Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od nidza »

Sociopata ne može da ne povređuje druge ljude, samo je pitanje štete koju prouzrokuje. Društvo treba da bude sposobno da proceni da li ima korist od njega neku, i da li opravdava štetu koja je sastavni deo njih.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ja iskreno verujem da njega neće da "puste" na slobodu, bar ne u skorije vreme.

Ovo što je on uradio, zaslužuje da se nađe rupa u zakonu.

Sent from my LE2121 using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Komšija mi je dobar drugar i kolega sa specijalizacije sa ocem malog ubice. Kaze, sjajna porodica, dobri roditelji, posvećeni deci (imaju i mladju ćerku).
Kako bre nisu videli da nešto nije u redu?? Pominje drugog iskusnog kolegu i velikog strucnjaka koji radi na klinici za bolesti zavisnosti i koji nije registrovao da mu sopstveno dete postaje ozbiljan ovisnik. Decu gledamo kroz prizmu ljubavi koja nažalost iskrivi sve...
Inace, drugi poznanik mu je u ustanovi gde je dete smešteno na evaluaciju i psihijatrijsku procenu. Spava lepo, jede redovno, kap znoja nije pustio prilikom celog procesa koji je prošao i prolazi.. Teška priča..
Ne poznajemo svoju decu.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Jedan dobar tekst na tu temu.

https://www.jergovic.com/ajfelov-most/d ... tid=Zxz2cZ

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Odličan. I zabrinjavajući.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Osamdesestih sam odrastao i nije bilo bolje, nemam amneziju. Ulica sa ulicom je ratovala, bilo je tuča i maltretiranja, u školi i van nje, poznatih nasilnika kojima niko ništa nije mogao. Noževa, boksera, šipki, alkohola, droge, obijanja prodavnica, trafika, kradje i lupanja kola. I pogibija od svega iznad. Nije bilo interneta i mnoge su priče ostale neprepričame i to je jedina razlika. Nasilno smo društvo, bili i ostali.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja se ne sećam da je ikad neko dete ušlo u razred i pobilo drugare.

Ne sećam se ni da je ikad iko automatskom puškom masovno streljao komšiluk.

Bilo je izazova, posebno 90tih, bilo višestrukih ubistava, puškom i slično, ali ovo ovako ne, a pogotovo ne dan za danom.

Odličan test za društvo, da li ima snage da makar lešinarske masmedije ukine, tj. ja sam i za mnogo slikovitiji primer, koji na forumu ne bih da napišem. Nadam se da će mnogo ljudi da izađe u ponedeljak, jer veći razlog se ovde još nije desio.

Razlika u odnosu 80te, pa čak i 90te kad je zapravo bilo najgore, itekako jeste.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Kakve veze imaju Pink, Happy, Kristijan i druge izlizane fraze sa ovim dečkom koji je pobio decu u školi i njegovom porodicom? Oni dolaze iz skroz drugačijeg miljea. Kada bi se sledila ta logika, u njegovom slučaju, trebalo bi da ukinu tv koje vi pratite i uvažavate. No, naravno, nije se on napajao zlom preko njih, ali nije ni preko rijaltija i drugog šunda na tv. Uzrok je u njemu, njegovoj porodici, a sooljni uticaju su neki drugi u ovom slučaju.
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Ovaj klinac Vladislava Ribnikara nije ali onaj monstrum iz Mladenovca itekako jeste jer je njegov najbolji prijatelj učesnik Zadruge a najveći idol mu je Kristijan Golubović i to ne da nije krio već je ponosno isticao na društvenim mrežama da je on "Mali Kristijan".
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Pa nemoj tako, nije ovo fb...

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Starče ne smetaju ti ubice u rijaliti programu? Prizori u kojima se tuče devojka? Zar je nasilje postalo nešto što se podrazumeva?
Stavi se u poziciju deteta.
Eno tata tuče mamu, onaj na TV-u svoju švalerku, zašto bih ja menjao šablon ponašanja, kada mi je lakše da prihvatim sve što vidim.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sto puta mi je gore gorifikovanje raz(t)nih zlocinaca i negiranje zlocina i usvajanje takvih vrednosti kao opsti narativ nego ta puka posledica da postoji neki rijaliti gde je neki polusvet a koga ovaj mali sigurno nije pratio.

Ok znam da ovde ne bi trebalo politika pa se izvinjavam al evo ova objava npr. je gora 20x od bilo kakvog rijalitija

Slika

A evo malo i o pravno tehnickom aspektu - https://www.danas.rs/vesti/drustvo/da-l ... -pre-suda/
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Geza napisao:Starče ne smetaju ti ubice u rijaliti programu? Prizori u kojima se tuče devojka? Zar je nasilje postalo nešto što se podrazumeva?
Stavi se u poziciju deteta.
Eno tata tuče mamu, onaj na TV-u svoju švalerku, zašto bih ja menjao šablon ponašanja, kada mi je lakše da prihvatim sve što vidim.
Nisam navikao od tebe da zamenjuješ teze. Nedvosmisleno sam napisao post na koga i na šta se odnosi. I taj "promašeni fudbal" se šutirao i dok ovaj kreten iz Mladenovca nije pobio narod.

Sent from my BBB100-2 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Pitanje je bilo nevezano za nedavne događaje. Meni sve to što se prikazuje na TV-u ništa ne znači, zato što ga uopšte ne gledam, ali ima gomila onih koji to ipak prate. Izađi među decu i videćeš koliko se stvari usisava i od televizije i od interneta.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Ne mogu i ovde da ne napisem da smara to banalizovanje ovog horora na farmu, parove, kristijana. Ne mislim na pisanije ovde, nego bukvalno svuda po netu. I na neke retardirane peticije za ukidanje tih rijalitija koje mi salju vrlo neretardirani ljudi. E kad bi bilo tako jednostavno…i kad bi to bio najveci problem i uzrok…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori