Isplativost električnih vozila
Re: Isplativost električnih vozila
Koja garancija na Teslu iz 2009. kojoj je pao kapacitet zbog kvara nekoliko ćelija nakon pređenih 400.000km? Ako se ne varam, za 2500e su vratili pun kapacitet, ima sve na njihovom sajtu. Dovežena na točkovima iz Norveške.
To je mašina električna 
Inače interesantno mi, nakon nekoliko tekstova, da se onaj MG EV4 odlično pokazao na testovima - kažu da ima bolji tj elektromotor koji ima bolju iskorišćenost energije nego ID3/4 (SAIC je valjda partner VW-a).
Takođe kažu da su im baterije modernije... Biće zanimljivo sa kinezima, meni se EV4 sviđa - u crvenoj boji i kada bi bilo sigurno da dobijaš subvencije (100%, a ne slanjem nekakvih glupih zahteva, pa možda je budžet za subvencije već ispražnjen)

Inače interesantno mi, nakon nekoliko tekstova, da se onaj MG EV4 odlično pokazao na testovima - kažu da ima bolji tj elektromotor koji ima bolju iskorišćenost energije nego ID3/4 (SAIC je valjda partner VW-a).
Takođe kažu da su im baterije modernije... Biće zanimljivo sa kinezima, meni se EV4 sviđa - u crvenoj boji i kada bi bilo sigurno da dobijaš subvencije (100%, a ne slanjem nekakvih glupih zahteva, pa možda je budžet za subvencije već ispražnjen)
Ako bude 34k možda i bude zanimljiv. Koliko beše subvencija?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
5k€ za elektro
TapaT
TapaT
Čitam 3 puta i nigde ne vidim da su uradili tu popravku i doveli u originalno stanje.kami napisao: 01 Avg 2023, 11:30To su jos uvek nove baterije bez izrazenih problema.ljubitelj napisao:Nisam mislio na budženja nego da bude kao fabrički rešeno i potpuno isto sigurnosno.
Daj neki link gde rade tu zamenu pojedine ćelije u zalivenim blokovima baterija, možda promenim mišljenje koje sam do sada stekao na primerima.
Sent from my SM-N9860 using Tapatalk
Puno je opisa naokolo, konkretno jako malo.
Ok, kupili su neispravnu baterija da bi analizirali kvar i pokušali da naprave namenski alat, toliko sam razumeo.
I da ako je baterija samo 30 dana bila u problemu da je kvar nepopravljiv.
A ti, jel putuješ u Češku sa Škodom u fabriku na popravku?nidza napisao: 01 Avg 2023, 11:42A svoja kola u fabrici popravljaš?ljubitelj napisao: 31 Jul 2023, 18:05 Nisam mislio na budženja nego da bude kao fabrički rešeno i potpuno isto sigurnosno.
Daj neki link gde rade tu zamenu pojedine ćelije u zalivenim blokovima baterija, možda promenim mišljenje koje sam do sada stekao na primerima.
Ja ne idem u fabriku da popravljam niti auto niti bilo koji uredjaj koji imam.
To sam samo hteo da napišeš. Pogledaj kako radi već nekoliko puta spomenut EV Clinic iz Zg, a nisu jedini, iako je sektor tek u razvitku. Ja čak očekujem da će EU zakonski da propiše parcijalnu popravku kao obaveznu, a ne nepotrebnu zamenu kompletnih sklopova, koji se kod EV kudikamo lakše popravljaju od klasičnih automobila, jer su neuporedivo jednostavniji.ljubitelj napisao: 01 Avg 2023, 20:37A ti, jel putuješ u Češku sa Škodom u fabriku na popravku?nidza napisao: 01 Avg 2023, 11:42A svoja kola u fabrici popravljaš?ljubitelj napisao: 31 Jul 2023, 18:05 Nisam mislio na budženja nego da bude kao fabrički rešeno i potpuno isto sigurnosno.
Posebno će imati uticaja zbog retkih metala, biće neophodna maksimalna održivost koncepta.
Najbolje da uvedu zamenjivost baterije od strane korisnika. Kao za mobilne telefone. Posle 100 god 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Kao što su propisali parcijalnu popravku DPF-a, AdBlue...iza svega se krije interes i samo interes. EV će se iznajmljivati kao mobilni telefoni a koncept će biti održiv koliko ga guraju lobiji koji stoje iza njega.nidza napisao: 01 Avg 2023, 20:51To sam samo hteo da napišeš. Pogledaj kako radi već nekoliko puta spomenut EV Clinic iz Zg, a nisu jedini, iako je sektor tek u razvitku. Ja čak očekujem da će EU zakonski da propiše parcijalnu popravku kao obaveznu, a ne nepotrebnu zamenu kompletnih sklopova, koji se kod EV kudikamo lakše popravljaju od klasičnih automobila, jer su neuporedivo jednostavniji.ljubitelj napisao: 01 Avg 2023, 20:37A ti, jel putuješ u Češku sa Škodom u fabriku na popravku?nidza napisao: 01 Avg 2023, 11:42A svoja kola u fabrici popravljaš?ljubitelj napisao: 31 Jul 2023, 18:05 Nisam mislio na budženja nego da bude kao fabrički rešeno i potpuno isto sigurnosno.
Posebno će imati uticaja zbog retkih metala, biće neophodna maksimalna održivost koncepta.
To vi tamo u razvijenim zemljama treba da se plašite, ovde su kola 15g stara u proseku. Mi smo mirni do 2060te minimum.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Niko da se ne plasi u Srbiji, nego ovi u razvijenim zajednicama.
Ko da gospodin govori. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kako ako?Heinz napisao:Ako bude 34k možda i bude zanimljiv.
U prodaji je sa tom startnom cenom.
TapaT
Da da, ja sam gledao onaj srednji paket, koji dolazi sa većom baterijom i bržim punjenjem.
Samo je problem, ovde, što subvencije nisu garantovane - nego plati ti pa ćemo videti dal imamo još para u budžetu
Samo je problem, ovde, što subvencije nisu garantovane - nego plati ti pa ćemo videti dal imamo još para u budžetu

Pa tako je bilo i stan kad kupuješ.
Mada EV ne bih subvencionisao.
Mada EV ne bih subvencionisao.
To šta će biti jednog dana je nešto sasvim deseto od toga kako je danas.nidza napisao: 01 Avg 2023, 20:51To sam samo hteo da napišeš. Pogledaj kako radi već nekoliko puta spomenut EV Clinic iz Zg, a nisu jedini, iako je sektor tek u razvitku. Ja čak očekujem da će EU zakonski da propiše parcijalnu popravku kao obaveznu, a ne nepotrebnu zamenu kompletnih sklopova, koji se kod EV kudikamo lakše popravljaju od klasičnih automobila, jer su neuporedivo jednostavniji.ljubitelj napisao: 01 Avg 2023, 20:37A ti, jel putuješ u Češku sa Škodom u fabriku na popravku?nidza napisao: 01 Avg 2023, 11:42A svoja kola u fabrici popravljaš?ljubitelj napisao: 31 Jul 2023, 18:05 Nisam mislio na budženja nego da bude kao fabrički rešeno i potpuno isto sigurnosno.
A što ti ne napišeš šta ti radiš, i gde ideš na popravku?
Zašto ti još ne koristiš i nemaš EV kada si odličan kandidat sudeći prema potrebama koje imaš od vozila svakodnevno?
Pa evo prilike da mi pomogneš da pogledam konkretno tu reparaciju zalivenih novih litijumskih baterija, ja za to ne znam i pored tog više pomenutog uopšteno EV klinik rada, a evo sada nisu jedin kažeš za takve popravke.
Što kriješ saznanja koja imaš