Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od BigMazzy »

Umalo da zaboravim, na ovom mom androidu nema reklama, počev od internet pregledača do YouTuba, kao ni popapova. Lako rešeno, plus 90% alikacija je full iliti premium bez datog dinara a par ima koje sam i platio, da ne bude da sam baš bezobrazan.
A većinu stvari koje smatram kao prednost androida, Vlada je već napisao u postu iznad.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Vladapetr napisao: 03 Sep 2022, 01:04 Od danas sam tedka jednog Ajfona, ko hoće nek čestita Slika

Prelomio sam jer im automatski backup navodno radi savršeno, a to me kod Androida izluđivalo. Uzeo sam 13 Pro, dvoumio sam se između njega i Pro Max i rekoh ovaj ću jer je vreme da polako smanjujem ekran. Prvi utisak je da sam se zajebao Slika

Za sad se tek učim, ovo je maltene kao da prvi put uzimam telefon u ruke. Videćemo za neki dan kakvi su utisci.

Za moj Samsung na reklamaciji je klasična srpska priča: posle 7 dana sam dobio odgovor kako se reklamacija odbija jer nesaobraznost nije uočena Slika ali će zbog poverenja i dobre prakse da proslede moj telefon na dodatno ispitivanje.
Znači, doneo sam telefon koji ne može da se upali i oni to nisu uočili Slika u stvari je fora da ovim postupkom kupe sebi još 30 dana da reše reklamaciju, jer ne stignu da je odrade u zakonskih 8 dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk
I ja sam skoro presao, navikao se za dan iskreno, dobrodosao to the dark side. :mrgreen: Da, backup na iphone-u je savrsen. Bukvalno ti sve sacuva, i sifre i aplikacije sve. Jeste u odnosu na android limitiran sistem ali sve radi. Meni je Pro Max prevelik, na 13 mi je taman ekran 6.1". S20 FE je bio 6.5" i to mi bilo veliko malo.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Meni je i dalje sve to preskupo za telefon. Jako mi je mali benefit između fona od 300 e i fona od 1000e iako sam više puta razmišljao da probam iPhone.
Poslednji neki telefoni koje sam imao su pixel 2xl (kupljen nov kada je bio aktuelan pixel 4) , sad imam OnePlus Nord, supruga ima pixel 4a i stvarno su to odlilni telefoni.

Sent from my AC2003 using Tapatalk

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

^A u pravu si, ali generalno cena flagshipova je otisla u nebo. Mada verovatno jeste previse para. Ja nisam neki napredni korisnik, samo razne vrste aplikacija za komunikaciju i to je to, ali trenutno 12 pro mi nekako skroz taman. I dimenzije, kamera, brzina, solidan izgled (u smislu da deluje kvalitetno)…i bekap mu je odlican.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

@LukaMaletin Ne moraš pucati odmah na najnoviji model. Ja sam skoro kupio i jedan XS Max kao nov za 350€, odrađen update na najnoviji iOS i taj telefon radi kao zmaj i ne deluje nimalo zastarelo (izgleda veće i bolje od moje trinaestice). Dakle ne moraš uopšte dati 1000 evra da bi probao neki noviji iPhone. A da ne govorim o tome da običan XS možeš naći i za 250-300€ a isto radi kao zmaj, samo manji ekran.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Što da ne ako ti je bitan ekosistem. Ako nije, možda je bolje gledati nešto drugo. Može dobar nov telefon da se uzme za 300e.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sem telefona nemam drugi apple uredjaj, i funckionisem odlicno.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sve sad funkcioniše odlično, više savet u smeru odvracanja od kupovine nekoliko godina starog uređaja, kad sve sad super šljaka. Bolje novo za taj budžet, znatno brže, sa novom baterijom, garancijom itd.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja kako sam presao na Apple u svemu, ne vracam se vise na Android, nema sanse :)
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

I mi ćemo, kad uspemo u životu.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Nisam pametan, koliko na iPhone ima fantastično dobrih rešenja toliko je i fascinantno loših. Svemu čar daje saznanje da se ta loša rešenja ne mogu lako srediti, često ne mogu uopšte, i narod daje toliki novac za ova sokoćala pomiren sa tim
Jbt, dialer je ISTI kao na iPhone 2 koji sam koristio pre više od 10 godina. I tad je bio jeziv, svaki poziv ka istom broju prikazuje za sebe, ne možeš da pogledaš zbirno istoriju poziva ka nekom broju. Spreman sam i da platim za neku adekvatnu zamenu, ali je u App Store ne nalazim.

Silent se i dalje prebacuje na posebnom prekidaču i nema na ekranu notifikacije da li je zvono uključeno ili nije. Pa se čudim što pola dana ne provaljujem poruke i pozive, a ono jutros zaboravio da uključim zvono.

Vrh vrhova: procenat napunjenosti baterije se ne vidi na osnovnom ekranu, da bi video koliko je moraš da se prebaciš na ekran sa vidžetima ili da svučeš dole ekran sa podešavanjima. Pa je-bo-te…

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne znam da li na iPhone i dalje ne moze iz dialera da se kucanjem slova pretrazi imenik. Za taster 2 je ABC za 3 CDE itd.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ne može, moraš da pretražuješ u kontaktima.
A kontakte mi prikazuje u nekom suludom redosledu, sad tražim kako to da rešim.
Skrivena kamera jbt

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Bolje odustati ko voli android nema šanse da prihvati ograničenja ios-a.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Zato se ja resih IPhone posle 7 dana, bio sam na ivici da ga slupam od zid, beton gde god vec...

Ford S-Max 2,5t

Odgovori