Upravo sam pregledao sve transakcije u okviru SNNP Nis-ove mobilne app i do sada sam 2 puta samo tocio potpuno ispraznjenu bocu i prvi put je isla do cak 41.76L. Znaci to je gotovo 100% puna boca i samim tim je ovo izuzetno rizicno. Kod mene kao sto se videlo na slikama je boca veoma dobro izolovana i ide poput izolacije na kuci dobar sloj stiropora, pa tkanina iznad nje jer je veoma dobro odradjeno tako da se boca potpuno izoluje i koristi ostatak prostora gepeka, ali to mi ne daje nikakvu garanciju.
Ovo je prosta fizika i cak i ja koji sam totalni laik za TNG u autu kapiram da bilo kakvo povecanje temperature utice na plin u boci koji je u tecnom stanju zbog pritiska. Ko zna koliko dugo je ovaj auto terao sa ocigledno neispravnim multiventilom jer je njegova osnovna funkcija da zastiti bocu od ovoga sto se nama desava.
Mozda zvucim malo paranoicno, ali jednostavno necu da se zezam sa ovim uopste i danas zovem nekog od plinadzija koji ugradjuju da vidim koliko bi me izasla zamena multiventila, a kako stoje stvari mozda cu morati i ranije da odradim full zamenu plinske boce ili da do narednog maja svesno ne punim vise nijednom do kraja vec okvirno da kazem pumpadzijama da uvek ostane prostora za potencijalno sirenje plina u boci...
Zamena tog ventila sa rukama pretpostavljam da je oko 50e, ali ajde da ne pricam napamet. Jer ako je tako zamena cele boce je 150e + atest koji moram da odradim, znaci 200+ evrica je u najavi i mozda je tako i najpametnije jer sad me i ne cudi sto indikator napunjenosti boce ne radi kako valja kad je ceo taj sistem napunjenosti neispravan.
@havijer Preporuka i kod tebe da sredis multiventil bar, ne zelim da ti pametujem ali par litara plina stvarno nije vredno razmisljanja i rizikovanja, ali ti tako vozis svesno vec duze vreme i odluka je na tebi. Meni se to uopste ne svidja i rekoh resavam ovo ili zamenom multiventila ako je samo to neispravno i ako je do 50e max. odnosno menjam celu bocu i imam vece ulaganje, ali iako je mnogo bar cu da rasteretim troskove za narednu godinu gde me ceka svakako registracija... I uopste necu da se cimam i da razmisljam koliko cega punim, dal upravo rizikujem svoj i tudje zivote itd. Plin je cool i ekoloska stvar, ali je to ipak gas koji je pod velikim pritiskom i samo menja svoje agregatno stanje + je zapaljiv na odredjenim uslovima, a ja uopste ne zelim da se igram hemije sad pod stare dane

P.S. Verujem i da su multiventili uglavnom nekvalitetni i da ih ljudi cesto menjaju jer su tako napravljeni da je to potrosna roba. A, to je nesto sto je stalno izlozeno pritisku i moze da rikne kad god. Kod mene i ne cudi sto to vise ne radi kad je boca gotovo 10 god. stara i ko zna koliko puta punjena, a multiventil je riknuo ko zna od kad.
Sent from my M2101K6G using Tapatalk