Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od grujicd »

Ovi ad hominem napadi vam ne služe na čast. Šta sad, kad se sa nečijim mišljenjem ne slažete onda je taj odmah izdajnik i prodao je dupe. Računam da ste i mene stavili u tu grupu a posao mi 0% zavisi od Srbije, sve i da ih ne prezirem imao bi 0 koristi od prodaje. Nemam čak ni nikog u okruženju ko je morao da se učlani, ali znam iz druge ruke slučajeve koji jesu morali. Kao ne moraš, jbg samo ćeš da pljuneš na to što si ceo život radio i da batališ sve, kao da je to mala stvar. Aj da neko od vas pljuvača proba da se zamisli u takvoj situaciji. Ili ste operisani od empatije?
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

pedja napisao: 26 Feb 2023, 14:49Niko ne zna šta bi učinio dok mu se nešto ne desi. Od jednostavnih do komplikovanih životnih stvari. Lako je kuckati.

Posebno kada se neko oseća sigurnim u sebe, zdravlje, porodicu, posao, situiranost. Sve se može promeniti tokom noći.
Baš ovo. Svi govorimo ili ono što bismo želeli da učinimo u tim nekim situacijama, ili ono što se bojimo da bismo učinili, a u zavisnosti od okolnosti, da li nekako hoćemo sami sebi sebe predstaviti. Možda čovek za to nešto ne bi imao hrabrosti, možda bi odustao od tih svojih ideala u nezgodnoj situaciji, il ko zna šta.

Jbg, nekog znaš godinama, i vidiš da se na kraju on poneo kao pizda. I kako onda da ovde nekome verujemo na forumu da bi bio toliko dosledan.

Al opet, jedno je kad neko uđe u stranku da bi imao leba da jede, za neki normalan skroman posao kakav mu i pripada, ali za one što tako vijaju pozicije ovo opravdanje ne pišem. Može neko da bude kvalitetan stručnjak, pa i da nema ambicije da ide u skupštinu, bude direktor, ili šta već. To je posebna sorta za koju sam siguran da nije gadljiva na ove stvari o kojima pišemo - ma šta oni pričali ljudima koje poznaju. To su pusta opravdanja... Kod nekoga vidiš da je u pitanju čista gradnja karijere.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

mix024 napisao: 25 Feb 2023, 23:32
Delija napisao: 25 Feb 2023, 20:39 Nego cijom voljom su?
Kakav bullshit.
+1

:plusone:

Da prvo iskljucimo pitanje zivota i smrti iz ove rasprave. Da se tice zdravlja i opstanka sopstvenog deteta, naravno da bi svako pojeo govno, da mora. U svim ostalim slucajevima, ne moze biti opravdanja za pakt sa djavolom. Grujic je dao nekoliko hipotetickih primera i ja nisam ni u jednom uspeo da pronadjem racionalno obrazlozenje za kaljanje svog ugleda i časti. Bar ja ne bih bio u stanju da zivim sâm sa sobom nakon takvog čina…
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ja ponavljam da razumem mlade koji uđu u stranku da bi uopšte dobili posao. Zamisli da si studirao srpski jezik i književnost, i onda te ovde zavrću, pri čemu je to tvoje znanje bilo gde preko grane beskorisno. Ali to ne obuhvata one što bi da doguraju do ministara ili direktora, već za taj prvi najosnovniji posao. Jedno je to oko zdravlja, ali bi uračunao i ovo.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ti računaj, ja ne želim…
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Vidi se da uglavnom IT sektor drzi do integriteta. :)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

dragvorl napisao: 27 Feb 2023, 08:21 Vidi se da uglavnom IT sektor drzi do integriteta. :)
Matori mi nije bio "IT sektor", a celog zivota se borio sa vetrenjacama jer poltrona dupeuvlakaca je na ovim prostorima oduvek bilo na kamare - nije to pocelo u "SNS vreme", ali je nenormalno ojacalo. Otisao je sa ovog sveta cistog obraza kao suza i ponosan sam na njega! Takav sam i ja i takva ce biti moja deca - to mogu da garantujem.

BTW, svako je birao svoj zivotni put - niko nije bio sprecen da bude "IT sektor".
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

A ovih par poslednjih strana ne mogu biti bolji odgovor na "pitanje" iz naslova teme - zasto je Srbija tu gde jeste :ccc:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

Kass napisao: 26 Feb 2023, 16:01 Moze da te shvati samo se ne slaze da je to u 99% slucajeva tacno. Za oko 1% mozemo da diskutujemo, sve ostalo je relativizacija moralne nakaznosti ko sto vec rekosmo :)

Za ovaj 1% jebiga pogresili su, ali su bili ipak primorani...mozda, uzece im se kao olaksavajuca okolnost.

P.s Nadjoh. https://zorancicak.wordpress.com/2019/0 ... %ba%d0%b5/
Ja ne znam sta u ovom postu nije jasno, priznajem 1% je morao, i njih treba osudjivati ali imaju olaksavajucu okolnost, ostali nisu i relativizuju moralnu nakaznost sebe ili drugih, meni je svejedno. U oba slucaja je odvratno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ne znam bas da li je gore sad po tom pitanju ili kada se pre 50ak godina za neki vic, komentar ili laznu prijavu dobijalo instant nagradno letovanje na hrvatskom ostrvu? I ko najvise "pobedi" tu...?

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Delija napisao: 27 Feb 2023, 09:41
dragvorl napisao: 27 Feb 2023, 08:21 Vidi se da uglavnom IT sektor drzi do integriteta. :)
Matori mi nije bio "IT sektor", a celog zivota se borio sa vetrenjacama jer poltrona dupeuvlakaca je na ovim prostorima oduvek bilo na kamare - nije to pocelo u "SNS vreme", ali je nenormalno ojacalo. Otisao je sa ovog sveta cistog obraza kao suza i ponosan sam na njega! Takav sam i ja i takva ce biti moja deca - to mogu da garantujem.

BTW, svako je birao svoj zivotni put - niko nije bio sprecen da bude "IT sektor".
Nije bas striktno bitno da li si IT sektor ili neki drugi gde ocigledno u ovom trenutku fali kadra i nije problem naci solidno placen posao sa novcem koji ti obezbedjuje pristojan zivot. Kada je neko prakticno egzistencijalno ugrozen onda prica nije bas setnja u parku po suncanom danu. Cenim ljude koji imaju integritet i stav, ali ako je to po cenu da ti deca nemaju leba da jedu, pa i da studiraju/uce nesto sto ce im doneti bolju buducnost onda se postavlja pitanje da li je to pravi put. Kada nemas zaledjinu, finansijsku ili neku drugu teskoje boriti se sa vetrenjacama. Moj cale je odradio takav potez, isterivao pravdu gde joj nije bilo vreme i mesto pa je porodica ostala bez jedne plate.
Delija napisao: 27 Feb 2023, 09:41

Preterujes malo po obicaju. Sa prosecnim primanjima, ne IT primanjima, ja stvarno ne znam kako ljudi uopste mogu da iz provincije salju decu na bilo kakve studije. Skolovanje odavno nije dzaba, nije bilo ni u vreme kad smo ti i ja studirali pre 15 i 20 godina. Na kraju krajeva, verovatno ces se sloziti da ne mogu studirati svi samo profitabilne fakultete. Treba valjda neko da bude i profesor, lingvista, psiholog, lekar...ako se u zivotu ide samo na finansije taj posao/fakultet nikad nece biti odgovarajuci za pojedinca.
SlikaSlika
Kass
Reactions:

Post od Kass »

Prica je daleko od setnje po parku i da se ne bavim it-em ja se ne bih ni vracao od napolje, ali to ne menja cinjenicu da povladjivanjem sistemu unistavate zivot svih, ukljucujuci i svoju decu, u ovoj drzavi.

Stvarno ne znam sta nije jasno u tome i zasto pokusavate da normalizujete stvari koje nisu normalne. Iako je zapravo ovo pravi odgovor na pitanje iz naslova teme, eto bas zbog ovoga je tu gde jeste.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sa praznim rezervoarima se tesko ide u borbu za slobodu.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Što obrisaste Veljin post? :)
Kass
Reactions:

Post od Kass »

tesko i dalje pruza mnogo bolji rezultat od pomaganja protivniku da satre sve.
Odgovori