bear napisao:Sada pesacim po 30min, ali je zahladilo, i ubiju me pluca.
Mislim da je ovo samo pitanje adaptacije pluća. I meni smeta kad naglo zahladi, iako to bude tipa 10-15C, a posle zimi šetam lagano po planini.
Što se tiče eliptike, pozajmio sam od drugara i samo sam je par puta koristio. Ova je malo starija i razdrndanija pa je i to bio problem, ali u suštini - dosadno je, i lako se odustane ako nemaš baš čeličnu volju. Isto važi i za ostale kućne sprave, i po iskustvima iz okruženja. Drugo je kad odeš u teretanu, pa kad si već otišao onda ćeš i da provedeš neko vreme a i promenićeš par sprava.
A što se tiče mršavljenja preko vežbi, kao neko ko se spremao za polumaraton i trčao ga, a da nije skinuo ni kilo za ta 2-3 meseca, mislim da od toga nema ništa. Bar kad dođeš u srednje godine. Prelako se nadoknade te kalorije kad se "častiš" posle treninga. Meni je najviše pomagao bajs, ali sam se zezao da je to zato što dugo traje pa ne mogu da jedem za to vreme
Fizička aktivnost ima druge benefite, i svakako nam još više treba što smo matoriji, ali za mršavljenje mora da se menja ishrana.