Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Servis - Razno

Post od Dare4x4 »

Ovo što sam video je rešenje iz Rusije ali je relativno jednostavno da se napravi. Stegne se spoljašnji deo kardana taman toliko da nestane zazor i lupkanje. Ne treba preterivati da bi teleskop zadržao bezbednosnu funkciju.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ako cemo realno i ovo narusava bezbednost nista manje nego srafcic, ovu spojku sigurno moras malo vise da pritegnes jer nije cev bas tako tanka da je lako pritisne a kad pritegnes vise da li ce cev imati dovoljno lufta da klizne u slucaju udarca??? Sve su to stvari za diskusiju ako realno gledamo i jedino pravo je rasturiti sve pa probati sa mascu, silikonom ili cime vec ko ne zeli da menja sipku ali onda kad je vec toliki posao rasturiti glupo je ne zameniti jer sta ako mast traje par dana i opet krene luft mada sam procitao da je ford u ovl. servisima tako resavao probleme ali navodno nekom specijalnom mascu
Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

ftj napisao: 28 Jun 2023, 08:44 Ako se lepe neke trake za resavanje problema onda tesko da su kederi u pitanju.
Nisu kederi.
Ove trake valjda su protiv proklizavanja, necega...

S obzirom da se lepi na tu neku crnu ukrasnu sjajnu plastiku iznad vrata, izgleda se neki deo vrata otire o to, pa su mozda ovim trakama resili da kad legnu vrata da ih ta traka drzi.
Kazu ljudi da su mazali kojecime, potraje par dana i pocne opet da skripi.
Ovo je resenje u ovlascenom servisu, ljudi kad su kupili nov, isli u servis da reklamiraju, i ovi im kao resenje zalepili traku :D

Ja bih radije da mackam nego da stavim tu ruznu traku..., ali cini mi se da kad namackam, prvih par km se ne cuje i onda vrlo brzo pocne. Moracu da nadjem nesto trajnije
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

mozda moze obicna crna folija to ce se najmanje primecivati ja bih prvo time probao ako vec ne znas tacno kojom su trakom resavali problem
Ceman
Reactions:

Post od Ceman »

U pitanju je ova traka, vidim da je oni tamo zovi "teflon traka". Kod nas je teflon traka nesto drugo, pa ne znam ni kako da trazim.
Zato pitah zna li neko koja je ovo traka

https://www.ebay.com/itm/275922028669?h ... R5Lbi7GgYg
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ne mogu sa slika da provalim sta je ovo ali svakako ne bih lepio belu traku, ja bih probao sa platnenom izolir trakom
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ftj napisao: 28 Jun 2023, 08:44 Ako se lepe neke trake za resavanje problema onda tesko da su kederi u pitanju.
Drugari su tako rešavali F31.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ceman napisao: 28 Jun 2023, 19:35 U pitanju je ova traka, vidim da je oni tamo zovi "teflon traka". Kod nas je teflon traka nesto drugo, pa ne znam ni kako da trazim.
Zato pitah zna li neko koja je ovo traka

https://www.ebay.com/itm/275922028669?h ... R5Lbi7GgYg
Nije ovo teflon traka, niti služi ovom. Možda jeste materijal teflon, ali naziv je već zauzet i služi za obezbeđivanje navoja, ne za ovo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako se ta traka lepi unutar vrata ne znam sta bi ti tu smetalo. Isto se lepi i na siber kad skripi(u ovlascenom).
sarajevo123
Reactions:
Pridružio se: 20 Maj 2019, 11:00
Garaža: Audi A3 2.0 TDI 125kw CR 2011g quattro

Post od sarajevo123 »

lami napisao:
sarajevo123 napisao:Braco, pukla mi sajba...

Preporuke, gdje u Beogradu zamjeniti? Da rade subotom.
Po mogucnosti u novom BG.Slika

Sent from my M2004J19C using Tapatalk
Sta bi, el nije to ono sto je bila losa nalegla plastika, pa ga neko cacnuo?

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
Moguce, da je prilikom zamjene amortizera tja sto je zezno sa plastikom, ciknuo i sajbu a da sam ja tek poslje primjetio....

Ko ce ga znati...

Sent from my M2004J19C using Tapatalk

xtrimi
Reactions:
Pridružio se: 25 Okt 2015, 12:21

Post od xtrimi »

Pitanje

zna li neko kvalitetan RENALT servis a da nije Kompresor, Hit auto.

Znači da rade komercijalni program i da s dobri serviseri. Potrebno mi je za servisiranje Renault MASTER-a

Već treći put pua crevo od turba ka interkuleru. Ne bi trebalo da je to tako čest kvar. Radio je normalno do 140kkm a posle u zadnjih 30kkm je puklo već teći put.
TO ne bi trebalo da bude normalno.

Pozdrav i hvala
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

nije normalno postoji neki problem ili su toliko losa creva, desavalo se ljudima da cesto pucaju zbog loseg kvaliteta novih ili losih polovnih ali ako si stavljao nova u ovl. servisima ne bi trebalo da je do kvaliteta, valjda imaju originalna sem ako nisu budzili neka polovna
Ceman
Reactions:

Post od Ceman »

Prosle godine mi se probusilo na alfi donje crevo interkulera. Poznata boljka.
Jos poznatije kod tog auta da aftermarket creva su jako losa, a originalna ne mogu biti jeftina.

Otisao u ovlasceni servis, Stojanov, i stavili mi neko aftermarket.
Kad sam placao, bilo mi cudno sto je tako jeftino, 30-40E ako se dobro secam. Pa sam pitao je l' original, rekli su mi da nije, da bih za original morao da cekam dugo da im stigne.
Tako da izgleda i ovlasceni servisi znaju da stavljaju nesto sto nije original.

Pre toga, 200K km ranije, isto mi je puklo, u Kragujevcu u NIKOM-u koji je takodje ovlasceni servis su mi menjali isto to crevo, kum mi je tad bio sef tog servisa. Stavili su originalno, secam se da je bila francuska proizvodnja, mozda bih mogao i da iskopam negde fotku... Kostalo bi redovno oko 150E, ali sam ja dobio dobar popust.
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Jel zna neko kako se proverava ispravnost ventilatora hladnjaka - tj kako da se najlakše proveri da li funkcioniše?

Elem, kolegi serviser klime (išao da zameni freon/gas) rekao da mu se ne uključuje ventilator hladnjaka (kao mora da se uključi kada se uključi klima) - međutim njemu nije jasno kako se auto ne pregreva. Tj išao je i do Grčke, tamo 10dana i nazad i kaže da nikada nije naterao auto da podigne temperaturu iznad polovine (na tabli ima kazaljku za temperaturu). Takođe po Bg-u isto temperatura ne skače iznad polovine zadnjih 3dana kako se vratio sa mora (u pitanju je QQ 2015god)
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Obicno bi trebalo da imas dve brzine ventilatora. Sa dijagnostikom bi trebalo da mozes da kliknes da isprobas da li rade, e sad, ko ima za taj auto, to je pitanje.
Na c4 picassu sam imao slucaj da nije htela prva brzina da se upali, pa se pregrevao, ali ako ukljucis klimu, odmah ode na drugu i radi bez problema.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Odgovori