Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Gde nema, iPhone-aši su i dalje najjača sekta od nastanka interneta Slika
Saša napisao:Govorio sam za sebe, ne znam gde si se ti tu prepoznao da sam ti ja nešto "određivao". I kome šta ja mogu da određujem? :D

Meni je sasvim dovoljan pogled na ikonicu baterije da imam dovoljan uvid koliko je još ostalo. A ako mi je baš bitno da znam i tačan procenat - lepo povučem prstom na dole po ekranu i vidim ga. Šta je u tome problem? Meni nije zaista. I to je sve.
U ovako napisanom postu ne postoji problem.
U onim gore onomatopejama idolopoklonstva od kojih bi se zacrveneo i Stiv Džobs lično, ima.

Suština je da za tonu stvari na telefonu ja imam potrebu (opravdano ili ne, moja je stvar) a neko drugi nema. Važi i obratno.
Onda dođu glavonje iz Apple i odrede za čime imam pravo da osetim potrebu, pa ako to nisu sami odradili barem dozvole programerima da za to naprave aplikacije. Finale i ono što najviše smeta ste vi sektaši, koji te debilne odluke branite kao da ste učestvovali u njihovom donošenju i utkali sate svog rada u njihovu implementaciju.
Sreća pa je sms maltene istorija i malo ko ga koristi, bio bi piš živi da u 2022. čitamo objašnjenja zašto iPhone i dalje nema Delivery report za sms.

Sent from my iPhone using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od carov2 »

Imaš ti sreće, u ona srećna vremena, već kod prvog tvog posta , "kupio sam iPhone..." krenule bi prijave posta.

Sent from my LE2120 using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Mobilne telekomunikacije

Post od ftj »

Ko u 2022. koristi sms za dopisivanje? To je ostalo jos zbog marketing kampanja i 2fa autentifikacije.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

A ko je napisao da se sms i dalje koristi za dopisivanje?
carov2 napisao:Imaš ti sreće, u ona srećna vremena, već kod prvog tvog posta , "kupio sam iPhone..." krenule bi prijave posta. SlikaSlika

Sent from my LE2120 using Tapatalk
Videćemo kad se administracija oglasi, možda su vremena ostala ista samo drugi ljudi Slika

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Mobilne telekomunikacije

Post od ftj »

Polako vlado sad si i ti sektas, ponasaj se u skladu sa tim.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Moja će karijera verovatno biti kao onog luđaka što ih je juče iznabadao nožem, nakon što su ga izbacili iz sekte

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Vladapetr

Još jednom, ne branim nego samo obrazlažem zašto meni neke stvari ne smetaju i mislim da sam dao vrlo jednostavna i sasvim logična objašnjenja. A trudim se da iznesem svoj stav jer mi jako idu na živce te diskusije zašto ikonica nije ovakva ili onakva? Pa zar je to stvarno najvažnija stvar na jednom telefonu preko koje nikako ne može da se pređe? A pritom zaista na jedan potez prsta na dole vidiš i taj famozni procenat. Pritom sam dao i puno zamerki na taj isti iPhone, počevši od tele kamere do nemogućnosti da kablom ili blueetotohom prebacuješ fajlove direktno. I ti me onda proglašavaš i vređaš sa nazivom "sektaš" - s kojim pravom?
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Kome smeta yt i reklame moze da se pretplati na premium preko vpn i argentine, ja placam to oko 1.5e mesecno.

Kada se slajder za menjanje zvucnog profila pomera ispisuje na ekranu na kom ste trenutno profilu, nije istina da nema nikakvog obavestenja na ekranu.

Sve u svemu vecina ovde nema pojma niti zeli da se informise kako neke stvari rade na ios pa se odmah baca u pljuvacinu.
Ja sam koristio android od verzije 1.5 do verzije 12 i navikao sam se na ios bukvalno za 2 dana.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Gde na ekranu piše kad je SILENT aktiviran preko prekidača na boku uređaja?

