Eeee a kad pređem u Beograd, recimo Miljakovac, ode mi potrošnja po proseku minimum 2l+
Ako naginješ ka puntu i dizelu idi na 1.9 varijantu. Dosta je izdržljiviji i lakše podnosti neadekvatno održavanje od strane prethodnih vlasnika
Evo ti lista potrosnje za 1.2 8v na Puntu mk2b a.k.a Zastava 10, po mesecima mozes da vidis jel zima ili leto, a pise i da li je otvoren put....
Potrosnja je merena od trenutka kupovine novog auta, pa do prodaje, nekih 5 godina. Sve mereno od cepa do cepa
-potrosnja ponovo 6,2l (bord 5,6l), ovo mi je drugo testiranje po gradu, tako da za sada je to neki moj standard
Meanwhile, zadnjih 35km od sipanja, Punto trosi 4,8l po bordu u gradu, ali ga vozim totalno defanzivno, i to je verovatno negde oko teoretskog minimuma za grad.
Rekoh, da probam, posto sam obicno preko 6l po bordu...
U principu za mene, je potrosnja ovog auta, mojom voznjom oko 6,5l po gradu.
Ovo sa ovako malom potorsnjim je mucenje vozila i to tesko, cek hoce i da skakuce na malom gasu..
Sipao na granici Poljske i Slovacke, Shell jeftinko, i presao 700 km, za 25 litara, klima radila recimo 80 posto vremena, to mu dodje oko 3,59l. Bord je merio ovog puta 2 deci vise, 3,8l.
Vozio sam do 100km/h, to je oko 2100 obrtaja u 5oj, gde god je moglo, povremeno ga napucam do maksimuma, da se malo zagreje...
A Audi A5?kojot napisao:Ne kupujem ja ovo za vožnju po Valjevu. Auto bi bio korišćen i u poslovne svrhe i prelazio bi solidne kilometraže. Za jedan vikend recimo pređem i preko 300 km. To znači da sam sa dizelom tu uštedeo 600 din svaki vikend, odnosno 2400 mesečno. To je samo za vikende, a radnim danima još toliko verovatno. Znači oko 5000 uštede mesečno ako troši litar manje.
Mnogo je skup 1.3 mjet punto. Ovih par što sam gledao oko 1500 evra sami krševi. Izgleda ću morati da dam blizu 2000 za je**nog punta...