Kupovina prvog auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Dimke02
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jul 2023, 23:38

Re: Kupovina prvog auta

Post od Dimke02 »

Kad je pa škoda bila auto😂
I30 ima komšija imao i neki audi koji se više kvario nego išao, ali i30 ima nekih 300 000 na satu i dalje ga vozi, jako lep auto i dan danas kao pojava a i u vožnji.
Punto je od svih najgori kao i golf, pre sam za hondu ili mali volvo hečbek.
Mada...limuzina je limuzina uvek pre limuzinu nego hečbek.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Grande punto je odlican auto za te pare je vrv best buy varijanta, ko ga nije vozio moze samo da lupeta da nije dobar.
Smesno odrzavanje, prosta mehanika i jeftini delovi, uopste se ne kvare jer su im benzinski motori odlicni (madai i dizeli su ok sem 1.3 euro 5) kao i ostatak automobila, eventualno hoce da rikne senzor pozicije volana i to je mozda i jedina mana ali i to se retko desava a i lako resava. Sasvim zadovoljavajuc komfor, lepo se vozi pogotovo u jacim motorizacijama poput moje i u sport paketu, sasvim solidan kvalitet izrade enterijera itd. Ja sam prvi bio skeptican dok nisam provozio prvi grande a onda i kupio sebi, vozim ga vec trecu godinu sto je za mene cudno i svi me pitaju cudo nisi promenio auto, ali eto odgovara mi skroz, jedino sto mi fali na tom autu je tempomat i nista vise. Drugara sam savetovao skoro da kupi grande i kupio ga i nije se pokajao, evo vec ubio skoro 20k sa njim i prezadovoljan je. Naravno mene je kod tog auta zanimao jedino Tjet motor i sport paket opreme pa sam samo takvog i trazio ali kome nije bitna snaga 1.4 8v a pogotovo 16v sasvim ok vrse posao.
Ja jos nisam video grande punto u raspad stanju a video sam ih mnogo, a jednog i imam sa preko 250.000km koji izgledaju kao novi unutra sto nije slucaj kod drugih kola koja na mnogo manjim km unutra izgledaju uzas.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

I Punto ce preci 300.000km, mozda cak i lakse od izvikanih kola, jedino sto se brzo raskanta.

Ja vozim polovnog Punta vec 4 godine, 2010g, maltene se dzabe vozim, strasan auto za ono koliko para trazi za ulaganje. Fire 8v motor, naravno da ima svoja ogranicrnja, ali ja ga ne nameravam menjati. Bezbriznost koju mi on nudi, nema alternatovu.

Imam i tu Astru G, i Aurisa, sve pricam iz svog a ne komsijinog iskustva. Za starudiju Astra G 1.6 16v razbija, kome ne smeta dozajn iz proslog veka....

Ukratko nadji auto od prvog vlasnika uzet u Srbiji, atmo benzinca, i vozi. To je opcija za one sa tankim budzetom.
https://youtube.com/shorts/zLyrkpUtNfY?feature=share
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Raskanta se svaki auto ako se ne čuva i ne održava. Moj Punto Classic je na 230.000 trenutno i u jako dobrom je stanju. Sa 100-tinak evra ulaganja da mu promenim i prednje amortizere - usudio bih se reći čak i u odličnom. Jedino što se guli lak na sve strane i što mi ga je sada oluja fino iščukala i izgrebala, ali nema veze, vozićemo ga dok god to bude imalo smisla i dalje.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Materijali u unutrasnjosti u Fiatu nisu bas dugotrajni, ali ostalo sto nudi za te pare zaista je vrlo korektno. Uz redovno odrzavanje nije nista losiji od konkurencije.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

punto i grande punto su drasticno razliciti u svemu, obican punto mnogo se pre raskanta od grande, na mnogim obicnim su sedista pocepana, izlizana, ulegla i na mnjaim km dok se na grande to retko ali bas retko vidja, takodje i plastike su bolje na grande. Svakako oba auta pruzaju mnogo za malo para
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Kuzmanovic napisao: 05 Avg 2023, 18:02 Kod Alfe jedino valja 166
:palica:

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kofa. :D

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ta jedna je ostala pa drzi cenu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Dimke02
Banned
Reactions:

Post od Dimke02 »

@Milos
Hvala bogu pa se neko setio 164, imao sam 2 u komšiluku jedna je bila bela i stajala 20 godina sa malom kilometražom, prelep auto i zvuk je do jaja.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Dok sam bio osnovac otac drugarice iz razreda vozio crnu qv sa oker-zutim koznim sedistima, to je tad bio nov auto a njen cale bio neki baja zajeban u to vreme, mislim da je IT tablice imala, mada me taj auto nije nikad lozio kao 155ica a sad bih rado posedovao jednu ovakvu direktorku
Korisnikov avatar
Slayer
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2019, 00:56
Garaža: Audi A6 4F Avant

Post od Slayer »

Kakvi su twinair i multiair motori u GP-u (mislim da je to GP Evo varijanta), jesu li oni zahvalni za gradsku voznju i odrzavanje?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

TwinAir je 2-cilidarski motor od 900ccm po meni licno za izbegavanje, mada ima ljudi koji ga hvale, zanimljivo je sto taj motor u pandi recimo trosi vise nego moj 1.4 Tjet, ti motori nisu zaziveli i brzo su izbaceni iz proizvodnje.

MultiAir su klasicni Tjet motori sa dodatom MA jedinicom koja sluzi da smanji potrosnju i ispegla obrti moment idealnije. U sustini to su ok motori ali ta MA jedinica ume da pravi probleme, napravljeno je nekoliko revizija tih jedinica pa treba gledati modele sa poslednjim revizijama, a sto je vezano za godiste auta, ali ni to nije definitivno reseno tako da generalno svaki moze da pravi probleme. Dosta problema je prouzrokovala neredovna zamena ili ciscenje filtera MA jedinice koji ume da se zacepi i onda zezne celu jedinicu. U sustini fabrika nije ni precizirala kad i da li treba da se menja taj filter ali se kroz vreme eksploatacije pokazalo da on itekako ume da zezne stvar, ne kosta puno i neki savetuju cak na svakoj drugog-trecoj zameni ulja i njega menjati ili bar proveriti i ocistiti.

Moj savet je ipak klasican 1.4 Tjet motor, izuzetno dobar i pouzdan, odlican za grad (ja ga vozim 3. godinu) potrosnja mu je mozda malo veca cca 10l ali jbg vecina benzinaca trosi toliko
Dimke02
Banned
Reactions:

Post od Dimke02 »

Kotarice u najavi😉😂
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4