Imali smo, nismo znali

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Imali smo, nismo znali ...

Post od ljuba »

U '60 se mnogo bacalo :) I ceo svet je u krizi :) Stabilizacija ....

Kao sam ja voleo komisione, i kako se dobro secam velike denominacije 80 kada su nestali milioni a ja isao do trafika da kupim najnoviji mikijev almanah ili politikin zabavnik :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bar je muzika bila odlicna, i to govori o duhu vremena.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Nekome će i ova muzika ostati y lepom sećanju.

Gde ćeš nekvalitetnije muzike od Grčko-Bugarskih prepeva s početka milenijuma, pa ih se opet rado sećam.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Čini mi se da je ovaj novinar Svetolik Mitić, sjajno odradjen presek stanja.
Mislim da su ga sklonili, baš zbog ovakvih reportaža o realnom stanju stvari.

Stabilizacija, redovi, bonovi, veze i korupcija, devalvacija, brisanje nula na novčanicama....delić doživljaja u to vreme.
Ti komisioni su bili zamena za crno tržište i švercovanu robu, od farmerki i kasetofona pa nadalje...a onaj U kenz Mihajlovoj je imao i lux robu poput ručnih brendiranih satova ili TVa sa ekranom u boji..
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Gaginh0 napisao: 20 Jan 2023, 12:29 Nekome će i ova muzika ostati y lepom sećanju.

Gde ćeš nekvalitetnije muzike od Grčko-Bugarskih prepeva s početka milenijuma, pa ih se opet rado sećam.
Dobro, ali ne vrti se na radiju muzika iz osamdesetih posle 40 godina bez veze, kako strana tako i domaca. Uvek ces poslusati muziku iz svoje mladosti jer te vraca u vreme kada je sve bilo super, ali ja osamdesetih nisam ni u skolu krenuo, pa opet radije slusam onu iz osamdesetih nego noviju. Doduse mozda sam to samo ja.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

dragvorl napisao: 20 Jan 2023, 19:20Dobro, ali ne vrti se na radiju muzika iz osamdesetih posle 40 godina bez veze, kako strana tako i domaca. Uvek ces poslusati muziku iz svoje mladosti jer te vraca u vreme kada je sve bilo super, ali ja osamdesetih nisam ni u skolu krenuo, pa opet radije slusam onu iz osamdesetih nego noviju. Doduse mozda sam to samo ja.
Ovo važi za čitav svet u nekoj meri, ali jedna Francuskinja koju sam pre par godina upoznao, sociolog, se baš čudila što je kod nas danas muzika osamdesetih baš toliko živa i aktuelna. Radila je neku tezu - parafraziram - "Uticaj politike na muziku na Balkanu" pa sam joj malo pomogao oko nekih materijala i objašnjenja, ispostavilo se kako praktično 50% naše muzike višeg kvaliteta pripada Novom valu (~1978, - 1992.), što je prilično neobično. I narodna iz tog perioda je dobro kotirana. Izvori su bili spiskovi nekih žirija, "naj 100" liste muzičkih časopisa, radija...
ljubitelj napisao: 20 Jan 2023, 18:39Čini mi se da je ovaj novinar Svetolik Mitić, sjajno odradjen presek stanja.
On je. :) Bio je moj omiljeni novinar. Nenametljivo a jasno je iznosio kako normalni* tako i svoj lični stav, čvrsto i bez podilaženja, ali uz potpuno poštovanje sagovornika kojima je očigledno umeo da stvori uslove u kojima bi se takođe vrlo slobodno obraćali. Gledaocima su nuđene konkretne informacije na zadovoljavajući i interesantan način. Posebna je priča što je imao osećaj za razgovor i ritam priloga.

(* Noviji novinari, barem ovi čiji su nam radovi dostupni, mahom nemaju kapaciteta da vode ozbiljnije teme, a to što ih oni povremeno otvaraju na kraju samo rezultira potvrdama kako su sebi uzeli slobodu kojoj nisu dorasli. Zato uglavnom taj normalni a ponekad ni sopstveni stav nisu ni kadri izneti, no povlađuju mišljenju sagovornika i čak neretko, ne bez znaka mentalne agonije, samo gledaju da razgovor umrtve i privedu kraju.)

Evo još par Svetolikovih intervjua:

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

SlikaSlika
Drejk
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2021, 00:03
Garaža: Alfa 147 jtdm 16V

Post od Drejk »

Kod ovih starih snimaka uvek se odusevim kako su birali novinare spikere koji imaju vrlo lepu boju glasa i savrsenu dikciju. O drzanju i gestikulaciji voditelja da ne govorim.

Najezim se na ono eeeeee mmmmm oooouuuvaj iiiiii kada gledam ove danasnje emisije i reportaze. Nit znas da li je poceo nit da li je zavrsio recenicu. :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Skoda coupe na samom pocetku.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Odgovori