Heinz napisao: 02 Mar 2023, 11:13
A ne može prvo Zlatibor pa onda ovo drugo?
Moze, naravno. Zeleo sam samo da proverim jer znam da dosta clanova uglavnom ima info
ftj napisao: 02 Mar 2023, 11:18
Sad po automatizmu nakon ostavinske rasprave rešenje ide u katastar tako da ako je ostavinska završena onda ne može. Ako misliš da kupovina može da se završi u nekom kratkom roku pre nego što će ostavina da bude gotova onda može.
Planirali smo uskoro da kupimo stan na Zlatiboru
Izvini zbog glupih pitanja ali zašto
Za sada je odgovor kratak, postalo je suludo svaki mesec rentati ili koristiti stan od prijatelja a bas cesto smo tamo....i veruj mi da se ne ljutim pa cu u nastavku da napisem misljenje...svakako bih voleo da cujem i vase.
Po meni cene su prenaduvane, ali to je cinjenicno stanje. Misljenja sam da ce za 5-10 godina da dodje do prezasicenja trzista na Zlatiboru. Vec sad je problem naci agenciju koja ce da renta i upravlja stanom. Uglavnom svi vec imaju ogromnu bazu klijenata. Pricam iz iskustva najboljeg drugara koji vec mesecima ''muci'' muku sa odabirom agencije.
Gomila stanova stoji prazna iako agencije upravljaju vec neko vreme tim stanovima.
Zarada mislim da tu vise ne postoji i u najboljoj meri je na pozitivnoj 0.
Nasa kupovina bi imala smisao jer bi smo kupili zbog nas, ne zanima me renta.
Svakako ni ovo nije definitivna odluka ali se upravljam time da ako ostavim 50-60.000 na racunu, za 5 godina postojace opet tih 50.000 a inflacija i cene ce rasti. Ako ih ''zarobim'' kupovinom nekretnine koju u medjuvremenu planiram da koristim za svoje licne potrebe, za 5 godina ako je budem prodavao vredece npr 70.000. U osnovi bice ista vrednost ako inflacija nastavi da raste ali ce suma biti svakako veca....
Ajde neka bude ovo kao neko ukratko objasnjenje....verujem da je dosta vas vec imalo slican problem ili razmisljalo na tu temu...