovoljno nagnut da bi se točkovi mogli kotrljati bez motora auto se obavezno gasio. Koliko puta se dešavalo da auto stane i da ne bi opet palio motor izilazili smo iz auta da malo poguramo dok dobije zalet i utrčavali opet unutra. Možda će neko misliti da izmišljam, ali tako se živelo. Nije bilo para za mirišljavu jelkicu, već bi pokupili neku bačenu pored puta da bi stojala na retrovizoru radi reda (da ne idem u offtopic).
Sad da se vratim na ovo "Ne bih vozio auto ako sam tolika sirotinja razmišljam o vožnji na ler" (ako sam te dobro razumeo). Mnogi od nas nemaju taj luksuz da se prosto otarase auta tek tako. Postoje roditelji koji zavise od tebe, što za golu egzistenciju što zbog zdravstvenih potreba. Bez tog jednog automobila život bi prosto prestao da funkcioniše normalno. Glupo je osuđivati na daljinu, što se kaže dok ne obuješ nečije cipele i lično osetiš kako živi.
Skroz se slažem sa tobom. Nekako me podseća i na ono "kad je neko toliko siromašan, što i ima decu". Ne želim da preterujem s poređenjima, ali to mi je asocijacija.
I mala primedba. Meni se čini da i sam A170T kaže da s novim automobilima vožnja s ugašenim motorom nije izvodljiva. Kod starijih auta mi se čini da je kod takve vožnje jedina opasnost da se ne pregreju kočnice, i da kod njih od motora nije zavisilo ništa sem da se auto "kotrlja"?
Bmw f30 320d Le-Nei Pori.Uglavnom po ogranicenju u odlasku,bilo 5.1/100.Cekanje na Tabanovce 2 sata Evzoni 15 minuta.U povratku 20% preko ogranicenja,Evzoni 15 minuta Tabanovce 1 sat.

BGD - Dionisou Beach
Izlaz iz Srbije 55 min., izlaz MKD i ulaz u GR 40 min.
Brzina skoro sve vreme 135 km/h.
Focus 1.0 EB 125

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Izlaz iz Srbije 55 min., izlaz MKD i ulaz u GR 40 min.
Brzina skoro sve vreme 135 km/h.
Focus 1.0 EB 125

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Ekstra potrošnja.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Troši kao moj 2.0tdi cr - caga, čipovan sa 143 na 170ks. 
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk