Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Servis - Razno

Post od Bax »

Otkad sebe su akali onu Corsu mom drugaru u ovlascenom servisu, sto je snimio sa kamericom.....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

to besa ona opc plava?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

tako je.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Što ne kažeš da je bilo dogovoreno da bi se dobio drugi auto i lova?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Sta je bilo dogovoreno, da mu radnik uzme i drnda auto, pa sto ga nisu izbacili sa posla?

Ja koliko se secam taj covek je ostao da radi u firmi? Bar se tako tada procalo, niko nikad nije rekao da su radnik i moj drug bili u dosluhu, ako imas neke dokaze za to, onda ja za to ne znam.
Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

OMP napisao: 24 Feb 2023, 23:17 Na trkackim se reglaza ionako radi na licu mesta uz pomoc stapa i kanapa sto bi se reklo jer stalno trazi neko stelovanje, drugar je svojevremeno tu reglazu toliko dovodio do perfekcije uz pomoc libela i kanapa da kad ode na pravu reglazu ovaj mu svaki put kaze da nema sta da dira jer ga ubo u mm :) jedino nagibe ne mozes tako precizno da ustelujes sam kao optika.
Pre 100 godina kad sam kupio Alfu 147 jtd, odem u KG u neki fensi servis, Baki. Mozda prvi i jedini tako velik i kvalitetno opremljen u KG.
Radnik za tom nekom masinom pita za godiste i model, trazi na toj masini u listi, bilo za TS motore, ali JTD od 116ks nije bilo na listi.

Pozovem drugara da pitam za preporuku i on me posalje kod Raleta. Bukvalno je to radio rucno, sto kazes libelama i kanapima. Malo sam bio zabrinut :D.

A Rale je inace poznati Kragujevcanin koji sa bavio nekim trkama.

Jbte, kad se setim, tad je centriraje trapova bilo 10-15€. Ne smem ni da pomislim koliko li je danas. Zadnji put sam radio pre 4-5 fosina kod Trifunovica (svi Alfisti u Srbiji ga poznaju 🤣) , mislim da je i tad bila ista cifra
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Rale se reglazom (milerom kako kragujevcani to zovu) bavi od kako ja znam za njega a to je pre 25 i vise godina, kasnije je usao u svet trka kao takmicar, inace vrlo predantan i precizan u svom poslu, zadnjih godina se bavi i pravljenjem amortizera za trkacke automobile u saradnji sa Pekijem iz Beograda, ozbiljne trapove rade.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ceman napisao:
OMP napisao: 24 Feb 2023, 23:17 Na trkackim se reglaza ionako radi na licu mesta uz pomoc stapa i kanapa sto bi se reklo jer stalno trazi neko stelovanje, drugar je svojevremeno tu reglazu toliko dovodio do perfekcije uz pomoc libela i kanapa da kad ode na pravu reglazu ovaj mu svaki put kaze da nema sta da dira jer ga ubo u mm :) jedino nagibe ne mozes tako precizno da ustelujes sam kao optika.
Pre 100 godina kad sam kupio Alfu 147 jtd, odem u KG u neki fensi servis, Baki. Mozda prvi i jedini tako velik i kvalitetno opremljen u KG.
Radnik za tom nekom masinom pita za godiste i model, trazi na toj masini u listi, bilo za TS motore, ali JTD od 116ks nije bilo na listi.

Pozovem drugara da pitam za preporuku i on me posalje kod Raleta. Bukvalno je to radio rucno, sto kazes libelama i kanapima. Malo sam bio zabrinut :D.

A Rale je inace poznati Kragujevcanin koji sa bavio nekim trkama.

Jbte, kad se setim, tad je centriraje trapova bilo 10-15€. Ne smem ni da pomislim koliko li je danas. Zadnji put sam radio pre 4-5 fosina kod Trifunovica (svi Alfisti u Srbiji ga poznaju Slika) , mislim da je i tad bila ista cifra
4000 rsd u Nišu, u poznatom servisu, kažu da je verovatno najbolji u Nišu, toliko mi je uzeo za A5.

Sent from my LE2121 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Evo ideja za krpljenje zica na za grejace zadnjeg stakla, pomesa se pola pola grafit iz olovke sa soda bikarbonom, i nanese se na zicu i preko kapne super lepak, ta smesa bi trebala da ima jako nizak otpor, video sam da krpe led sijaloce sa time....
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Zasto da mesas bilo sta kad postoji vec gotovo
https://lavauto.rs/product/kit-za-popra ... 3863/8734/

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

20 puta je jeftinije.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Ceman napisao: 28 Feb 2023, 13:23 Jbte, kad se setim, tad je centriraje trapova bilo 10-15€. Ne smem ni da pomislim koliko li je danas. Zadnji put sam radio pre 4-5 fosina kod Trifunovica (svi Alfisti u Srbiji ga poznaju 🤣) , mislim da je i tad bila ista cifra
Ja pre par dana platio 2500 rsd za obe osovine u NS.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

to je ok cena a 4000 je preterano skupo
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Trifunović mi je iskreno prenaduvan. Kod njega readnici sve zatezu na dizalici i to sa pistoljima osim kad nije pristupacno tako da kod nhega nikad vise necu ici. Pride zakazes termin i odes i cekas jos 45 minuta. Nikakva organizacija.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Koje delove zatezu pistoljem?