Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od N_L »

Brate ovo su neki zmajevi, eo prije neki dan, ovo sam mlazem oprao jer je valjda svjezije bilo al kad prenoci nema sanse.
Vidi kod tablice, velicina, lila boja, koji k jbt.

Citah nedje da mogu i novine natopit vodom pa ostavit, eo ne znam, mozda voda soda bikarbona pa onda, nemam sad vremena da pola sata sjedim cekam itd kad krenem idem jbm ga, mozda ostavim maaaalo ranije prije kretanja pa do perionice il nesto

Slika

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Bas ga urnisu.
Nema nikakvih mogućnosti za garažu?
N_L
Reactions:

Post od N_L »

Ovako bude svaki dan, evo sad sam stao na mjesto do, valjda tu manje seru gledajuci auto sto je tu bilo, al tu imam rizik sto se tesko manervise (za penzionere, pocetnike, zene sto ne gledaju i sl), na ovo mjesto dje sam ja inace parkiran plus sad imam nekog direktno do mene pa moze vratima da me lupa, plus ovi sto parkiraju ispred svojih garaza tesko izlaze jedni od drugih a nimalo lakse mi s parkinga jer nerijetko ne odu skroz do garaze pa se treba izmigoljit... Jedan dan sam gledao nekog ludog djeda samo udradio auto tu ispred garaze, ocesao i nastavio(rekao sam komsinici ko je), zato sam se izdvojio dje me ne dodiruje niko ali tu najvise seru hahaha, bozja kazna.

Garaze nema ni za lijek, mjesecima trazio da kupim ili iznajmim, sad traze i po 100e sto je za ovaj dio grada nenormalno (bilo je 50/5000) a i to nestane. Racunam u narednih godni cu vjerovatno da se selim pa mi se sad vise ni ne isplati.

I onda kad setam, vidim garaze pune smeca ili starog namjestaja i uh.. ili neke krntije.
N_L
Reactions:

Post od N_L »

Samo jos jednu stvar da pitam, koja samousluzna perionica u BG prima manje od 100 din ili moze da se pauzira? Jer mi ne treba 150+sek da pokvasim auto pa krenem s ovim preparatima sta cu da kupim, ili da ima stop dugme. Cini mi se ona na Banjicu kod sportskog centra, ima i jedna tu niz ulicu no je nova i ima vazda naroda i neko da nadgleda i smara. Mada ovo cu vidjet kad se budem provozao vec.

I dok ne stigne ovo, dajte preporuku za neku usluznu perionicu da ce normalno oprati jednom prije no sto se sam upustim u sve, bridge mozda kod mosta na adi ali je oko 1500 cini mi se? Petosevicima nijesu drugovi bili zadovoljni, jbm ga blizu posla su mi pa bi idealno bilo, za druge nesto ni ne znam , jedna-dvije u kraju su se zatvorile.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

N_L napisao: 18 Feb 2023, 21:35 Brate ovo su neki zmajevi, eo prije neki dan, ovo sam mlazem oprao jer je valjda svjezije bilo al kad prenoci nema sanse.
Vidi kod tablice, velicina, lila boja, koji k jbt.
Citah nedje da mogu i novine natopit vodom pa ostavit, eo ne znam, mozda voda soda bikarbona pa onda, nemam sad vremena da pola sata sjedim cekam itd kad krenem idem jbm ga, mozda ostavim maaaalo ranije prije kretanja pa do perionice il nesto
Ja sam takođe par puta imao ta ljubičasta go*na, i baš su zeznuta, tako se stvrdne i zalepi da to nije normalno. Čak su i neke male tačkice odolevale jakom mlazu sa puške.
Ja u kućnoj varijanti uvek imam u jednoj maloj prskalici spremljen mlazmatikov beskontaktni šampon. Zna dobro da rastvori deo nečistoće. Poprskam, sačekam malo da deluje i probam da skinem mlazem tople vode iz vinogradarske prskalice, tako što ga usmerim na spoj sa karoserijom, ne odozgo. Zna da pomgne i bukv se "odlepi" kao žvaka. Ostatke skinem pažljivo mokrim ubrusom.
Ako si u mogućnosti uzmi i neki onaj sprej za insetke, pa naprskaj, možda pomogne. Ja sam u par navrata prskao i sredstvo za čišćenje felni u pokušaju da "otkravim" nečistoću i pomagalo je.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
N_L
Reactions:

Post od N_L »

Ne pomaze nista od sredstava probao svasta, u perionicu sad mi skinuo s dosta rotiranja pritiska, dugo trajalo... necu se vise parkirat tu, trazim neko drugo sigurno mjesto dje me nece cukati, ova 2 su mi jedina bila u vidnom polju s prozora i pod kamerom al ko ga jebe, nacicu neko fino da mogu da ga ususkam bez rizika s preda ili vratima da me lupaju i dobro je :)

Inace valjda je to sova u pitanju, ne znam

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Pola limuna, blago pritisni i polako neka upije. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ima jedno drvo, ispred firme, sa kojeg kenjaju neki milkšejk, šumsko voće, rekao bih po boji.

Makar parkirao dva km dalje, ili u zoni platio dnevnu kartu, ispod tog drveta ne stajem.

TapaT

N_L
Reactions:

Post od N_L »

Ma ni ja vise, sad cu pored jednog zida kad se oslobodi mjesto i ne mrdam, tu mi je jedini rizik jbg ovaj do al jbg, ima isto taj ulaz kameru pa dobro, ne mos sve imat :)
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)

Post od hyundai_i30 »

U SNNP mobilnoj app me je sacekalo ovo obavestenje o "privilegovanom pranju" po ceni jedne crvene. Cisto da obavestim Nislije ovde, a ostale kolege da pitam da li su u drugim gradovima imali iskustva sa ovom uslugom NIS-ovih pumpi posto to do sada nisam probao? Kad je vec crvena u pitanju, probacu makar jednom, jer ako vredi uopste, onda valja probati sada na pocetku, a posle par meseci vec ce biti beton kvalitet bez obzira sto je u pitanju automatsko pranje...

Najveca nebuloza je naravno sto se pranje iskljucivo vrsi radnim danima 9-17h, ali rekoh jednom makar cu ispostovati ovu proceduru i otici da odradim ovo "kompletno unutrašnje i spoljašnje pranje, prebrisavanje i usisavanje + kafica" Slika.

U pitanju je automatsko pranje, ali ocigledno manuelno usisavanje Slika. Nije mi bas najjasnije kako se izvodi "unutrasnje pranje" jer nigde ne pominju ovu uslugu na linku:

https://www.nisgazprom.rs/benzinske-sta ... uto-pranje

Pa ako je neko probao nesto od ovih usluga, neka podeli sa ostalima. Jednom sam hteo da probam kod njih automatsko pranje, ovaj prvi program za 350 kinti, ali pranje na zetone u drugim perionicama me izadje max. 300 kinti kad je bas uprljan auto, mahom 200 kinti koje pokriju potpuno spoljasnje pranje, a auto usisavam redovno sam pa jos uvek nisam probao da li vrede ove NIS-ove usluge i automatske perionice po ugledu na inostranstvo...

Slika

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ja sam dobio neku drugu akciju.
Elem, automatsko pranje četkama nikad više. Možda kad su četke nove nove u početku ili je auto, što se tiče farbe i laka odavno zreo za poliranje

Slika

Sent from my 2203129G using Tapatalk
N_L
Reactions:

Post od N_L »

Meni u BG nude samo kafu s 20% popusta lol
Korisnikov avatar
Sandrita
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2022, 00:22
Garaža: Tiggo 8 Pro

Post od Sandrita »

Dare4x4 napisao: 29 Jan 2022, 19:23 Da li je neko nekad primetio neka oštećenja na laku koja bi se mogla povezati sa hemijom iz samouslužne?
Evo ja sam primetila oštećenja na mom automobilu, tačnije na laku. Kao da je blago matirao.
Inače, sve više ljudi oko mene se žali na matiranje laka. :besan:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

To je skroz normalno ako brišete auto posle pranja na samouslužnoj perionici.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sandrita
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2022, 00:22
Garaža: Tiggo 8 Pro

Post od Sandrita »

Mikrofiber krpa da matira lak??? :D
Odgovori