Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Stigla zima...

Post od perfiko »

:bravo: :klanjamse:
Evo sa kakvim se predznanjem dolazi na forum. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Neskica napisao:Kad ovo vidi Misha :D

Svakom se ovo moze desiti. ;)
BAJKER napisao:Ma ovaj se ne racuna ovaj je 2WD
:doubleup: :D
trojanac napisao:Otkud znaš da je 2WD, možda baš nije, pa se malo previše čovek zaleteo, misleći da je svemoćan sa 4WD
Ja se ne slazem sa ovom konstatacijom. Mislim da je pokusao izbeci Deda Mraza i da je zbog toga sleteo sa puta. :mrgreen:

Sloba je lepo objasnio,koji je model i oprema. :doubleup:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
BobRock
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014

Post od BobRock »

perfiko napisao::bravo: :klanjamse:
Evo sa kakvim se predznanjem dolazi na forum. :D
Misliš da je lako postati moderator na Garaži :mrgreen:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Samo da skrenem paznju da vodite racuna prilikom kretanja i parkiranja na trotoarima, padaju ledenice i nagomilan sneg.
Neki dan se krecem Hadzi- Rumivovom u Novom Sadu i sa zgrade prekoputa sleti snezna ploca bukvalno, sirine bar 5m, takvu je detonaciju to proizvelo da sam siguran da je palo na nekoga, ubilo bi ga.
Sinoc u Trnskoj na Vracaru, nadjem parking mesto i kada sam izasao iz kola, pogledam gore i vidim da taj isti snezni nanos viri jedno pola metra sa zgrade i odmah preparkiram auto. Posle sat vremena prodjem tuda i vidim dva demolirana automobila, XM sa polomljenim staklima i Doblo koji je nesto bolje prosao, koliko sam video, samo brisaci su mu stradali.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da, o tome svakako treba veoma voditi računa. Još jedna od stvari zbog kojih izbegavam centar grada.
Posetite www.garaza.rs !
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kod mene na poslu svake godine se uništi nekoliko automobila od ledenica. I od ove godine su jasno obeležili da led razbija automobile ali i dalje ljudi parkiraju u fazonu ma neće valjda mene.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

nuk napisao:Samo da skrenem paznju da vodite racuna prilikom kretanja i parkiranja na trotoarima, padaju ledenice i nagomilan sneg.
Neki dan se krecem Hadzi- Rumivovom u Novom Sadu i sa zgrade prekoputa sleti snezna ploca bukvalno, sirine bar 5m, takvu je detonaciju to proizvelo da sam siguran da je palo na nekoga, ubilo bi ga.
Sinoc u Trnskoj na Vracaru, nadjem parking mesto i kada sam izasao iz kola, pogledam gore i vidim da taj isti snezni nanos viri jedno pola metra sa zgrade i odmah preparkiram auto. Posle sat vremena prodjem tuda i vidim dva demolirana automobila, XM sa polomljenim staklima i Doblo koji je nesto bolje prosao, koliko sam video, samo brisaci su mu stradali.
Juče umalo i meni to da se desi. Naime, nisam uterao Punta kod kolege u onu podzemnu garažu jer je ovog puta i ispred zgrade bilo mesta da se parkira, uveče dolazimo iz Beograda kad ono snega na krovu, vetrobranu i haubi koliko voliš, a brisači i deo izmađu vetrobrana i haube potpuno zamrzao, 10 cm rastopljenog snega pa zaledilo. Gledam sad odakle toiliki sneg, auto je bio potpuno čist i suv kada sam ga ostavio, nije padalo ništa, da li je neko nabacao na kola u besu što sam tu parkirao (ne smetam nikom, ali sam možda zauzeo mesto nekom ko nema garažu ili rezervisano parking mesto tu na platou), ili je možda neko čistio kakvu terasu iznad auta, no parkirao sam baš na delu gde nema terasa. Verovatno palo sa krova. Srećom pa nema nikakvih oštećenja ili ulubljenja... Zato sam jutros ponovo sjurio dole u podzemnu, više tu ne parkiram... :ccc:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Stjepa napisao: Ili te zaista nisam razumeo ili si ti na jedan drugaciji nacin hteo da pohvalis svoje vozilo pred nama, u fazonu "na znam dali ovako treba, al recite mi vi da je savrsen"".
bice da je to, mr. big nam ga daje onako filigranski :rofl:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

trojanac napisao:Juče smo palili kumov Stilo JTD na kablove. Nije paljen više od mesec dana, pa još ova zima, jedva smo probudili akumulator, da zavergla. Ali kad je sastavio, upalio odmah i osim "traktorskog" zvuka koji je karakterističan za dizele, ništa neobično se nije čulo. Videćemo za mesec dana opet.
Jedan lik sa Škoda foruma, inače mislim da je nešto elektrotehničke struke, ne znam tačno, kaže da je pre hladnog paljenja, tj. kada je auto dugo stajao na minusu, dobro upaliti poziciju ili ventilator kabine ma minut da bi se "razbudio" aku i onda kao bolje startuje. :zbunjen:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ali ako ti je pre toga bio dobar akumulator...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jel neko uopšte gasi ventilator kabine? :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Uroš S. napisao:
Jedan lik sa Škoda foruma, inače mislim da je nešto elektrotehničke struke, ne znam tačno, kaže da je pre hladnog paljenja, tj. kada je auto dugo stajao na minusu, dobro upaliti poziciju ili ventilator kabine ma minut da bi se "razbudio" aku i onda kao bolje startuje. :zbunjen:

To je tacno ali je zanemarivog uticaja na ispravnom aku a ako je lose stanje ploca nista mu nece pomoci osim zamene za novi ispravan.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Znači u principu nema nekog smisla to raditi? Ili to ipak malo "čuva" već ispravan aku?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Čekaj...imamo aku koji neki vremenski rok nije u funkciji i pre startovanja (izvesni) preporučuju da se prvo upali pozicija ili ventilator da bi se aku razbudio???

Povećati potrošnju i time postići...šta?..bolji rad tj starovanje? :think:

ps
samo pitam jer mi zaista nije jasna ova teorija!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

O hladnom startu motora na novoj temi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"