Mali, a jak dizel

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Mali, a jak dizel

Post od OMP »

sto ne nadjes nesto na metan, tu ces najvise da ustedis samo tu ces morati da izdvojis najmanje 2 soma za kupovinu
kojot
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2018, 22:33

Post od kojot »

To mi je totalna nepoznanica, slabo ima pumpi, pitanje kakva su ta auta koja su najjeftinija... Ovako 1000 din/100 km sa dizelom mi radi posao. Ako stvarno 1.3 troši 5l kombinkvno :D
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Benzin prosek 7l, mali dizel posek 5.5.

Minimalna potrisnja benzin 5l, dizel 3.5

U praksi mnogo je jaci mjet, dok je benzinac okretniji, i mnogo manje problema ima.

Ja sam svog dizela prodao posle 2 godine, jedva sam 8000km presao, jer mi se smucio.
Dok benzinku vozim vec drugu po redu, i nemam zamerki, strasan auto za pare koje das za njega.

Uzgred zamenio sam mu fabricko sediste sa sedistem od 508, i to je bila odlicna odluka....
Poslednja izmena od Bax u 14 Dec 2022, 09:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Dobro pumpe za metan jesu malo redje ali imas i varijantu plin tu isto mozes da prodjes jeftinije od dizela a ima mnogo automobila sa plinom i za manje love
Korisnikov avatar
AchtungDichtung
Reactions:
Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11

Post od AchtungDichtung »

Dizel star 15 godina, nema teorije da te u nekom momentu ne saceka turbina, dizne, EGR/DPF itd. i onda pojedes svu razliku koju si ustedeo.

Sto se modela tice, meni je 206 svemirski brod za Punta, ali to je i stvar ukusa.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja sam imao i jedan i drugi, oba kupljena sa 40.000 km. 206 bolji auto skoro u svemu, ali Punto primetno jeftiniji za odrzavanje. Mislim da je za neki gradski borbeni auto u ovom trenutku ipak bolji Punto.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Mali, a jak dizel

Post od Saša »

Sve u svemu - ipak Punto. :D

Za mene je on bolji od Pežoa što je pre svega unutra puno prostraniji, naročito na zadnjoj klupi. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

jedino to moze biti prednost punta i odrzavanje, sve ostalo ide u korist pezoLa....realno od punta nema isplativijeg auto za odrzavanje, jeftinijeg shodno godinama i zgodnijeg za svakodnevnu upotrebu, e sad ja licno ne volim onaj nikakav enterijer, ruzan, nekvalitetan i nepraktican, spolja moze da prodje ako nije model sa buljavim farovima.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Meni je baš taj "buljavi" puno lepši i skladniji dizajnom, a da ne pominjemo koliko su mu ti farovi bolji od onih na "škiljavom" Puntu.. :D Samo ti farovi su već dovoljan da ne kažem ogroman razlog da se doda koja stotina više i uzme generacijski noviji auto..
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

I još da je crveni i to je to.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Najveca mana tog auta, je sto mu kradu gorivo, nemilice....
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Sloba napisao: 14 Dec 2022, 13:09 I još da je crveni i to je to.Slika
Boja po želji. :D

Kad malo bolje razmislim - nikako crveni, guli mi se lak na sve strane, najbolje sivi ili beli.. :D
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Saša napisao: 14 Dec 2022, 12:49 a da ne pominjemo koliko su mu ti farovi bolji od onih na "škiljavom" Puntu..
bolji za vozaca ali za onog ko mu ide u susret ili kome se taj punto nadje u retrovizoru muka ziva, ja kad ih vidim poludim, a svakako mi se ni dizajn istih ne dopada stariji je imao vise smeka sa onim farom sa projektorima, koji se izdvajao od drugih a ovaj kao da je skinut i prikacen sa drugog auta onako sljastav i velik ko sa nekog kineza

crvena boja tj njene varijacije su generalno lose kod mnogih proizvodjaca a kod italijana i francuza posebno
Poslednja izmena od OMP u 14 Dec 2022, 14:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Samo položaj "1" da se podesi i nema smetnji drugima. I naravno, da su sijalice ispravno nameštene u ležištima.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nevezano za temi jeftine genericke sijalice isto poremete fokus fara, imao sam muku, dok to nisam shvatio....
Odgovori