THULE krovni koferi i nosači

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Re: THULE krovni koferi i nosači

Post od Djole »

Nasao sam ocuvane originalne polovne aluminijumske bas za VW golf 5 i 6. nadam se da su bolje od univerzlnih.

Inace danas sam zvao thule da se raspitam za nosace, rekose mi cenu od 44.000 za komplet set :rofl: :srbin:

Sto se kofera tice, mogu da ga pozajmim od nekog ili u krajnjem slucaju iznajmim za prvu pomoc dok ne naletim na nesto interesantno za kupovinu.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:

Post od Djole »

Jel moze neka preporuka za kofer pored Thule, vidim da su zastupljeni uglavnom CAM, Menabo, G3, Hakr, Nordrive, Hapro ?
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Djole napisao: 17 Maj 2023, 20:50 Jel moze neka preporuka za kofer pored Thule, vidim da su zastupljeni uglavnom CAM, Menabo, G3, Hakr, Nordrive, Hapro ?
Zavisi koliko cesto ga koristis i pre svega koliko si spreman da platis tu zabavu.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

krovni kofer obično koristiš i duže nego jedan auto :) tako da se na kvalitet isplati potrošiti ... nisu ni ovi iz Thule blesavi.
Meni je i Menabo (Mania, 400l) bio dobar dok nisam išao malo brže a onda počne da zeva malo. Thule ipak ne mrda.
Gledaj praktične stvari, gabarit, otvaranje (na jednu ili dve strane), ojačanja u podnom delu, da neće da zevne na većoj brzini itd itd itd šta god ti je ključno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Hakr je dobar, cenim da je znacajno bolji od cam ili menabo.
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:

Post od Djole »

Hvala svima na savetima, ako nekoga interesuje pronasao sam dobar konfigurator za krovne kofere.
Mozete izabrati vas automobil i krovni kofer po zelji da vidite kako bi to vizuelno izgledalo.
Svakako nije losa stvarcica :D
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

Ja sam uzeo Thule Atlantis 780 od Delije pre 7 godina.. Pre toga sam nabacivao tako od prijatelja neke xyz marke i modele. Thule je predobar naspram njih. I posle kome god da sam pozajmio za put, svi su rekli da je velika razilka (bar to sto su probali).

A sto su ti i rekli gore, sad kad ga uzmes, ostaje ti verovatno mnogo mnogo duze. Ja znam da ga necu prodati ni narednih 10 godina :kezo:
Izgleda bzvz al znaci svaka sitnica. Otvaranje na obe strane, brzo kacenje na nosace, bez uvijanja, nikada kap vode nije usla na putu pored svih snegova i kisa, dobra aerodinamika (nisam vozio brze od 150 sa njim).

Tako da dobro ispitaj sve pre kupovine.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Da ne ulazim u detalje, ali bicu mozda prinudjen da stavim krovne nosace koji se kace direktno na konstrukciju auta (ne na šine, ne znam kako da objasnim). Koliko je to problematicno u smislu ostecenja auta, kedera…? Ima li iskustava mozda?
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:

Post od Djole »

Na ovom mom nosacu sto imam delovi koji nalezu na karoseriju su gumirani, odnosno zasticeni gumom sa gornje(krovne strane), jedino sa skroz donje strane mislim da nisu. Nisam detaljnije zagledao da li je tu mozda doslo do nekakvih ostecenja sto sumnjam. Sa kederima nisam imao problema.

Verujem da to dosta zavisi i od samih kandzi (clamp-ova), ako zelis da se osiguras da ne dodje do nekih ostecenja uvek mozes na mestima gde nosac ima kontakt sa karoserijom da izlepis neku zastitnu traku kao ove sa linkava ispod.

Kod: Obeleži sve

https://lamin-x.com/rack-protector-paint-protection.html

Kod: Obeleži sve

https://www.aliexpress.com/item/1005005174862735.html?
Ja sam svakako hteo da izlepim, nego nisam imao vremena da trazim i ne znam da li uopste postoji nesto tog tipa kod nas da se kupi.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Bravo, svaka čast, ja sam baš to tražio, ali neuspešno, nažalost...

Hvala, inače ostavlja Thule lagano tragove i pored gume i ostalog, naravno, ovaj tip kao što je kod mene.SlikaSlikaSlika

Sent from my LE2121 using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Djole, hvala,

Carov, kakve tragove tacno? :losevidim:

Sutra montiram te sto idu na karoseriju, pa sta bog da. Kazu da je bitno samo ne preopteretiti krov, posto mu nosivost nije kao kad ima sine.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Kupi unutrašnju gumu za ručna kolica, iseci prema obliku onih šapa i ubaci između lima i šapa. Nema šanse da oštetiš bilo šta. Čak će stabilnije stajati nego metal na metal ili plastiku.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

DukeNS napisao: 02 Jul 2023, 19:31 Da ne ulazim u detalje, ali bicu mozda prinudjen da stavim krovne nosace koji se kace direktno na konstrukciju auta (ne na šine, ne znam kako da objasnim). Koliko je to problematicno u smislu ostecenja auta, kedera…? Ima li iskustava mozda?
Tvoj auto nema šine ili nisu dodate pri konfigurisanju?
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Dare4x4 napisao:Kupi unutrašnju gumu za ručna kolica, iseci prema obliku onih šapa i ubaci između lima i šapa. Nema šanse da oštetiš bilo šta. Čak će stabilnije stajati nego metal na metal ili plastiku.
Nije loša ideja, inače nosač ima gumu, ali kada se pritegne, hoće da ostavi trag na laku, pa mora poliranje.
Na A5 se prosto videlo gde su stajali nosači, dok me sada na S7 strah da pogledam.
Evo kako se kod mene kači:

Sent from my LE2121 using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Kabal napisao: 03 Jul 2023, 15:14
DukeNS napisao: 02 Jul 2023, 19:31 Da ne ulazim u detalje, ali bicu mozda prinudjen da stavim krovne nosace koji se kace direktno na konstrukciju auta (ne na šine, ne znam kako da objasnim). Koliko je to problematicno u smislu ostecenja auta, kedera…? Ima li iskustava mozda?
Tvoj auto nema šine ili nisu dodate pri konfigurisanju?

Nisu dodate. U USA su ih stavljali na Veloce, dok kod nas nisu. Problem je sto ne moze samo da se skine jedna lajsna i stavi druga, vec mora da se busi, skida nebo iznutra…, a to mi ne pada na pamet da radim. Necu ja ovo puno koristiti, ali ne bih ni da mi ostavi neki trag za ovo malo. Bem ti zajebanciju…
Odgovori