C4 picasso - vibracije u kabini

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: C4 picasso - vibracije u kabini

Post od OMP »

Svakako ne treba verovati prodavcima nego majstorima i iskustvu ljudi, ukucaj na google "valeo setovi iskustva" i listaj po forumima komentare pa sam proceni
daxsm
Reactions:
Pridružio se: 01 Sep 2020, 22:21

Post od daxsm »

OMP napisao: 14 Jan 2023, 18:14 Svakako ne treba verovati prodavcima nego majstorima i iskustvu ljudi, ukucaj na google "valeo setovi iskustva" i listaj po forumima komentare pa sam proceni
Hocu. Hvala!
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

ljubitelj napisao: 14 Jan 2023, 10:14 Kako nema, sve preko 120,000km je već veliko za dvomaseni zamajac na tako malim motorima, pogotovu 4cilindra kada je u pitanju.
Majstro je dobro konstatovao, opis odgovara totalno izraubavonam zamajcu koji udara u graničnike.
Opruge su gotovo sigurno van funkcije.

Što pre popraviti, ako se ostavi tako sledeće što će biti na redu je popravka menjača. ( i to brzo).
Odakle ti to. Evo ja na satu imam 246.000 km i nema trunke vibracije niti bilo cega vezano za sklop kvacila i zamajca. Mada, pretpostavljam da sve zavisi od nacina voznje prethodnog (ili sadasnjeg) vlasnika.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

cozmo mi smo navikli da na tvom autu nista ne moze da fali i da je bolji od fabrike tako da je svaka prica suvisna na tu temu :)
Koshmar
Reactions:
Pridružio se: 13 Sep 2017, 10:03

Post od Koshmar »

+1 ja moram da se nadovezem...ne postoji FRANCUZ sa kojim nisam imao problema (C5 mk1, 306, Clio 2, Clio 3, C3..)...oko elektronike hvala bogu svaki,a ostalo...ajde ostalo necu da racunam i nabrajam. :)
Al taj 307 mora da je radjen za Zaka Siraka ili nekog slicnog pa slucajno dospeo jedinstven primerak u Srbiju.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Idete na blok jer pojma nemate i nijedan konkretan savet nikome niste dali. Aposlutno komentari na nivou deteta od 3 godine. Ako niste videli auto uzivo niti seli u njega uzdrzite se od komentara kao sto i ja radim kada govorim o nepoznatom autu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Koshmar
Reactions:
Pridružio se: 13 Sep 2017, 10:03

Post od Koshmar »

Ja pricam na osnovu svog iskustva sa francuzima,nabrojanim...a tvoji hvalospevi i "idete na blok" momenti su na nivou deteta od 3 godine. :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

cozmo napisao: 15 Jan 2023, 17:19 jer pojma nemate i nijedan konkretan savet nikome niste dali.

:rofl: slatko me nasmeja, pre bi se moglo reci da je ovo na nivou decijeg komentara... bitno je da ti pomazes sa konkretnim savetima poredivsi sve sa tvojim savrsenim pežolom :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

daxsm napisao: 14 Jan 2023, 17:35 Zvao sam jednu prodavnicu, covek kaze da u belikom broju kod LUK delova su Valeo delovi. Za Sasch kaze da je u toku 4-5 godina imao najvise reklamacija, a da jedino kod Valea ne stizu reparirani setovi. Po njemu preporuka Valeo.

Druga prodavnica je rekla po njima LUK, jedino zato sto cu moci nesto vise KM preci sa njim…
Nije za tvoj model iskustvo, ali kad sam kupovao nov set kvačila za Alfu, u kutiji Sachs je bilo Valeo kvačilo, Ricambi sam na kraju kupio, unutra takođe Valeo, potpuno isto.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Da ali taj valeo u ricambi pakovanju koji si kupio nije sigurno isti koji se i prodaje pod valeo brendom za mnogo manje para. Ja sam siguran da je valeo ok ako se naleti na original jer se ugraduje fabricki u mnoga vozila ali problem je ovo kod nas na trzistu sto se valja. Na nekom forumu svojevremeno neko ko radi sa delovima je bas pisao na konto Valea koji se kod nas valja da su uglavnom kopije turske i kineske ili cije vec.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Izgleda da je potrebna i sreća kada se kupuju delovi :glavomuzid:

Tražio sam za Yuga kočione pločice i pošto je novi tip klešta saznao sam da odgovaraju od nekih Fiata pa su mi u nekoj radnji u Nišu ponudili Valeo. Uzeo sam ih i evo koče odlično, niti škripe, niti grebu, kablić za singal potrošenosti je opleten nekim kao vatrostalnim izolatorom, konektor se savršeno uklopio, imaju s leđne strane onaj premaz protiv zveckanja itd. Na kutiji piše Made in India...

Slika

A s druge strane, kupovao sam nekada jedan ležaj kod ovlašćenog uvoznika za SKF kog sam našao preko zvaničnog sajta SKF-a i taj ležaj je vrlo brzo propao :glavomuzid: A baš sam hteo da stavim najbolji i najskuplji.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

pricamo o valeo setovima kvacila ne znaci da su i ostale stvari lose ili kopije sto se tog brenda tice a opet kazem nije ni valeo set kvacila los ako se kupi original
Odgovori