Detailing

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Re: Detailing

Post od N_L »

Ata je dobro uzeh od njih za neko casual odrzavanje, da mi ne treba dodatan alat i sl?
Sicevi su mi pola koza, tabla i volan koza(ili sky ko ce znat sta stavljaju danas), za to, plastike i sl?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

N_L napisao:Ata je dobro uzeh od njih za neko casual odrzavanje, da mi ne treba dodatan alat i sl?
Sicevi su mi pola koza, tabla i volan koza(ili sky ko ce znat sta stavljaju danas), za to, plastike i sl?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Uzmi dosta krpi, neku meku četku za čišćenje kože i plastike i neke male "aplikatore".
Uzmi neko sredstvo za čišćenje enterijera(Sonax, Auto Finesse, Chemical Guys).
Uzmi sredstvo za čišćenje kože.(Gyeon, Sonax)
Uzmi sredstvo za negu/zaštitu kože nakon čišćenja.(Gyeon, Gliptone)
Uzmi sredstvo za čišćenje felni, ali nemoj stalno da ga koristiš, ako je ono kao Iron out sredstva, hoće da izazovu koroziju.(Sonax)

Pazi kod kože na volanu, jaka četka hoće da izgrebe kožu, zato gledaj da naprskaš što više sredstva, da ne bude "suvo" i samo nežno.

Meni Auto Finesse sredstvo za čišćenje kože ne miriše isto kao prethodna tura koju sam kupio prošle godine, zapravo loše i miriše, kao da je sipan alkohol.

Ovo važi i za sredstvo za čišćenje stakla, kao da je čist alkohol, a na etiketi nema sastav, moram da vidim kako su to rešili, jer sastav mora da postoji na ambalaži.

Jbg, teoretičari zavere bi rekli da su zbog "jake" akcije razblažili ova sredstva, ali ja zbog njihove dobre reputacije odbijam da poverujem.

Sent from my SM-F936B using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Čisto sumnjam da oni uopšte učestvuju u proizvodnji, to su verovatno varijante gde ti učestvuješ samo u vizuelnom identitetu a turčin/kinez/kogod obavlja težak rad :)
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ti misliš na njihov brend, koji su sada lansirali?

Ja mislim na Auto Finesse proizvode(dva), nisam siguran da li su ranije imali foliju na boci ili nešto slično, da se vidi da nije otvaran proizvod.

Sent from my SM-F936B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Da li se zna kakav je u praksi ovaj peškir ?
https://www.titanium.rs/pranje-automobila/auto-finesse-silk-svileni-peskir-za-auto/

Sviđa mi se što je veliki ali ako ga je neko probao neka napiše kako upija. Trenutno koristim mikrofiber krpu neku sa Aliexpressa ali je na umoru i dva puta sam poručio novu ali nikad nije stigla :( Inače bila je izuzetna
NemanjaOOOO
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2019, 10:43

Post od NemanjaOOOO »

Sigirno valja, mada i jeftiniji rade lepo posao, imam onaj sa alija i ovaj(samo veći) :

https://www.detailingoprema.rs/susenje/ ... senje.html

Oba dugo traju i odlicno upijaju.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

koji je taj sa alija, dajte neki link
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Čime bezbedno odmastiti staklo? Kad kažem bezbedno, mislim da se ne ošteti staklo, okolne plastike ili lak.
Imam neku masnoću na delu šoferšajbne i već duže vreme ne mogu da je se rešim.

Slika

Preko dana nije problem ali noću užasno smeta kada je kiša. Moram da se saginjem i gledam kroz donji deo stakla gde masnoće nema. Nije mi uopšte jasno kako se ovo desilo i kakva je ovo hemija da ne mrda ni levo ni desno. Niti se širi, niti nestaje. Brisači joj ne mogu ništa. Probao sam Clin-om koji se do sad odlično pokazao i neće. Brisao sam celo staklo Ferijem za sudove i nekorišćenim sunđerom - opet ništa. Staklo obrišem i danju na jakom suncu se apsolutno ništa ne primećuje. Izgleda bukvalno kao da nema stakla. Ali kad padne kiša onda se na ovom gornjem delu razmazuje. Dajte neke ideje čime bi ovo moglo da se reši. Ni hemija iz samouslužne perionice nije uspela da skine. Prvo sam mislio da je metlica brisača možda loša na tom delu pa sam okrenuo gumicu za probu i opet na istom mestu razmazuje. To sam isprobavao posle jedne noćne vožnje po kiši, a sledećeg dana sam video ovo sa slike i ukapirao da nije do brisača.
Imam K2 odmašćivač za pranje motora koji je odličan ali ne znam da li neće možda da ošteti staklo. Koristim ga da ponekad operem kočione čeljusti od one gareži koja se stvara i zaista je odličan i ne oštećuje cink na čeljustima, pa se i dalje sijaju kao kada je auto bio nov.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Mozda na videu nadjes nesto korisno.

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Gledao sam ovaj klip ali nemam tu hemiju koju on ima. Jedino da kupim ali mislio sam da možda postoji jeftinije rešenje :D
Nije mi problem da uglancam staklo da se ne primećuje da postoji ali nije mi jasno kako se ova fleka pojavi posle toga opet.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Operi sa Axel Sgrasso-m i isperi i to je to. Masna sigurno neće biti.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

probaj antisil, to je odmascivac koji se koristi pre farbanja, ja sam sa njim cistio dosta toga pa i staklo
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Meni se to pojavilo na jednom automobilu nakon prskanja voskom u samouslužnoj perionici. Noćna mora voziti noću po kiši.
To jedino da odeš kod nekog ko se bavi detajlingom i da oni probaju. Znam da imaju neke gline i slične stvari. Ne bi trebalo da je skupo nit da dugo traje sam proces.

Sent from my 2203129G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Nemam ni jednog detailera u blizini. Probaću prvo ovaj Axel. Do sad sam sve rešavao pomoću Mer Glass-a i kasnije Clin-a pa me čudi da ovo neće da skine. Zapravo me više čudi to što niti se razmazuje dalje, niti se gubi. Nikad do sad nisam imao tako postojanu fleku.
Jednom davno sam Yugom sustigao kamion kome je prskala nafta ili neko ulje. Dok sam to shvatio već je bilo kasno i posle sam imao takođe problem da očistim ali to se razmazivalo, nije stajalo ovako na jednom mestu.
Kao što se sa slike vidi, šoferšajbna je kao hidrofobna tj voda sklizne sa stakla, osim na mestu fleke gde kao da se lepi i samo se razvlači.
Odgovori