Saša napisao:[mention]Vladapetr[/mention]

Još jednom, ne branim nego samo obrazlažem zašto meni neke stvari ne smetaju i mislim da sam dao vrlo jednostavna i sasvim logična objašnjenja. A trudim se da iznesem svoj stav jer mi jako idu na živce te diskusije zašto ikonica nije ovakva ili onakva? Pa zar je to stvarno najvažnija stvar na jednom telefonu preko koje nikako ne može da se pređe? A pritom zaista na jedan potez prsta na dole vidiš i taj famozni procenat. Pritom sam dao i puno zamerki na taj isti iPhone, počevši od tele kamere do nemogućnosti da kablom ili blueetotohom prebacuješ fajlove direktno. I ti me onda proglašavaš i vređaš sa nazivom "sektaš" - s kojim pravom?
To što si se od par mojih nabrojanih zamerki uhvatio za najbanalniju, pa samo o njoj polemišeš i na kraju pucaš iz teške artiljerije sa “zar je to stvarno najvažnija stvar na telefonu” dovoljno je za upis u sektu.

Dva puta napisano “duplo bolja baterija nego na Androidu” (a koristiš iPhone 13, dakle niža kategorija po bateriji) iako sam ti posle prve te gluposti objasnio zašto takva ocena ne stoji, dovoljan je razlog ne da budeš običan član sekte nego si zaslužio lentu i na zajedničkim propovedima sediš na galeriji Slika

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pa takve zamerke mi najviše i govore o nekom kao korisniku. Ovde ću stati. Živ bio. :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Treba svi da stanete. Telefoni su danas između odličnih i fenomenalnih, koji god.
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Svako treba da je zadovoljan sa svojim uredjajm/telefonom, i uopste ne treba nikoga siliti na nesto i ubedjivati da je to super, nismo svi isti, nekom legne ios nekom ne, neko se navikao na Android itd itd..
Nema danas losih telefona, sitnice su vise u pitanju. Eto ja sam navikao na andorid, ali eto xiaomi mi nikako nije legao, bas nikako... Cudne stvari se desavale, ali opet necu da kazem da su losi telefoni.

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Sto se tice trajanja baterije, klinac ima 13 Pro Max - odlicno traje baterija i brzina punjenja - njemu koji je non stop online bez problema gura dva dana.

Ja imam Iphone 12 Pro i recimo da uz konstantno koriscenje (ali non stop fotkanje i drndanje fona) izdrzi na tipa +37c 12h dok ne dodje na 20% recimo. Samo na mobilnoj mrezi, bez wifia, u pokretu. Sasvim okej izdrzi ceo dan nekog izleta u nedodjiju i da se vratis sa baterijom koja gura jos koji sat.

Normalnom upotrebom svakako ceo dan bez problema, bude na recimo 40%. Naravno, nije bas kao androidi sa 5000 mAh, ali za kapacitet koji ima sasvim okej. Imam neki broj koji nam sluzi za prenosni net, tu sam na Motoroli G9 plus koja stvarno ima ludilo bateriju, tri dana bez problema.

Sa druge strane 13 Pro Max je bas bas dobar sa baterijom.

Meni takodje ipka ponekd zafali ikonica za procenat baterije, nije sad ne znam koliko da fali - imas prikaz u boji - zeleno, zuto i crveno. Kad je u crvenom, znas da ce uskoro na punjac, al opet cisto informativno. Mada ima super opcija da svajpujes nadesno i dobijes ekran sa procentom baterija svih uredjaja koji su nakaceni na iPhone (recimo apple watch, zvucnik itd).

Ono sto sam primetio je da se kamera na Iphone 12 ili 13 (ne znam stvarno za ostale modele) mnogo bolje snalazi u fotkanju nego na bilo kom androidu koji sam posedovao. Nekako su fotke drugacije dinamike i realne su (ne gledam pixel pixel testove, gledam realnu upotrebu), i u svakoj situaciji mozes da dobijes ostru fotku u foksu. Bukvalno mi je procenat omasenih fotki 0 procenata. I tu im ide kapa dole.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

13 Pro Max od 250 grama i 1200e na crno.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Kad smo kod sekti, pošteni da budemo, najveća sekta su androidaši. Baš kao na onom mimu malopre za Xiaomi. Na svim domaćim forumima androidaši napadaju "manjine". Ko voli iPhone - mora da je glup! Ko voli Windows Phone - pa on je još gluplji!

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Odgovori