Gotova vikend eskurzija do NiŠa, pa da saberem utiske. U odlasku namenski išli preko Arandjelovca kako bi overili Mali Hrast. Bila su velika očekivanja i opravdali su dobar glas, stvarno nisam jeo bolje praseće pečenje. Usluga odlična, zakasnili smo na rezervaciju sat vremena, sačuvali su nam sto iako je kafana bila puna, sve ide brzo. Iznenadio sam se da rade na papir olovku s obzirom koliko im se različitih ljudi vrti po lokalu. Definitivno vredi povrtaka.
U Nišu s obzirom da smo izvisili za Mrak bez rezervacije, na preporuku otišli u Izvor kod Kliničkog i mogu reći promašili. Moravska, teleća čorba i zapečeni hleb kao predjelo odlični i onda glavno jelo/deserti razočarali(dziga u maramici, gurmanska pljeska u maramici i neki njihov rolovani specijalitet). Sve u svemu prosek, ništa vau. Cene za Niš, malo jače. Konobari dobri, sa druge strane kad se vidi meni i sve, deluje da pucaju da ne budu klasična kafana već nešto malo iznad ali onda služe iskrzane tanjire, papirni podmetači umesto stolnjaka, sve u sve ne bih se vratio ponovo...
Burek Anton (sir/meso) promašaj, iako vruć previše suv čak i za mene koji ne volim nešto premasan burek...
U povratku po preporuci
@Inzaghi svratili do Marjana, jedva ga našli, ušli u prazan lokal (nedelja 13h) gde naš dočekaše 4 ne preterano energična konobara i onda kad je krenula klopa oduvali. Ne znam šta je bolje, da li oni njihove salate/pogače ili roštilj. Izmešali su svašta nešto i sve je bilo odlično. Kad je doneo račun mislio sam da je zaboravio nešto... Apsolutno vredi silaska sa autoputa. Mana - nije bilo nikakve čorbe za nas mamurne ali vratile su nas i salate u život