Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od DukeNS »

DukeNS napisao: 13 Sep 2022, 01:44
Nebitna je svrsishodnost saveta (posto pretpostavljam koji ce biti tvoj odgovor u vezi sa gore postavljenim)

Ne možeš da odoliš, čak ni kad ti se nacrta. A sad nastavi da “piskaraš”…
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

@Vladapetr Stvarno je u meni utisak da si se više fokusirao na priču da iOS ne valja, a savete kako sebi da olakšaš kao da nisi ni primetio.

Da, razne stvari na tom sistemu su glupe, ali tako je i sa svakim operativnim sistemom - svaki ima svoje neke gluposti. Jedino što možemo je da se prilagodimo. Svi ti samo pomažu kako da tebi bude lakše, a ne sa ciljem da bi te ubedili da je dobro nešto što nije dobro.😉

Možda si navikao na nekim drugim forumima ili gde već da ljudi brane operativni sistem, i to pogotovo operativni sistem za mobilne, ali ovde to ipak nije slučaj.😉 Pa ovo je automobilski forum na kome niko ne čereči ni alfiste.😁
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Gazu napisao: 13 Sep 2022, 09:43 @Vladapetr Stvarno je u meni utisak da si se više fokusirao na priču da iOS ne valja, a savete kako sebi da olakšaš kao da nisi ni primetio.

Da, razne stvari na tom sistemu su glupe, ali tako je i sa svakim operativnim sistemom - svaki ima svoje neke gluposti. Jedino što možemo je da se prilagodimo. Svi ti samo pomažu kako da tebi bude lakše, a ne sa ciljem da bi te ubedili da je dobro nešto što nije dobro.😉
komentar: Ovo je glupost, nemam procenat napunjenosti baterije na ekranu.
odgovori:
- imaš, samo moraš da klikćeš (dakle nemaš)
- šta će ti to, ja to pogledam dva puta dnevno (zaista me nije briga koliko ti puta gledaš i tebe treba da zabole šta će to meni)
- to ti i ne treba, bateriju ne mogu da potrošim za dan (a ja je juče dopunjavao dva puta)
Zaista, bilo bi mi mnogo teže da nisam dobio ovakve savete. Olakšali su mi samo tako :rofl:

DukeNS napisao:
DukeNS napisao: 13 Sep 2022, 01:44
Nebitna je svrsishodnost saveta (posto pretpostavljam koji ce biti tvoj odgovor u vezi sa gore postavljenim)
Ne možeš da odoliš, čak ni kad ti se nacrta. A sad nastavi da “piskaraš”…
I još jednom, ja sam na tvoje "dobronamerne" komentare odgovorio ali to (opet) nisi pročitao:
Vladapetr napisao: 13 Sep 2022, 08:24 Ne saslušati sagovornika je osnovno nepoštovanje, i ti već nekoliko puta piskaraš a da nisi pročitao/razumeo ono što komentarišeš. Pisanje tek da bi se pisalo ili neko skinuo sa dnevnog reda, ali u pitomom tonu i bez teških reči, nije znak dobronamernosti.Slika
Svakako, i dalje sam ti zahvalan na dobronamernoj psihoanalizi :rofl:

cozmo napisao:
napisao:Vladapetr post_id=1048877 time=1663017381 user_id=729]
U drugoj polovini 2022. godine je stiglo ovo unapređenje? Pa to treba dobro zaliti!
Android nema fabricki mogucnost da stavljas vise widgeta na lock screen... uveli su sa verzijom 4.2 pa ukinuli sa verzijom 5.0. Samsung ima nesto osakaceno, ali za bilo koji drugi fon moras da skines aplikaciju za to. To je opcija na koju sam mislio, inace lock screen si svakako mogao da definises i menjas normalno.
Naglasak je na moraš, pošto se podrazumeva da možeš. Za uključivanje te opcije je bilo potrebno značajno manje mozganja i programiranja nego za tonu drugih stvari koje besprekorno rade na IOS-u, što znači da ih je stoleo bojko da to ljudima omoguće (nisu fabrički, a ne daju ni drugima da to aplikacijom odrade). Otuda i moj početni komentar od pre neki dan, da je fascinantno šta su sve uskratili a korisnici to trpe i sa osmehom prihvataju.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Vladapetr napisao: 13 Sep 2022, 09:47

Svakako, i dalje sam ti zahvalan na dobronamernoj psihoanalizi :rofl:

Za psihoanalizu ces morati kod strucnjaka. Ovde mu samo pomazem(o) da lakse dodje do prave dijagnoze. :rofl:

Ne deluje da imas sposobnost da sagledas svoje (na momente(ili sve cesce?)) destruktivno ponasanje na ovom forumu. A samo pogledaj u nazad sa koliko clanova i koliko puta si bio u konfliktu i imao ovakve beskrajne rasprave (neke duze, neke krace, u zavisnosti koliko je ko imao volje i snage). Kada se zaletis, nikakvu kocnicu i samokontrolu nemas. Tvoja mora biti zadnja. Bukvalno si jedini clan ovde sa takvim ponasanjem. Pa nemoguce, Vlado, da si bas svaki put bio u pravu, zar ne?

