Mali, a jak dizel
Re: Mali, a jak dizel
sto ne nadjes nesto na metan, tu ces najvise da ustedis samo tu ces morati da izdvojis najmanje 2 soma za kupovinu
To mi je totalna nepoznanica, slabo ima pumpi, pitanje kakva su ta auta koja su najjeftinija... Ovako 1000 din/100 km sa dizelom mi radi posao. Ako stvarno 1.3 troši 5l kombinkvno 

Benzin prosek 7l, mali dizel posek 5.5.
Minimalna potrisnja benzin 5l, dizel 3.5
U praksi mnogo je jaci mjet, dok je benzinac okretniji, i mnogo manje problema ima.
Ja sam svog dizela prodao posle 2 godine, jedva sam 8000km presao, jer mi se smucio.
Dok benzinku vozim vec drugu po redu, i nemam zamerki, strasan auto za pare koje das za njega.
Uzgred zamenio sam mu fabricko sediste sa sedistem od 508, i to je bila odlicna odluka....
Minimalna potrisnja benzin 5l, dizel 3.5
U praksi mnogo je jaci mjet, dok je benzinac okretniji, i mnogo manje problema ima.
Ja sam svog dizela prodao posle 2 godine, jedva sam 8000km presao, jer mi se smucio.
Dok benzinku vozim vec drugu po redu, i nemam zamerki, strasan auto za pare koje das za njega.
Uzgred zamenio sam mu fabricko sediste sa sedistem od 508, i to je bila odlicna odluka....
Poslednja izmena od Bax u 14 Dec 2022, 09:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Dobro pumpe za metan jesu malo redje ali imas i varijantu plin tu isto mozes da prodjes jeftinije od dizela a ima mnogo automobila sa plinom i za manje love
- AchtungDichtung
- Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11
Dizel star 15 godina, nema teorije da te u nekom momentu ne saceka turbina, dizne, EGR/DPF itd. i onda pojedes svu razliku koju si ustedeo.
Sto se modela tice, meni je 206 svemirski brod za Punta, ali to je i stvar ukusa.
Sto se modela tice, meni je 206 svemirski brod za Punta, ali to je i stvar ukusa.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ja sam imao i jedan i drugi, oba kupljena sa 40.000 km. 206 bolji auto skoro u svemu, ali Punto primetno jeftiniji za odrzavanje. Mislim da je za neki gradski borbeni auto u ovom trenutku ipak bolji Punto.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Mali, a jak dizel
Sve u svemu - ipak Punto. 
Za mene je on bolji od Pežoa što je pre svega unutra puno prostraniji, naročito na zadnjoj klupi.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Za mene je on bolji od Pežoa što je pre svega unutra puno prostraniji, naročito na zadnjoj klupi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
jedino to moze biti prednost punta i odrzavanje, sve ostalo ide u korist pezoLa....realno od punta nema isplativijeg auto za odrzavanje, jeftinijeg shodno godinama i zgodnijeg za svakodnevnu upotrebu, e sad ja licno ne volim onaj nikakav enterijer, ruzan, nekvalitetan i nepraktican, spolja moze da prodje ako nije model sa buljavim farovima.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Meni je baš taj "buljavi" puno lepši i skladniji dizajnom, a da ne pominjemo koliko su mu ti farovi bolji od onih na "škiljavom" Puntu..
Samo ti farovi su već dovoljan da ne kažem ogroman razlog da se doda koja stotina više i uzme generacijski noviji auto..

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
I još da je crveni i to je to.
Sent from my MI 9 using Tapatalk

Sent from my MI 9 using Tapatalk
Najveca mana tog auta, je sto mu kradu gorivo, nemilice....
- Saša
Boja po želji.

Kad malo bolje razmislim - nikako crveni, guli mi se lak na sve strane, najbolje sivi ili beli..

bolji za vozaca ali za onog ko mu ide u susret ili kome se taj punto nadje u retrovizoru muka ziva, ja kad ih vidim poludim, a svakako mi se ni dizajn istih ne dopada stariji je imao vise smeka sa onim farom sa projektorima, koji se izdvajao od drugih a ovaj kao da je skinut i prikacen sa drugog auta onako sljastav i velik ko sa nekog kinezaSaša napisao: 14 Dec 2022, 12:49 a da ne pominjemo koliko su mu ti farovi bolji od onih na "škiljavom" Puntu..
crvena boja tj njene varijacije su generalno lose kod mnogih proizvodjaca a kod italijana i francuza posebno
Poslednja izmena od OMP u 14 Dec 2022, 14:43, izmenjeno 1 put ukupno.
- Saša
Samo položaj "1" da se podesi i nema smetnji drugima. I naravno, da su sijalice ispravno nameštene u ležištima.
Nevezano za temi jeftine genericke sijalice isto poremete fokus fara, imao sam muku, dok to nisam shvatio....