Ne bih ni trosio svoje vreme u pokusaju da te osvestim, da mimo tih prepucavanje ne doprinosis forumu pisanjem na nekim temama, gde si voljan da izneses i stvari koje ne valjaju, a mnogi bi precutali (u vezi sa kolima koja vozis, na primer). Nekako sam ubedjen da si u dusi dobar deran, ali te jebe taj tvoj ego.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ako ti za bateriju nešto znači, baš sam čitao ranije kako je više štete nego koristi što vidimo tačne procente. Opterećujemo se tim preciznim procentima bespotrebno. Ja bi rekao da su jedino bitni kad je baterija baš na jednocifrenim procentima. Ostalo sve bi mogli biti i okrugli brojevi, komotno.

Slično kao što od lepih animacija i šarenih ikonica ima više štete nego koristi. Tu su samo da više buljimo u telefone.

Ne kažem "eto, Apple zna bolje od tebe šta je za tebe dobro" niti "Apple je baš zato to tako napravio". Verovatno su to tako napravili jer je neko smatrao da je lepše, njima je to glavna stvar. Samo eto, zanimljiva priča, sećam se od ranije tekstova na tu temu. Iako nije da imaš neke vajde od toga.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kad ukljucis procenat ne vidi se dokle je napunjeno, ipak je bolje bez procenta.

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Vladapetr napisao: 13 Sep 2022, 09:47 Naglasak je na moraš, pošto se podrazumeva da možeš. Za uključivanje te opcije je bilo potrebno značajno manje mozganja i programiranja nego za tonu drugih stvari koje besprekorno rade na IOS-u, što znači da ih je stoleo bojko da to ljudima omoguće (nisu fabrički, a ne daju ni drugima da to aplikacijom odrade). Otuda i moj početni komentar od pre neki dan, da je fascinantno šta su sve uskratili a korisnici to trpe i sa osmehom prihvataju.
Pa Android je to uskratio korisnicima, pa moraju da imaju app vec 8 godina unazad a i ta opcija je trajala tipa godinu dana (od androida 4.2 do 5.0). Dakle i oni se ponasaju debilno svakako.

Zato kazem nek svako koristi sta mu odgovara, i Apple i Android mogu da naprave tonu stvari, ali pitanje je da li zele ili imaju procenat zarade od third party app preko njihovih storeova za razne stvari...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Sad su mi notifikacije na lock screenu skroz na dnu umesto na sredini. Jel to sad mogu da tjuniram de ocu da mi stoji?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Ne znam koji model imaš, na 13 Pro (14 Pro po novoj nomenklaturi Slika) se lepo vidi.

Slika

EDIT: sad vidim da te nisam razumeo, mislio sam da kažeš kako se ne vidi prilikom punjenja.
Na bateriji ne može ni da prikaže crtežom dokle je napunjeno, kad je procenat upisan unutra.

@Duke: batali priču. Na stranu što ti ne ide nije ni primereno. Znam da ne voliš da čitaš pa ti neću preporučiti da pročitaš i uporediš komentare koje sam na svoje zamerke dobio u tim temama, pa uporediš sa ovim ovde. Šteta, možda bi pomoglo da skapiraš zašto konkretno u ovoj diskusiji tvoje piskaranje nema nikakvu svrhu.
Takođe, za sve ove godine i tolike diskusije ne sećam se da sam ikome radio psihološki profil, niti da sam ikome pričao šta treba da radi, misli ili oseća. A ti si se upravo priključio ekipi psihoanalitičara amatera koji svoje radove objavljuju na forumu. Zaista, razlikujemo se suštinski Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Ja mogu da batalim, problem je sto ti to nisi u stanju da uradis…
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Eto, neka svako uradi šta može i svima super

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Srećno!
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

A jel može sad na iOSu da se u statusnih traci vidi brzina mreže u stvarnom vremenu?

Slika
ftj
Reactions:

Post od ftj »

To ni na MacOS-u ne moze, zamisli da moze na ajfonu.
Odgovori